Nagy sikernek ígérkezik a Lidl új szakácskönyve
Sikertörténetet írt a Lidl Magyarország szakácskönyvsorozata, mely a most debütáló nyolcadik kötettel együtt már több mint hárommillió példányban jelenik meg. A sikeres és méltán népszerű sorozat legújabb kötete „A Lidl konyha bemutatja: Ételek és Évszakok” címet viseli és az áruházlánc hűségprogramjának keretében november 28-tól érhető el.
Az áruházlánc nyolc évvel ezelőtt indította útjára szakácskönyvsorozatát azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több emberrel megszerettesse az otthonfőzést és megmutassa azt, hogy élvezettel és szenvedéllyel is lehet egyszerű és egészséges ételeket készíteni. Akik figyelemmel követik a Lidl konyhát, azok már jól tudják, hogy a szakácskönyv minden évben egy adott tematika köré épül. Széll Tamás, a Lidl séfje az új kötet kapcsán olyan témát választott, amit ez alkalommal is érdemes kicsit alaposabban körbejárni. A hamarosan megjelenő legújabb kötet középpontjába ugyanis a szezonális zöldségek és gyümölcsök kerültek, melyek fogyasztása nemcsak fenntarthatósági szempontból előnyös, hanem számtalan jótékony egészségügyi hatása okán is. A szezonális étkezésnek megvan az az előnye, hogy azt használjuk alapanyagként, amit és amikor a természet magától ad, amellett, hogy a pénztárcánknak is kedvez.
A zöldség-gyümölcs kategória kiemelt szerepet tölt be a Lidl életében, és nagyon büszke arra, hogy immáron egymást követő három éve tudhatja magáénak Az Év Zöldség és Gyümölcs Kereskedője címet. Az áruházlánc szigorú beszerzési elvek mentén dolgozik és minden nap kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékei frissek maradjanak, és megfelelően, esztétikusan legyenek kihelyezve, hogy a vásárlóknak mindig a legjobbat kínálhassa. „Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében azt mutatjuk meg Széll Tamás segítségével, hogyan használhatjuk ki legjobban a természet adta kincseket, mikor szüretelhetjük le a zöldségeket és gyümölcsöket, hogyan készíthetjük el, és hogyan tegyük el őket a hideg téli hónapokra. A szezonális zöldségek és gyümölcsök felhasználásával, eltárolásával pedig még költséget is megtakaríthatunk” – mondta Tőzsér Judit a vállalat kommunikációs vezetője.
Az új kötetben összesen 63 szezonális recept található meg, melyeket a négy évszaknak megfelelően dolgoztak fel a könyv készítői. Minden évszakhoz tartozik egy-egy olyan fejeztet, ami a különböző mentes, vegán, bio, és vegetáriánus ételeket ismerteti. A receptek mellett a Michelin-csillagos séf újabb mesterfogásokat is megmutat repertoárjából, melyekkel a kezdő szakácsok továbbfejleszthetik tudásukat. De olyan alapokról is szót ejt a könyv, mint a zöldségek és a gyümölcsök tárolása, mi az a hűtőlánc és hogyan marad friss a hús, vagy éppen arról, hogy a Lidlben kínált, kifogástalanul friss alapanyagok a lehető legtovább élvezhetőek maradjanak.
A szakácskönyv nem lenne teljes a Lidl szakértői és tanácsai nélkül. Egészségünket szem előtt tartva az új kötetben Galló Nóra, a vállalat dietetikus szakértője ismerteti a szezonális étkezés pozitív hozadékait. Herczeg Ágnes, az áruházlánc borszakértője pedig azontúl, hogy a Lidl kínálatából ajánlja azokat az italokat, melyek a leginkább illenek Széll Tamás receptjei mellé, némi tudásanyagot is becsempészett az oldalakra, hogy segítsen a választásban, de abban is, mit, miért és hogyan érdemes fogyasztani.
A könyv szerkesztői idén is gondoskodtak azokról a kiegészítő információkról, melyek segítik az olvasót a recept elkészítése során, így például arról, hogy hány főre szólnak, vagy hogy mennyi az adott étel elkészítési ideje. A táplálékinformációk megadása mellett pedig arról is szót ejtenek, hogy az adott fogás milyen mentességi kategóriába tartozik. Tavaly jól bevált, így a szerzők idén is egytől háromig terjedő skálán rangsorolták a recepteket, attól függően, hogy mennyire könnyű vagy éppen nehéz elkészíteni az adott ételt. Ezen felül most is megtaláljuk azt a jelölést, ami azt jelzi, hogy a siker érdekében pontosan be kell tartani a leírásokat, vagy éppen azt, hogy ízlés szerint módosíthatóak az arányok.
A Lidl Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új könyvvel. Ennek értelmében a kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak limitált példányszámban és az áruházlánc hűségakciója keretében juthatnak hozzá a fogyasztók 2022. november 28. és 2022. december 24. között.
Lidl
Kapcsolódó cikkeink
Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >A Lidl sikerének titka: így vált fapados diszkontból piacvezetővé az áruházlánc
A Lidl Magyarország 20 éves születésnapja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón ismertette…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >