Negyedszázada folyamatos fejlődés a Nagykun-Hús Kft.-nél
Negyedszázada folyamatosan fejlődik évről évre a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., mivel a 25 évvel ezelőtti mintegy 100 millió forintos árbevételét mostanra mintegy 9 milliárd forintra növelte – mondta az MTI-nek Szegedi Sándor, a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön, Kunhegyesen a XII. Coop Rally negyedik állomásán.
Az ügyvezető igazgató közölte, az idén az árbevételt mintegy 800 millió-1 milliárd forinttal szeretnék növelni, így elérve a cég 2015-ös árbevételét. A múlt évben ugyanis csökkent a kft. árbevétele, mivel a Nagykun-Hús Kft. németországi leánycégét önálló vállalattá kellett átszervezni, és így annak bevétele már nem jelentkezik Magyarországon. A német érdekeltség ugyanakkor magyar tulajdonban maradt, de a német elszámolási szabályok szerint Németországban működik önálló vállalatként. Éves árbevétele eléri a 3,5 milliárd forintot. A cég termelése 2015-ben mintegy 10 000 tonna volt, míg 2016-ban meghaladta a 12 000 tonnát.
Szegedi Sándor elmondta, a cégnél évente mintegy 120 000-130 000 sertést vágnak. Ennek a sertésszámnak az ötödét, mintegy 20 000-25 000 hízót a cég saját kisújszállási sertéstelepén tenyésztenek, és onnan kerül az „alapanyag” a vágóhídra. A hizlalda árbevétele évente átlagosan 1 milliárd forint.
A cégnél 2018-ban nagyszabású fejlesztést terveznek, növelni szeretnék mind a vágókapacitást, mind pedig a készítménygyártás volumenét. Ezért egymilliárd forintból technológiai fejlesztéseket és épületbővítést is terveznek. A cég árbevételének mintegy 20 százalékát az export adja, a fontosabb célországok Románia, Szlovákia, Csehország és Lengyelország, de a Nagykun-Hús Kft. legfontosabb exportpiacának a romániai piacot tekinti. Az ügyvezető igazgató elmondta azt is, hogy a cég 100 százalékban magyar, és családi tulajdonban van. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >A magyar húsipar kihívásai és teljesítménye 2023-ban
A 2023-as év a magyar élelmiszeripar számára jelentős kihívásokkal telt,…
Tovább olvasom >A vágóüsző termelői ára emelkedett legnagyobb mértékben
Az AKI vágási statisztikai adatai szerint 2024 január–augusztusában a szarvasmarha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >