Nemzetközi elismerés a Rózsavölgyi Csokoládénak
A londoni Academy of Chocolate versenyre több mint 400 műhely küldte be termékeit. A csokoládékészítőkből, cukrászokból, kereskedőkből és újságírókból álló szakmai zsűri négy nap alatt kóstolta végig az édességeket.
A Csokoládé Akadémiát
2005-ben öt neves brit csokoládékészítő
indította el. A társaság tagjainak száma
azóta örvendetesen nőtt, de a cél azóta
sem változott, népszerűsíteni a
csokoládékészítést, azt hogy
mekkora különbség van a tömegtermékek és
a kézműves édesség között.
Az idei megmérettetésre a
hazai versenyzőkön kívül, olasz, francia, magyar,
belga, svájci, svéd, norvég és amerikai
mesterek is beneveztek. A zsűri 14 kategóriában
osztott ki elismeréseket. Az értékelésen
a magyar versenyző töltött csoki kategóriában
ezüst- és bronzérmet nyert. A Rózsavölgyi
cég tavaly nyitotta meg üzletét a pesti
belvárosban, ahol Csiszár Katalin vezetésével
kézi különlegességeket készítenek,
méghozzá táblás csokoládét,
trüffelt és pralinékat. A cégvezető
igyekszik olyan tipikus magyar termékekkel bővíteni a
választékot: mint a dió, levendula, méz
vagy pálinka. A Rózsavölgyi az első magyar cég,
amelyik az Academy of Chocolate elismerését meg tudta
nyerni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >