Nestlé: 20,26 milliárd svájci frankos bevétel az első negyedévben
A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatcsoportja, a svájci Nestlé 20,26 milliárd svájci frank bevételt jelentett az első negyedévről. Ez 9,29 százalékkal kevesebb a tavalyi első negyedévi 22,34 milliárdnál. A tevékenységek változásának hatását kiszűrve 1,2 százalékkal csökkent a bevétel, de szervesen – változatlan valutaárfolyamokon és azonos csoportösszetétellel számolva – 6,4 százalékos volt a növekedés.
Előzőleg az elemzők csak 5,7 százalékos szerves bevételnövekedést valószínűsítettek. A Nestlénél megerősítették a szerves bevétel 5-6 százalékos idei emelésének tervét.A csoport költségcsökkentéssel és áremelésekkel ellensúlyozza, hogy az élelmiszeripari alapanyagok – főleg a kávé, a kakaó, a tej és a gabonafélék – és az energia drágulása szűkíti a haszonrést. Az első negyedévben átlagosan 1,5 százalékkal emelték az árakat, elmaradva az elemzők várta 2,3 százaléktól.
A pénteken megjelent közleményben úgy vélték a Nestlé vezetői, hogy az alapanyagok a 8-10 százalékos előrejelzésük felső határa közelében drágulnak az idén. Tavaly a Nestlé 34,2 milliárd svájci frank adózott eredményt ért el, több mint háromszor nagyobbat a 2009-es 10,43 milliárdnál. A profitot nagyban emelte, hogy eladták a szemápolási cikkeket gyártó Alcon 52 százalékát a Novartisnak. Tavaly a bevétel 1,9 százalékkal 109,72 milliárd frankra emelkedett, a szerves növekedés 6,2 százalékos volt – közli a Népszabadság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nagy Márton: hosszú távon vissza kell térni a beruházás vezérelte gazdasági növekedéshez
Hosszú távon vissza kell térni a beruházás vezérelte gazdasági növekedéshez…
Tovább olvasom >250 forintos kuponok közel 200 Tescóban = több millió forintnyi kapaszkodó 3600 gyermeknek
Egy bántalmazó kapcsolatban nevelkedett háromgyermekes család életének újrakezdését is támogathatják…
Tovább olvasom >Fiatal tehetség, Szécsi Böbe hangszerelte a SPAR új reklámzenéjét
Negyedik alkalommal rendezték meg Csopakon a Banana Records szervezésében a…
Tovább olvasom >