Nemzetközi áttörés a chocoMe Atelier életében: a világ élvonalába repítette a magyar bean-to-bar csokoládékat a rangos International Chocolate Awards

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 05. 20. 11:53

Négy ezüst- és három bronzéremmel díjazták a chocoMe Atelier bean-to-bar kollekcióját a craft csokoládék legrangosabb versenyeként emlegetett International Chocolate Awards európai döntőjén. Ezzel a magyar chocoMe Atelier nemcsak az európai csúcsgasztronómia figyelmét hívta fel magára, de egyértelműen belépett a világ legelismertebb bean-to-bar csokoládékészítői közé.

A díjakat különösen értékessé teszi, hogy az Atelier kollekció alig egy éve jelent meg a piacon, és máris komoly szakmai visszhangot váltott ki. A bean-to-bar csokoládék világa a csokoládékészítés legösszetettebb, legtisztább formája, ahol a teljes gyártási folyamat a kakaóbab kiválasztásától a végtermék elkészítéséig a készítő kezében összpontosul.

A chocoMe Atelier számára ez a terület új fejezetet nyitott: több évnyi intenzív tanulás, nemzetközi tapasztalatszerzés és technológiai beruházás eredménye, amely mostanra nemcsak a vásárlók, hanem a nemzetközi zsűri elismerését is kivívta. A díjazott csokoládék minden egyes falatja az alapanyagok kivételes minőségét, a gondos kidolgozottságot és a készítői szenvedélyt tükrözi.

A sikerhez vezető úton meghatározó szerepet játszott Chloé Doutre-Roussel világhírű csokoládészakértő is, aki Venezuelában tartott privát képzést a chocoMe csapata számára. Mentori támogatása és szakmai hitelessége nélkül ez a szintű teljesítmény elképzelhetetlen lett volna.

A díjazott termékek:

Ezüstérem:

Chuao kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Chuao kakaóbab

Kokoa Kamili kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró Ceylon fahéjjal fűszerezve

Åkesson kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont szicíliai mandula madagaszkári vadborssal fűszerezve

Étcsokoládé Åkesson kakaóbabból, kandírozott yuzu héjjal

Bronzérem:

Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból kandírozott iyokan héjjal

Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból liofilizált Tarocco várnarancs szeletekkel

Étcsokoládé Rugoso kakaóbabból, panko morzsával

Kapcsolódó cikkeink