Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül
A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonsági stratégiát dolgoz ki, a dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztül a fogyasztók egészségének védelme a jövőben is hatékonyan megvalósítható – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája kedden.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a társadalom minden érintett csoportját be kívánják vonni a stratégia megalapozásába, a javaslatokat a www.elelmiszerbiztonsagistrategia.hu, illetve a www.elelmiszerlanc.kormany.hu honlapon október végéig várják.
A szaktárca közleményében hangsúlyozza: a stratégia kiemelt célja, hogy tovább csökkenjen az élelmiszer eredetű megbetegedések, azon belül a háztartásokban bekövetkező fertőzések száma.
Cél továbbá, hogy a tisztességtelen vállalkozások kiszűrésével és a fogyasztói tudatosság javításával hatékonyan megelőzhetőek legyenek az állampolgárok egészségét veszélyeztető, illetve a tetemes anyagi és erkölcsi károkat okozó botrányok, amelyek a magyar élelmiszerek hazai és nemzetközi jó hírét is csorbítják.
Az élelmiszerbiztonság jelenlegi helyzete alapján Magyarország – az Európai Unió számos más országához hasonlóan – a világ legbiztonságosabb helyei közé tartozik – hangsúlyozza a minisztérium. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megugrott a FAO globális élelmiszerár indexe
Az elmúlt 18 hónap legmagasabb értékére ugrott az élelmiszer-alapanyagok globális…
Tovább olvasom >Suppan Gergely: magasabb növekedési pályára állhat a gazdaság
Magasabb növekedési pályára állhat a magyar gazdaság 2025-től – mondta…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >