Munkaerőhiány miatt veszélyben a kávéaratás Costa Ricában
Costa Rica kávétermesztői igencsak aggódnak: úgy vélik, ha nem oldódik meg nagyon hamar a munkaerőhiány, amely a koronavírus miatt alakult ki, nem lesz, aki learassa a kávétermést.

Ki aratja le a kávét?
A farmerek eddig elsősorban nicaraguai és panamai idénymunkásokkal dolgoztattak, ám az utazási korlátozások megakadályozzák, hogy az extra munkaerő beutazzon az országba.
A panamai és nicaraguai munkások a costa ricai kávébetakarító munkaerő 2/3-át jelentik.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Éder Tamás: „A cél a hatékonyság fokozása, a robotizált és automatizált technológiák elterjesztése”
A hazai élelmiszeripar 2025-ben is a korábbi évek kihívásait görgeti…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >