New York-i séfet igazolt a Gourmet Box
Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat, ételkészítési szaktudás nélkül is. A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyenc fogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek.
Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondja el az új, amerikai séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa. A gasztronómiai területen több vállalkozást is sikerrel üzemeltető szakember rámutat, hogy William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.
„A megállapodáskor fontos szempont volt, hogy William elsőrangú, képzett grillszakács is, így a most induló kertipartis, BBQ-s szezonban már az előkészített, pácolt, egyedi ízvilággal fűszerezett húsokat is szállítani tudunk” – mondja el a közeli tervekkel kapcsolatban Bartók Marcell. A sous vide eljárással előkészített alapanyagok lehetővé teszik, hogy a grillezésért felelős házigazda is részt vehessen a partik érdemi részén, maga a grillezés nem vesz igénybe többet 10-15 percénél. A grill termékvonal mellett kiemelt szerep jut a prémium fogásokon kívül még a paleo-, gluténmentes-, fitnesz menüsoroknak is.
A sous vide („szuvid”, vagy „vákuum alatt”) eljárást azért is részesítik előnyben a csúcskategóriás éttermek, mert hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást tesz lehetővé, az oxigénmentes környezet növeli az eltarthatóságot, és, ami a legfontosabb, korábban elképzelhetetlen omlósságot, szaftosságot, frissességet kölcsönöz az elkészített fogásoknak. „A csúcsgasztronómiai fogások segítségünkkel már a háztartásokban is elérhetővé válnak, népszerűségüket növeli, hogy szaktudás nélkül, mindössze egy serpenyővel, lábassal felszerelt alap háztartási konyhában is elkészíthetőek, és nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, adalékanyagot sem” – mondja el a házhoz szállított fogások előnyeivel kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box irányítója, aki hangsúlyozza, termékeik mindig friss, válogatott alapanyagokból készülnek, amelyek nagy részét közvetlenül a termelőktől szerzik be.
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >