Nincs értelme a fruktóz glukózzal való kiváltásának
Breaking news: a Current Opinion in Lipidology című lap februári számában megjelent cikk szerint az elhízás egyik legfontosabb faktoraként számon tartott fruktóz az ételben ugyanakkora adagokkal és kalóriatartalommal számolva nem okoz nagyobb karokat az emberi szervezetnek, mint a glukóz. A torontói St. Michael's intézetben végzett kutatások szerint – legalábbis egészségvédelmi okokból – nincs értelme a két alapanyag cseréjének a tömegtermékekben.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >