New York új minimálbért írt elő az élelmiszer-futárok számára
A városban működő étel-házhozszállítási platformoknak legalább 17,96 dolláros órabért kell fizetniük a futároknak
New York City az országban elsőként fogadott el az élelmiszer- és éttermi házhozszállítást végzők minimálbérére vonatkozó jogszabályt. Ebben előírja, hogy az alkalmazásalapú ételkiszállítási platformok (borravaló nélkül) legalább 17,96 dolláros órabért kötelesek fizetni a kiszállítást végző dolgozóiknak, ami több mint kétszerese a jelenlegi 7,09 dolláros átlagbérnek.
A város polgármestere, Eric Adams jelentette be, hogy az új minimálbér azokat az alkalmazás-alapú élelmiszer- és éttermi étel-házhozszállításban dolgozókat érinti, akik autóval vagy kerékpárral juttatját el a megrendeléseket a vásárlóknak.
A Grubhub, az Uber Eats, a DoorDash és a többiek rugalmasan dönthetnek arról, hogy mi módon fizetik ki a kézbesítőknek az új minimálbért – utanként, vagy óránként, vagy más egyéb saját elszámolás alapján.
Az először 2021-ben javasolt új jogszabály 2025-ben óránként legalább 19,96 dollárra – vagy az inflációtól függően még magasabbra – emeli a dolgozók minimálbérét.
Kapcsolódó cikkeink
Országos szintre lép a PENNY és a foodora együttműködése
November közepétől a PENNY vásárlói már országos szinten intézhetik akár…
Tovább olvasom >Megveszi a Wonder a Grubhubot
650 millió dollárért vásárolja meg a Wonder a Grubhubot a…
Tovább olvasom >Óriásit bővült a Tesco – háromszorosára növelte választékát a foodorán
A foodora továbbfejleszti az online bevásárlási kínálatát, a platformon keresztül…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >