Műanyag alternatívát tesztel a Burger King
Zöld csomagolási pilot-programot indít a Burger King az év hátralévő részére, hogy csökkentse környezeti lábnyomát.
A Miamiban zajló tesztidőszak alatt 51, a Burger King tulajdonában lévő étterem alternatívákat kínál a leggyakrabban használt műanyag eszközökre, például villákra, kanalakra, késekre, szívószálakra, pohárfedőkre és szalvétákra.
A műanyag-alternatívák többek között olyan anyagokat jelentenek, mint a megújuló, fehérítetlen szűz kartonpapír, cPLA-ból készült evőeszköz, növényi alapú „műanyag”, és újrahasznosított rostokból létrehozott szalvéta.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
Mészáros Lőrinc jelentős nyereséggel értékesítette a karcagi műanyag-feldolgozót a Molnak
A G7 beszámolója szerint jelentős haszonnal adta el Mészáros Lőrinc…
Tovább olvasom >Műanyag helyett hagymahéj?
Az egyszer használatos műanyagok óriási problémát jelentenek világszerte, ezért egyre…
Tovább olvasom >Csődöt jelentett a Tupperware
A Tupperware, egykor minden konyha elengedhetetlen eleme, most csődöt jelentett,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Érdemes a hazai szárnyasokat választani Márton-nap alkalmából
Idén sem hiányozhat a Márton napi asztalról a libapecsenye. A…
Tovább olvasom >Márton-nap előtt: drágulásra számíthatunk a liba és kacsa esetében?
November 11-én, Szent Márton napján a hagyomány szerint libát illik…
Tovább olvasom >Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >