Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül
A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonsági stratégiát dolgoz ki, a dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztül a fogyasztók egészségének védelme a jövőben is hatékonyan megvalósítható – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája kedden.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a társadalom minden érintett csoportját be kívánják vonni a stratégia megalapozásába, a javaslatokat a www.elelmiszerbiztonsagistrategia.hu, illetve a www.elelmiszerlanc.kormany.hu honlapon október végéig várják.
A szaktárca közleményében hangsúlyozza: a stratégia kiemelt célja, hogy tovább csökkenjen az élelmiszer eredetű megbetegedések, azon belül a háztartásokban bekövetkező fertőzések száma.
Cél továbbá, hogy a tisztességtelen vállalkozások kiszűrésével és a fogyasztói tudatosság javításával hatékonyan megelőzhetőek legyenek az állampolgárok egészségét veszélyeztető, illetve a tetemes anyagi és erkölcsi károkat okozó botrányok, amelyek a magyar élelmiszerek hazai és nemzetközi jó hírét is csorbítják.
Az élelmiszerbiztonság jelenlegi helyzete alapján Magyarország – az Európai Unió számos más országához hasonlóan – a világ legbiztonságosabb helyei közé tartozik – hangsúlyozza a minisztérium. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >