NAK-Hússzövetség: idén is jelentős virsliforgalom várható az év végén
A fogyasztói szokások változása ellenére idén is jelentős mennyiség fogyhat virsliből belföldön az év utolsó napjaiban – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

Csúcsszezon van
A forgalom éves szinten 34 ezer tonna körül alakul, ebből 10-25 százalék eshet az év utolsó hónapjára. A termékek jelentős része még mindig hagyományos, de a kínálat az utóbbi években egyre több új termékkel bővült, és ma már nem is feltétlen ragaszkodik mindenki a szilveszteri virslihez – írták.
A közlemény szerint az ünnepi időszakban a vásárlók a jobb minőségű virslit keresik. A NAK és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a belföldön készült termékeket ajánlják, mert ezek illeszkednek legjobban a magyar fogyasztók elvárásaihoz, megbízhatóak és ellenőrzöttek. Érdemes minél kevesebb összetevőt tartalmazó virslit választani, mert a túl sok adalékanyag minőségromlást okozhat – tették hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
Megkezdődött az idei tagdíj-megállapítási időszak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál
Ez év június 15-től július 15-ig tart a tagdíj-megállapítási időszak…
Tovább olvasom >Az egységes kérelmek kétharmadát idén is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével adták be a gazdák
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai idén is tevékenyen közreműködtek…
Tovább olvasom >Agrárkamara: az egységes kérelmek kétharmadát idén is a kamara segítségével adták be a gazdák
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai idén is tevékenyen közreműködtek…
Tovább olvasom >További cikkeink
PwC E-toplista: A legnagyobb és legismertebb online kereskedők
4 kategória: legnagyobb, FMCG, magyar, legismertebb – 2024 legsikeresebb e-kereskedőinek…
Tovább olvasom >Krízistérkép 2024: Jelentősen nőtt az elhúzódó válságok száma
450 válsághelyzetet regisztrált és elemzett kommunikációs szempontok szerint az MPRSZ…
Tovább olvasom >A magyarok adnak a leggyakrabban online borravalót az ételfutároknak
Továbbra is népszerű a magyarok körében a borravaló adása, ami…
Tovább olvasom >