Negyedszázados mélyponton a német sörfogyasztás
Tavaly 79,5 millió hektoliter sör fogyott Németországban, ez a legalacsonyabb adat az elmúlt huszonöt évben, idézi a Thelocal.de által közzétett statisztikai adatokat az index.
Az újraegyesítés után, 1991-ben még 110,5 millió hektolitert ittak meg, azóta ez a szám folyamatosan csökken. Az egy főre jutó éves fogyasztás a hetvenes évekbeli 150 literről mostanra 107 literre zuhant.
Ennek ellenére a német sörfőzdék jól teljesítettek. Ha csak minimális mértékben is, de 95,6 millió hektoliterről 95,7 millióra növelték a külföldi eladásaikat. Az importsörökről nincsenek pontos adatok, de az elmúlt években körülbelül nyolc százalékos volt a piaci részesedésük Németországban.
Idén ötszáz éves a világ egyik legrégebbi élelmiszer-biztonsági szabályozása, a tisztasági törvény, amit még IV. Vilmos bajor herceg rendelt el, és 1919 óta egész Németországban kötelező érvényű. Eszerint a sörkészítéshez csak árpamalátát, komlót és vizet szabad használni. A törvényt 1993-ban aktualizálták.
(index, szbf)
Kapcsolódó cikkeink
Németországban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi árak emelkedése februárban
Németországban februárban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi…
Tovább olvasom >Megvette a The Nutriment Company a német BAF Petfoodot
Meg nem nevezett összegért vásárolta meg a svéd The Nutriment…
Tovább olvasom >Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >