Nemzetközi verseny a Gundel Károly Szakképző Iskolában
Április 14-16. között a BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája immár 36. alkalommal szervezte meg és adott otthont a Nemzetközi Gasztonómiai Ifjúsági Versenynek, amely az egyetlen nemzetközi megmérettetés Magyarországon a szakács-cukrász-pincér tanulóknak. Az idei tematika bor és gasztronómia volt.
A versenyzők feladatul azt kapták, hogy a modern gasztronómiai szemléletüket és tudásukat összehangolják a bor értékességével és kifinomultságával. Az esemény kimagasló színvonalát a zsűri összetétele is jelzi, a mai csúcsgasztronómia legjelesebb képviselői értékelték az önálló és csapateredményeket. A 12 induló csapat fele külföldről érkezett.
A zsűri az összetett teljesítmény alapján a vándorserleget a németországi Immenstadti Szakképző Iskola versenyzőinek ítélte oda, míg az egyes szakmai kategóriákban az alábbi eredmények születtek: legjobb szakács a franciaországi Bar-le-Duc csapata, legjobb cukrász a Gundel Károly Szakképző Iskola tanulója, legjobb pincér pedig a Dobos C. József Szakképző Iskola diákja lett.
Bővebb információ:
http://gundeliskola.hu/esemeny/nemzetkozi_ifjusagi_gasztronomiai_verseny6/
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >MTÜ: ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek
December 4-ig pályázhatnak egymillió forintos támogatásra azok a vidéki éttermek,…
Tovább olvasom >