Nem is olyan egészséges a narancslé, mint hittük
A narancslé, bár a reggeli és napi rutinok fontos része, egyre több kérdést vet fel egészségügyi szempontból. A népszerű ital C-vitaminban, káliumban és folsavban gazdag, azonban magas cukor- és citromsavtartalma miatt egyre többen kérdőjelezik meg egészséges jellegét.
A Huffpost beszámolója szerint táplálkozási szakértők szerint a mértékletes fogyasztás kulcsfontosságú, mivel túlzott mennyiségben negatív hatásai lehetnek az italnak. Heidi McIndoo, regisztrált dietetikus szerint a narancslé alapvető tápanyagokat biztosít ugyan, de a túlzott fogyasztása nem javasolt. A sok természetes cukor hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz és a vércukorszint emelkedéséhez.
A narancslé fogyasztása hosszú távon akadályozhatja az egészséges testsúly megtartását – mondja Rich Taylor-Wellington, fitnesz teljesítményedző. A narancslé hiánya a gyümölcs rostjainak könnyű túlfogyasztásához vezethet, ami további problémákat okozhat.
Fogorvosok is figyelmeztetnek a narancslé savtartalmának káros hatásaira a fogakra. Elizabeth V. Simpson fogorvos hangsúlyozza, hogy a narancslé savtartalma károsíthatja a fogzománcot.
Az egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy a legjobb módja a narancslé fogyasztásának az lehet, ha inkább magát a gyümölcsöt fogyasztjuk. Így kihasználhatjuk a gyümölcs rosttartalmának pozitív hatásait úgy, hogy kevesebb kalóriát viszünk be. Ha mégis narancslevet fogyasztunk, fontos a mértékletesség és a fogak védelme érdekében a szívószál használata.
Kapcsolódó cikkeink
Fontos védeni a szemünket a légkondicionált irodákban
A modern irodai környezet kihívásokat tartogat szemüvegviselők számára. A légkondicionálás,…
Tovább olvasom >5 okos tipp a látás javítására
A modern életmód egyre nagyobb kihívás elé állítja a szemeket.…
Tovább olvasom >K&H: a visszapénzes program már a fogakra is figyel
A magyarok fele már igénybe vett magánegészségügyi szolgáltatást az elmúlt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >K&H: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem…
Tovább olvasom >8,5 millió pékáru fogyott egy év alatt: helyi pékségek, kézműves ízek, tudatos választások a Kifli.hu-nál
Az elmúlt 12 hónapban a vásárlók több mint 8,5 millió…
Tovább olvasom >