Nagy közönségsikerrel zárult az első Gyermelyi Tészta Szerda
Az akció keretében országszerte közel 300 étteremben fél áron kínálták a külön erre az alkalomra összeállított tésztakülönlegességeket. A visszajelzések alapján mintegy 40.000 fő vett részt a rendezvényen és kóstolta meg a tésztás finomságokat.
A legfrissebb felmérések
szerint a magyarok legkedveltebb ételei közé
tartoznak a tésztafélék. Évente átlagosan
6-7 kilogrammot fogyasztunk belőle, ami nemzetközi
viszonylatban is magas értéknek számít. A
Gyermelyi szerint elérkezett az idő arra, hogy a mennyiség
mellett a minőségre, a finom ízekre és a szép
tálalásra is odafigyeljünk, ha tésztaételekről
van szó.
A Gyermelyi a hagyományteremtés
céljából életre hívott Tészta
Szerdán bebizonyította, hogy a tészta azon túl,
hogy egyszerűen elkészíthető étel, kiváló
alapanyaga lehet sok finom és különleges fogásnak,
továbbá szinte végtelen variációs
lehetőséget biztosít.
A nap „sztárjai” a Csirke
cvekedli és a Gyermelyi trikolor voltak. Az ínyencek
körében édesköményes lazacos
szélesmetélt és a kagylóhússal
készített paradicsomos bazsalikomos penne aratta a
legnagyobb sikert. Nagyon népszerűek voltak a különböző
tésztasaláták, valamint a tésztából
készített desszertek is. A résztvevő éttermek
közül sokan jelezték, hogy a kedvező tapasztalatok
miatt több bemutatott tésztaételt fel fognak tenni
az állandó étlapjukra is. Az éttermek 97
%-a jelezte, hogy a későbbiek során is szívesen
venné a program folytatását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >