Nemzetközi elismerés a Rózsavölgyi Csokoládénak
A londoni Academy of Chocolate versenyre több mint 400 műhely küldte be termékeit. A csokoládékészítőkből, cukrászokból, kereskedőkből és újságírókból álló szakmai zsűri négy nap alatt kóstolta végig az édességeket.
A Csokoládé Akadémiát
2005-ben öt neves brit csokoládékészítő
indította el. A társaság tagjainak száma
azóta örvendetesen nőtt, de a cél azóta
sem változott, népszerűsíteni a
csokoládékészítést, azt hogy
mekkora különbség van a tömegtermékek és
a kézműves édesség között.
Az idei megmérettetésre a
hazai versenyzőkön kívül, olasz, francia, magyar,
belga, svájci, svéd, norvég és amerikai
mesterek is beneveztek. A zsűri 14 kategóriában
osztott ki elismeréseket. Az értékelésen
a magyar versenyző töltött csoki kategóriában
ezüst- és bronzérmet nyert. A Rózsavölgyi
cég tavaly nyitotta meg üzletét a pesti
belvárosban, ahol Csiszár Katalin vezetésével
kézi különlegességeket készítenek,
méghozzá táblás csokoládét,
trüffelt és pralinékat. A cégvezető
igyekszik olyan tipikus magyar termékekkel bővíteni a
választékot: mint a dió, levendula, méz
vagy pálinka. A Rózsavölgyi az első magyar cég,
amelyik az Academy of Chocolate elismerését meg tudta
nyerni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >