Nébih: megfeleltek a teszten a gyorséttermi sült burgonyák
A sült krumpli készítési körülményeit ellenőrizte négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), egyik helyen sem találtak kirívó élelmiszerbiztonsági hibát.
A Nébih hétfői tájékoztatása szerint egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét az ellenőrök egy budapesti bevásárlóközpontban.
A szakemberek vizsgálták a felhasznált alapanyagokat, az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését.
Egyik helyen sem tártak fel kirívó hibát, az ellenőrök mindenhol a gyorséttermeknél jellemző, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, amelyből az étteremláncok valamennyi üzletében zajló munkamenet megítélhető – közölték.
Az élelmiszerbiztonsági felügyelők mind a négy étteremben mintát vettek a sütőolajból, ezek laboratóriumi eredményei megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott határértéknek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >Operatív idők – X. Zsendülés Kertészeti Konferencia
A tavasz beköszöntével nem csupán a természet, hanem a kertészek…
Tovább olvasom >Madárinfluenza elleni vakcinázás indult ritka és nagy értékű állatkerti madárfajoknál
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közreműködve a Ceva-Phylaxia Zrt. országos vakcinázási…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sushi-álmok – A nap képe
Véletlenül találtunk a neten Alexandra Naylorra, a németországi Ulmban alkotó,…
Tovább olvasom >Új fejezet a prémium élelmiszerek piacán: a Chef Market megvásárolta a Culinaris nagy- és kiskereskedelmi üzletágát
Jelentős átalakulás zajlik a prémium élelmiszerek hazai piacán: a Chef…
Tovább olvasom >Az új pápa megválasztása fellendítette Róma idegenforgalmát
XIV. Leó pápát ábrázoló ajándéktárgyak tömege lepte el a Vatikán…
Tovább olvasom >