Nescafé Közérzet felmérés: kávépajzzsal a civilizációs ártalmak ellen
A rohanó életvitel, a szmog, az UV-sugárzás és a passzív dohányzás okozta civilizációs ártalmakat a magyarok 90 százaléka saját bőrén tapasztalja, ugyanakkor egyharmaduk nem tudja, hogy védekezni igenis lehet ellenük. 41 százalékuk nincs tisztában azzal, hogy a táplálkozás egyfajta pajzsként szolgálhat a környezeti ártalmakkal szemben.
A többség még csak nem is hallott arról, hogy a káros szabadgyökök ellen bizonyos élelmiszerekkel védekezhetünk – derült ki a „Nescafé Közérzet” felmérésből.
A vörösáfonya, a sütőtök, a paradicsom és az étcsokoládé mellett a kávé is lehet az egészségünk pártfogója, hiszen a benne található antioxidáns hatású anyagok képesek támogatni szervezetünket a káros szabadgyökökkel szembeni küzdelemben, de ezt egyelőre csak a válaszadók egyharmada tudja. A szakemberek ajánlása szerint a napi maximum 2-3 csészényi kávé pozitív élettani hatásokkal bír.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hazai termékek elismerését segíti a minőségrendszerekhez történő csatlakozás
A vásárlók bizalmának növelésén túl piaci előnyökkel is jár a…
Tovább olvasom >Félezer luxuslakást épít a spanyol Riviérán Magyarország vezető lakásfejlesztője
Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia elindítja következő spanyolországi fejlesztését, a…
Tovább olvasom >A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >