Nagy változást jelentett be a Heineken
A Heineken, a világ számos országában jelen lévő sörgyártó vállalat, most ambiciózus partnerséget jelentett be a Siemens-szel, amelynek célja a nettó zéró kibocsátás elérése 2030-ra az összes gyártóüzemükben. A dekarbonizációs folyamat keretében a Heineken célja üzemenként akár 15-20 százalékos energiamegtakarítás és átlagosan 50 százalékos szén-dioxid-csökkentés.
A digitalizáció és az energiahatékonyság összekapcsolásával a Heineken és a Siemens egy olyan projektbe kezdett, amely a sörgyártás folyamatait optimalizálva hozza létre a nettó zéró kibocsátású üzemeket. A virtuális térben létrehozott digitális ikertechnológia segítségével elkészítették a tipikus Heineken-sörgyár energiarendszerének modelljét, majd elemzéseket végeztek a lehetséges energiamegtakarítás területein.
A sörfőzési folyamatokhoz szükséges fűtési és hűtési rendszerek körülbelül 70 százalékát adták az energiafelhasználásnak. Ezeknek az optimalizálásával, a Siemens számításai szerint üzemenként akár 15-20 százalékos energiamegtakarítás érhető el, és az átlagos szén-dioxid-csökkentés elérheti a 50 százalékot.
A dekarbonizációs folyamat először 15 üzemben valósul meg, beleértve a soproni termelést is, és a Siemens innovatív megoldásaival válnak energiatakarékosabbá. A digitalizáció és a szimulációk segítségével a Heineken tervezi megújuló energiával működő hőszivattyúkkal villamosítani a fűtési és hűtési folyamatokat, csökkentve a sörgyár fosszilis energiahordozókra való utaltságát.
A Siemens Cooling Plant Optimization algoritmusa felügyeli, vezérli és optimalizálja a rendszert, a beépített analitikával pedig elemzi a telephelyek működési adatait. Ez a megközelítés nem csak az energiaköltségek csökkentését célozza meg, hanem biztosítja a hatékony működést is.
A megállapodás része egy ötéves teljesítmény- és felügyeleti szerződés is, amely a Siemens távfelügyeleti rendszerére épül. Ez a partnerség nem csak a Heinekennek, hanem az egész söriparnak is lehetőséget ad az új technológiák és a fenntartható gyártás iránti elkötelezettség bemutatására, miközben csökkentik a környezeti lábnyomot. A két vállalat partnersége egy új, fenntarthatóbb jövő felé vezető úton áll, amely a söriparban is széles körű hatást gyakorolhat.
Kapcsolódó cikkeink
Trendforduló a fiatalok körében: másképp gondol az alkoholmentes italokra a Z generáció
Beérni látszanak a felelős alkoholfogyasztás érdekében tett erőfeszítések: a HEINEKEN…
Tovább olvasom >Tovább erősíti vezető pozícióját az alkoholmentes sörök piacán a Heineken
Stabil növekedést ért el a Heineken 2024-ben, főként az alkoholmentes…
Tovább olvasom >Közel 5 milliárd euróval járul hozzá a spanyol gazdasághoz a Heineken
A Heineken 2023-ban 4,84 milliárd euróval járult hozzá a spanyol…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >