Nincs értelme a fruktóz glukózzal való kiváltásának
Breaking news: a Current Opinion in Lipidology című lap februári számában megjelent cikk szerint az elhízás egyik legfontosabb faktoraként számon tartott fruktóz az ételben ugyanakkora adagokkal és kalóriatartalommal számolva nem okoz nagyobb karokat az emberi szervezetnek, mint a glukóz. A torontói St. Michael's intézetben végzett kutatások szerint – legalábbis egészségvédelmi okokból – nincs értelme a két alapanyag cseréjének a tömegtermékekben.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >