Művészi kreativitás és modern technológia a Nestlé új Csokoládé Központjában

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 08. 00:00

Ma nyílt meg a Nestlé Csokoládé Fejlesztési Központja a svájci Broc-ban. A 25 millió svájci frank értékű beruházásból megvalósult új központban a Nestlé prémium és luxus csokoládé kínálatának fejlesztése folyik majd.

A Csokoládé Fejlesztési Központnak  fontos szerepe lesz abban, hogy a vállalat tovább növekedjen a prémium és luxus csokoládé szegmensben, pozitív hatást gyakorolva a Nestlé teljes csokoládé kínálatára. A Nestlé specialistái mellett érzékszervi szakértők, kakaóbab kutatók, csokoládékészítő mesterek, csomagolástervezők és marketing szakemberek alkotják a  tudományos csapatot. A nyitott innováció jegyében neves, független csokoládémanufaktúrák vezetőit kérték fel, hogy tapasztalatukkal inspirálják a központban zajló munkát.
A csokoládé üzletág 2008-ban 7,6 százalékos organikus növekedés mellett 9,8 milliárd svájci frank eladást könyvelhetett el. A bevételek 70 százalékáért a helyi márkák felelnek. A prémium és luxus szegmensben, mely a termékkategória átlagos növekedése felett teljesít, a Nestlé vezető pozíciót tölt be étcsokoládé kínálatával.
A csokoládé termékek táplálkozástudományi szempontból is fontosak a vállalat számára, amely aktív szerepet vállal a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésében. Céljuk, hogy az emberek megismerjék a jó minőségű csokoládé kedvező élettani hatásait, és megtanulják, hogyan illeszthető be a kiegyensúlyozott tápanyag összetételű étrend elemei közé. Így például a  kakaóban található flavonoid és polifenol kedvező szerepet játszanak az erek épségének biztosításában, ezáltal hozzájárulnak az érelmeszesedés kockázatának csökkentéséhez.



Kapcsolódó cikkeink