Nemzetközi áttörés a chocoMe Atelier életében: a világ élvonalába repítette a magyar bean-to-bar csokoládékat a rangos International Chocolate Awards
Négy ezüst- és három bronzéremmel díjazták a chocoMe Atelier bean-to-bar kollekcióját a craft csokoládék legrangosabb versenyeként emlegetett International Chocolate Awards európai döntőjén. Ezzel a magyar chocoMe Atelier nemcsak az európai csúcsgasztronómia figyelmét hívta fel magára, de egyértelműen belépett a világ legelismertebb bean-to-bar csokoládékészítői közé.
A díjakat különösen értékessé teszi, hogy az Atelier kollekció alig egy éve jelent meg a piacon, és máris komoly szakmai visszhangot váltott ki. A bean-to-bar csokoládék világa a csokoládékészítés legösszetettebb, legtisztább formája, ahol a teljes gyártási folyamat a kakaóbab kiválasztásától a végtermék elkészítéséig a készítő kezében összpontosul.
A chocoMe Atelier számára ez a terület új fejezetet nyitott: több évnyi intenzív tanulás, nemzetközi tapasztalatszerzés és technológiai beruházás eredménye, amely mostanra nemcsak a vásárlók, hanem a nemzetközi zsűri elismerését is kivívta. A díjazott csokoládék minden egyes falatja az alapanyagok kivételes minőségét, a gondos kidolgozottságot és a készítői szenvedélyt tükrözi.
A sikerhez vezető úton meghatározó szerepet játszott Chloé Doutre-Roussel világhírű csokoládészakértő is, aki Venezuelában tartott privát képzést a chocoMe csapata számára. Mentori támogatása és szakmai hitelessége nélkül ez a szintű teljesítmény elképzelhetetlen lett volna.
A díjazott termékek:
Ezüstérem:
Chuao kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Chuao kakaóbab
Kokoa Kamili kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró Ceylon fahéjjal fűszerezve
Åkesson kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont szicíliai mandula madagaszkári vadborssal fűszerezve
Étcsokoládé Åkesson kakaóbabból, kandírozott yuzu héjjal
Bronzérem:
Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból kandírozott iyokan héjjal
Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból liofilizált Tarocco várnarancs szeletekkel
Étcsokoládé Rugoso kakaóbabból, panko morzsával
Kapcsolódó cikkeink
Milliárdos biznisz az óceánjáró hajózás: új rekord született 2024-ben
Noha egyetlen modern óceánjáró megépítése legalább egymilliárd dollárba kerül, az…
Tovább olvasom >Soha nem látott válságban a magyar meggy: luxuscikké válhat a gyümölcs
Történelmi mélypontra került a magyar gyümölcspiac, különösen a meggyágazat, amelyet…
Tovább olvasom >Szankciós oligarchák repterein működnek tovább a nyugati vámmentes boltok
Bár az ukrajnai háború nyomán számos nyugati cég kivonult Oroszországból,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A K&H Bank nyerte el a Euromoney Awards for Excellence 2025 „Best Digital Bank” díját Magyarországon
A K&H Csoport a Euromoney ezen díját immár két egymást…
Tovább olvasom >Ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben
Országszerte ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben és…
Tovább olvasom >Hazánk újra mentes a magas patogenitású madárinfluenzától
Magyarország ismét madárinfluenzától mentesnek minősül az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) előírásai…
Tovább olvasom >