Nemzetközi áttörés a chocoMe Atelier életében: a világ élvonalába repítette a magyar bean-to-bar csokoládékat a rangos International Chocolate Awards
Négy ezüst- és három bronzéremmel díjazták a chocoMe Atelier bean-to-bar kollekcióját a craft csokoládék legrangosabb versenyeként emlegetett International Chocolate Awards európai döntőjén. Ezzel a magyar chocoMe Atelier nemcsak az európai csúcsgasztronómia figyelmét hívta fel magára, de egyértelműen belépett a világ legelismertebb bean-to-bar csokoládékészítői közé.
A díjakat különösen értékessé teszi, hogy az Atelier kollekció alig egy éve jelent meg a piacon, és máris komoly szakmai visszhangot váltott ki. A bean-to-bar csokoládék világa a csokoládékészítés legösszetettebb, legtisztább formája, ahol a teljes gyártási folyamat a kakaóbab kiválasztásától a végtermék elkészítéséig a készítő kezében összpontosul.
A chocoMe Atelier számára ez a terület új fejezetet nyitott: több évnyi intenzív tanulás, nemzetközi tapasztalatszerzés és technológiai beruházás eredménye, amely mostanra nemcsak a vásárlók, hanem a nemzetközi zsűri elismerését is kivívta. A díjazott csokoládék minden egyes falatja az alapanyagok kivételes minőségét, a gondos kidolgozottságot és a készítői szenvedélyt tükrözi.
A sikerhez vezető úton meghatározó szerepet játszott Chloé Doutre-Roussel világhírű csokoládészakértő is, aki Venezuelában tartott privát képzést a chocoMe csapata számára. Mentori támogatása és szakmai hitelessége nélkül ez a szintű teljesítmény elképzelhetetlen lett volna.
A díjazott termékek:
Ezüstérem:
Chuao kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Chuao kakaóbab
Kokoa Kamili kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró Ceylon fahéjjal fűszerezve
Åkesson kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont szicíliai mandula madagaszkári vadborssal fűszerezve
Étcsokoládé Åkesson kakaóbabból, kandírozott yuzu héjjal
Bronzérem:
Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból kandírozott iyokan héjjal
Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból liofilizált Tarocco várnarancs szeletekkel
Étcsokoládé Rugoso kakaóbabból, panko morzsával
Kapcsolódó cikkeink
Új üvegház a Platán Gourmet-ben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Luxusnyaralások: ezek a világ legdrágább úti céljai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hiphop, mint divatbarométer – mit árulnak el a dalszövegek a luxusmárkák sikeréről?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: az ipari termelői árak júliusban az előző hónaphoz képest nem változtak, az egy évvel korábbit átlagosan 4,5 százalékkal haladták meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Drága iskolakezdés: a GVH kartellgyanú miatt vizsgálódik
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mosószereket, mosóporokat és mosókapszulákat tesztelt a fogyasztóvédelmi hatóság
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >