Negyedik alkalommal rendezik meg a Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten
Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol a családi programok és folklórműsorok mellett kolbászvásár és disznóvágás is várja a közönséget péntektől vasárnapig.
A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át – olvasható a szervezők közleményében.
A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai Kolbászt kínálnak az érdeklődőknek, az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a családokat. Emellett a gyerekek a karámokban háziállatokkal találkozhatnak. A muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók, míg a füves területen a veterán traktorok és régi stabilmotorok tárlata látható.
Disznóvágások során a látogatók követhetik a disznó feldolgozásának minden fázisát: a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig.
A gyerekeket több programmal is várják, köztük népi játszótérrel, légvárral, légcsúszdával, arcfestéssel, népi mesterségek bemutatójával és íjászoktatással. A Víztorony Parkban lévő szabadtéri színpadon néptáncosok, népzenészek, bábszínházak műsora szórakoztatja a közönséget. Az Orient csarnokban oldtimer autó és motor kiállítás várja a családokat.
A rendezvényen több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők, a disznótoros ételeken kívül házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket, kürtős kalácsot. Ezen kívül pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok is bemutatkoznak.
Két színpadon három napon át 50 zenei program várja a közönséget.
A budapesti kolbászfesztivál ideje alatt a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog. A fesztiválbusz a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállítja
majd a látogatókat a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között.
bhk \ brr
Kapcsolódó cikkeink
Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >További cikkeink
Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >