NFH: a sütnivaló kolbászok egy része túl zsíros és vizes
A fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzései során valamennyi vizsgált kolbász, illetve parasztkolbász megnevezésű termék teljesítette az élelmiszerkönyvben meghatározott fehérje-, zsír- és víztartalom értékeket, ezzel szemben a sütnivaló kolbászok 25 százaléka nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy az idén 23 kolbász, sütnivaló kolbász, illetve parasztkolbász laboratóriumi ellenőrzését végezték el. Azt vizsgálták, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv által előírt követelmények teljesülnek-e az adott termékek esetében.
A kifogásolt sütnivaló kolbászok közül egy terméknél a 60 százalékban maximalizált víztartalom jelentősen túllépte a megengedett határértéket, a többi terméknél a zsírtartalom értéke kirívóan haladta meg határértéket, a legfeljebb 35 százalékban rögzített mennyiség helyett 48 százalék zsírtartalmat mértek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gulyás Gergely: komplex akciótervvel készül a kormány az élelmiszerárak túlzott emelésének letörésére
Első lépésként komplex akciótervvel készül a kormány az infláció és…
Tovább olvasom >Meghittség, mosoly, marketing – 2024 legszebb karácsonyi reklámjai
A Trade magazin 2024-ben második alkalommal hirdette meg a Karácsonyi…
Tovább olvasom >Jó lehetőségek vannak a piacon a lakossági megtakarítások frontján
Új helyzetet hozott 2025 a lakossági megtakarítások területén azzal, hogy…
Tovább olvasom >