Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül
A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonsági stratégiát dolgoz ki, a dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztül a fogyasztók egészségének védelme a jövőben is hatékonyan megvalósítható – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája kedden.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a társadalom minden érintett csoportját be kívánják vonni a stratégia megalapozásába, a javaslatokat a www.elelmiszerbiztonsagistrategia.hu, illetve a www.elelmiszerlanc.kormany.hu honlapon október végéig várják.
A szaktárca közleményében hangsúlyozza: a stratégia kiemelt célja, hogy tovább csökkenjen az élelmiszer eredetű megbetegedések, azon belül a háztartásokban bekövetkező fertőzések száma.
Cél továbbá, hogy a tisztességtelen vállalkozások kiszűrésével és a fogyasztói tudatosság javításával hatékonyan megelőzhetőek legyenek az állampolgárok egészségét veszélyeztető, illetve a tetemes anyagi és erkölcsi károkat okozó botrányok, amelyek a magyar élelmiszerek hazai és nemzetközi jó hírét is csorbítják.
Az élelmiszerbiztonság jelenlegi helyzete alapján Magyarország – az Európai Unió számos más országához hasonlóan – a világ legbiztonságosabb helyei közé tartozik – hangsúlyozza a minisztérium. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >