NFH: a sütnivaló kolbászok egy része túl zsíros és vizes
A fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzései során valamennyi vizsgált kolbász, illetve parasztkolbász megnevezésű termék teljesítette az élelmiszerkönyvben meghatározott fehérje-, zsír- és víztartalom értékeket, ezzel szemben a sütnivaló kolbászok 25 százaléka nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy az idén 23 kolbász, sütnivaló kolbász, illetve parasztkolbász laboratóriumi ellenőrzését végezték el. Azt vizsgálták, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv által előírt követelmények teljesülnek-e az adott termékek esetében.
A kifogásolt sütnivaló kolbászok közül egy terméknél a 60 százalékban maximalizált víztartalom jelentősen túllépte a megengedett határértéket, a többi terméknél a zsírtartalom értéke kirívóan haladta meg határértéket, a legfeljebb 35 százalékban rögzített mennyiség helyett 48 százalék zsírtartalmat mértek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyarországon még csökkenő, de az EU-ban már növekvő az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Óvatos optimizmus a magyar kkv-k körében – megjelent a VOSZ Barométer 2025 harmadik negyedéves jelentése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Gyorsult az élelmiszerinfláció Németországban szeptemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >