NGM: a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelem nőtt a leggyorsabban
A legnagyobb mértékű növekedés a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben volt áprilisban, ami a digitális kereskedelem, illetve csomag küldő szolgálatok élénk tevékenységével is magyarázható – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.
A KSH legfrissebb közlése szerint áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
Pomázi Gyula megjegyezte: a magyar háztartásokban átrendeződött a költési struktúra, az emberek viszonylag keveset költenek élelmiszerre, a költések elmozdultak a tartós fogyasztási cikkek irányába.
A helyettes államtitkár kiemelte: a 2018-as költségvetés elfogadásával az adócsökkentéseknek köszönhetően majdnem 260 milliárd forint marad a családoknál, ez pedig lehetőséget teremt a kereskedelmi forgalom további bővülésére. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ma lép életbe a gyógyszerekre vonatkozó önkéntes árkorlátozás
A kormány a lakosság, kiemelten a családok és a nyugdíjasok…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >Nagy István: jó minőségű dinnyével indul a magyar dinnyeszezon
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >