Nemzetközi áttörés a chocoMe Atelier életében: a világ élvonalába repítette a magyar bean-to-bar csokoládékat a rangos International Chocolate Awards
Négy ezüst- és három bronzéremmel díjazták a chocoMe Atelier bean-to-bar kollekcióját a craft csokoládék legrangosabb versenyeként emlegetett International Chocolate Awards európai döntőjén. Ezzel a magyar chocoMe Atelier nemcsak az európai csúcsgasztronómia figyelmét hívta fel magára, de egyértelműen belépett a világ legelismertebb bean-to-bar csokoládékészítői közé.
A díjakat különösen értékessé teszi, hogy az Atelier kollekció alig egy éve jelent meg a piacon, és máris komoly szakmai visszhangot váltott ki. A bean-to-bar csokoládék világa a csokoládékészítés legösszetettebb, legtisztább formája, ahol a teljes gyártási folyamat a kakaóbab kiválasztásától a végtermék elkészítéséig a készítő kezében összpontosul.
A chocoMe Atelier számára ez a terület új fejezetet nyitott: több évnyi intenzív tanulás, nemzetközi tapasztalatszerzés és technológiai beruházás eredménye, amely mostanra nemcsak a vásárlók, hanem a nemzetközi zsűri elismerését is kivívta. A díjazott csokoládék minden egyes falatja az alapanyagok kivételes minőségét, a gondos kidolgozottságot és a készítői szenvedélyt tükrözi.
A sikerhez vezető úton meghatározó szerepet játszott Chloé Doutre-Roussel világhírű csokoládészakértő is, aki Venezuelában tartott privát képzést a chocoMe csapata számára. Mentori támogatása és szakmai hitelessége nélkül ez a szintű teljesítmény elképzelhetetlen lett volna.
A díjazott termékek:
Ezüstérem:
Chuao kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Chuao kakaóbab
Kokoa Kamili kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró Ceylon fahéjjal fűszerezve
Åkesson kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont szicíliai mandula madagaszkári vadborssal fűszerezve
Étcsokoládé Åkesson kakaóbabból, kandírozott yuzu héjjal
Bronzérem:
Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból kandírozott iyokan héjjal
Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból liofilizált Tarocco várnarancs szeletekkel
Étcsokoládé Rugoso kakaóbabból, panko morzsával
Kapcsolódó cikkeink
Soha nem látott válságban a magyar meggy: luxuscikké válhat a gyümölcs
Történelmi mélypontra került a magyar gyümölcspiac, különösen a meggyágazat, amelyet…
Tovább olvasom >Szankciós oligarchák repterein működnek tovább a nyugati vámmentes boltok
Bár az ukrajnai háború nyomán számos nyugati cég kivonult Oroszországból,…
Tovább olvasom >Miért olyan drága a dubai csoki? Kiderült!
Az elmúlt hónapokban Magyarországon is felbukkant a dubaicsoki-láz, ami világszerte…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >Ismét itt a Baba Kuponhét a Rossmannál – 10% kedvezmény minden babatermékre Rossmann+ tagoknak
A Rossmann elkötelezetten támogatja a családokat és a kisgyermekes szülőket…
Tovább olvasom >