Nagyon sok import paradicsom érkezik Magyarországra
Évente körülbelül 20 ezer tonna paradicsom érkezik külföldről Magyarországra, különösen az október és március közötti időszakban van rá szükség. A FruitVeB-től származó információk alapján az Agrárszektor kiemelte, hogy hazánk főleg Spanyolországból importál télen, azonban az utóbbi időben a Törökországból és Bulgáriából érkező paradicsom mennyisége is növekedett.
Emellett 2018 óta Magyarország is egyre több paradicsomot exportál, különösen Romániába. Ugyanakkor a magyar termelők nincsenek könnyű helyzetben, mivel az ágazatban komoly kihívást jelent a munkaerőhiány és a munkabérek folyamatos emelkedése.
Az AgroFood 2024 konferencián részletesen foglalkoznak majd a hazai élelmiszeripar helyzetével. A hajtatott paradicsom termőterülete 2023-ra mintegy 350 hektárra nőtt, és egy modernizációs folyamat indult el az új építésű üvegházak és termálkutak kiépítésével. A terület fokozatos bővülésével a közeljövőben további növekedés várható. A frisspiaci paradicsom túlnyomó része itthon hajtatásból származik, míg az ipari paradicsom feldolgozásra kerül.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre több gazdálkodó lát lehetőséget a sütőtöktermesztésben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Öntözés és növényvédelem nélkül elképzelhetetlen az eredményes diótermesztés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egyre több gazda lát lehetőséget a sütőtöktermesztésben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Töretlen a hazai termékek sikere a PENNY-ben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Rossmann-nál az ünnep a családról szól – december 24-én zárva tartanak az üzletek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H: nemzetközi elismerést kapott a nyugdíjfókuszú influenszerkampány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
