Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet
Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül, hogy ezáltal hozzájáruljon a beteg gyermekek minőségi étkeztetéséhez. Az áruházlánc idén nem csak meghosszabbította, de a támogatásra szánt 78 millió forintos éves keretet közel 100 millió forintra megemelte.
Támogatási programjának részeként a Lidl Magyarország – a nélkülöző magyar gyerekek, családok segítése mellett – a hazai egészségügyet is a szívén viseli, amire ékes példa, hogy 2019 óta havi rendszerességgel élelmiszeradományokkal segíti a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet. Az áruházlánc ezidáig 260 millió forint értékű adományt biztosított a gyermekkórház számára, az elmúlt egy év során pedig a támogatásra szánt keretből többek között közel 11 tonna friss húst, közel 6,5 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, 2,6 tonna sajtot, 3700 darab bébiételt, 5,2 tonna felvágottat és mintegy 7,5 tonna száraztésztát juttatott el.
„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy olyan partnerekkel működjünk együtt, akiken keresztül valóban segítséget nyújthatunk, hosszú távon értéket teremthetünk. A Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet számára biztosított élelmiszeradományaink jelentős mértékben hozzájárultak a beteg gyermekeknek és kísérőiknek nyújtott minőségi étkeztetés kialakításához és annak hosszú távú fenntartásához. 2023 júniusától ezért a támogatásra szánt éves keretösszeget az eddigi 78 millió forintról közel 100 millió forintra emeltük, hogy továbbra is a legjobb ellátásban részesülhessenek a kórházban fekvő gyermekek.”
– emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.
Palócz Norbert, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gazdasági igazgatója, az élelmezési ellátás területért is felelős, elmondta:
„A LIDL Magyarországnak köszönhetően a jobb minőségű alapanyagok alkalmazásával, például friss húsokkal, zöldségfélékkel, friss gyümölcsökkel, illetve tejtermékek és bébiételek biztosításával kiszélesítette a különböző diéta típusokban a beteg gyermekeknek adható hideg, meleg ételek és termékek választékát. 2019 március óta nagy előrelépés volt, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Alapítványán keresztül ezt az élelmiszer adományt a LIDL a Kórház részére biztosítja, ezáltal a kis beteg gyermekek, illetve a velük itt tartózkodó szüleik, kísérőik véleményei és visszajelzései az általánosan elterjedt kórházi élelmezésről pozitívan megváltozhattak, amely magában hordozza egy komfortosabb kórházi ellátás biztosítását. Nagy segítség a Kórház részére ismételten a LIDL élelmiszer adománya a következő évre, mert így azt a magas élelmezési színvonalat, amit eddig tudtunk biztosítani kisbetegeinknek, tovább tudjuk folytatni.”
Az adományok minden árucsoportra kiterjednek, és annak összetételéről minden alkalommal a kórház élelmezési vezetője dönt, figyelembe véve az egyes ételallergiákat, érzékenységeket is. Az áruházlánc a nagy értékű adomány biztosításán túl az élelmiszerek szállításában is rendszeres segítséget nyújt.
Kapcsolódó cikkeink
Egyetlen jó döntéssel ajándékozni és segíteni is lehet most az Auchanban
Az ünnepek közeledtével sokan vesznek ajándékot. Nincs is talán olyan…
Tovább olvasom >4 millió fontot költ a brit Tesco iskolai zöldség- és gyümölcsprogramjára
A brit Tesco 4 millió fontot költ új programjára, amely…
Tovább olvasom >Jótékony célokra is felajánlhatjuk a visszaváltott italcsomagolások ellenértékét
Az italcsomagolások visszaváltásának kötelező rendszere (DRS) július 1-jén élesben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >