Nébih tippek házi kenyérsütéshez és tároláshoz – élelmiszerbiztonság és pazarlásmegelőzés az új kenyér ünnepén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 08. 19. 09:52

Augusztus 20-a, az új kenyér ünnepe, ami kiváló alkalmat teremt az otthoni kenyérsütés kipróbálására – nemcsak a hagyományok ápolása, hanem a frissen sült, ropogós héjú kenyér élménye miatt is.

A kenyér készítése igazi gasztronómiai örömforrás, ugyanakkor élelmiszerbiztonsági és fenntarthatósági szempontból is odafigyelést igényel. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja ezúttal hasznos tanácsokat gyűjtött össze mindazok számára, akik akár az ünnepi alkalomra, akár egész évben otthon sütik a kenyeret.

Az új kenyér ünnepe jó alkalom arra, hogy ne csak a hagyományokat ápoljuk, hanem felhívjuk a figyelmet az egyik alapvető élelmiszerünk, a kenyér értékére és biztonságos elkészítésére. A Nébih Oktatási Programjának hasznos tanácsai, valamint a közlemény teljes terjedelmében a https://portal.nebih.gov.hu/-/nebih-tippek-hazi-kenyersuteshez-es-tarolashoz-elelmiszerbiztonsag-es-pazarlasmegelozes-az-uj-kenyer-unnepen oldalon olvasható.

Kapcsolódó cikkeink