Negyedszázada folyamatos fejlődés a Nagykun-Hús Kft.-nél
Negyedszázada folyamatosan fejlődik évről évre a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., mivel a 25 évvel ezelőtti mintegy 100 millió forintos árbevételét mostanra mintegy 9 milliárd forintra növelte – mondta az MTI-nek Szegedi Sándor, a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön, Kunhegyesen a XII. Coop Rally negyedik állomásán.
Az ügyvezető igazgató közölte, az idén az árbevételt mintegy 800 millió-1 milliárd forinttal szeretnék növelni, így elérve a cég 2015-ös árbevételét. A múlt évben ugyanis csökkent a kft. árbevétele, mivel a Nagykun-Hús Kft. németországi leánycégét önálló vállalattá kellett átszervezni, és így annak bevétele már nem jelentkezik Magyarországon. A német érdekeltség ugyanakkor magyar tulajdonban maradt, de a német elszámolási szabályok szerint Németországban működik önálló vállalatként. Éves árbevétele eléri a 3,5 milliárd forintot. A cég termelése 2015-ben mintegy 10 000 tonna volt, míg 2016-ban meghaladta a 12 000 tonnát.
Szegedi Sándor elmondta, a cégnél évente mintegy 120 000-130 000 sertést vágnak. Ennek a sertésszámnak az ötödét, mintegy 20 000-25 000 hízót a cég saját kisújszállási sertéstelepén tenyésztenek, és onnan kerül az „alapanyag” a vágóhídra. A hizlalda árbevétele évente átlagosan 1 milliárd forint.
A cégnél 2018-ban nagyszabású fejlesztést terveznek, növelni szeretnék mind a vágókapacitást, mind pedig a készítménygyártás volumenét. Ezért egymilliárd forintból technológiai fejlesztéseket és épületbővítést is terveznek. A cég árbevételének mintegy 20 százalékát az export adja, a fontosabb célországok Románia, Szlovákia, Csehország és Lengyelország, de a Nagykun-Hús Kft. legfontosabb exportpiacának a romániai piacot tekinti. Az ügyvezető igazgató elmondta azt is, hogy a cég 100 százalékban magyar, és családi tulajdonban van. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Tovább nőtt a könnyű és a nehéz bárány ára
Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió juh- és…
Tovább olvasom >Forró a helyzet a legelőn – hőstressz kutatások a legeltetett húsmarhatartásban
A nyári aszály a növénytermesztés mellett az állatartókat is komoly…
Tovább olvasom >Hulladékból erőforrás: új életet kapnak a húsipar melléktermékei
A húsfeldolgozás során keletkező melléktermékek hosszú ideig hulladékként voltak kezelve,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >Préda Máté a DODO új magyarországi vezetője
Az utolsó kilométeres, okoslogisztikai szolgáltatásokat kínáló DODO Préda Mátét bízta…
Tovább olvasom >Szobaszervíz helyett ételrendelés – házhoz megy a lángos
Egyre több turista rendel ételt a szállására a foodora nemzetközi…
Tovább olvasom >