Munkahelyek szűnnek meg a Nestlé svájci üzemében
A svájci óriásvállalat 6,5 millió svájci frankot (7,2 millió dollárt) fordít a wangeni üzem átállítására.
Kilencven munkahelyet szüntet meg a Nestlé egyik svájci üzemében azzal, hogy a svájci óriásvállalat 6,5 millió svájci frankot (7,2 millió dollárt) invesztál a Schwyz kantonban található, jelenleg friss tészta előállítására szakosodott wangeni üzemének újrafókuszálásába.
A Nestlé ezentúl csak két márkát fog gyártani a svájci üzemben: az olasz Buitonit és a süteményeket és kelttésztát jelző Leisi márkát.
Mint arról a dolgozók október közepén tájékoztatást kaptak, wangeni gyárban az újévben az összes munkahely közel fele megszűnik – mondta el a Nestlé szóvivője a Just Foodnak.
– Folyamatosan felülvizsgáljuk tevékenységeinket és a piaci követelményeket. A piaci feltételek megváltoztak, és a külföldi volumenek csökkentek. Ezért úgy döntöttünk, hogy a jövőben alaptevékenységünkre koncentrálunk saját márkáinkkal – mondta a szóvivő.
A tájékoztatás szerint a folyamat várhatóan a második negyedév végén zárul le.
A Nestlé kilenc gyártóüzemet működtet Svájcban, és mintegy 40 különböző márkanév alatt forgalmaz termékeket a fogyasztók és házi kedvenceik számára.
Kapcsolódó cikkeink
Önálló vállalkozásba szervezi víz- és prémiumital-üzletágát a Nestlé
A jövő év elejétől globálisan önálló vállalkozásba szervezi víz- és…
Tovább olvasom >Átszervezi Tegut leányvállalatát a svájci Migros Zürich
Átfogó átszervezést tervez végrehajtani német leányvállalatánál, a Tegutnál a svájci…
Tovább olvasom >150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >