Műanyag alternatívát tesztel a Burger King
Zöld csomagolási pilot-programot indít a Burger King az év hátralévő részére, hogy csökkentse környezeti lábnyomát.

Műanyag-alternatívával is ugyanolyan finom a hamburger
A Miamiban zajló tesztidőszak alatt 51, a Burger King tulajdonában lévő étterem alternatívákat kínál a leggyakrabban használt műanyag eszközökre, például villákra, kanalakra, késekre, szívószálakra, pohárfedőkre és szalvétákra.
A műanyag-alternatívák többek között olyan anyagokat jelentenek, mint a megújuló, fehérítetlen szűz kartonpapír, cPLA-ból készült evőeszköz, növényi alapú „műanyag”, és újrahasznosított rostokból létrehozott szalvéta.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
A Bunge csökkenti műanyagfelhasználását az olajospalack-csomagolás optimalizálásával Magyarországon
A martfűi gyárban előállított, újratervezett palackok darabonként 11 százalékkal kevesebb…
Tovább olvasom >Új Burger King étterem és megújuló közterület a XXI. kerületben
Várhatóan 2026 elején nyitja meg kapuit Csepel első Burger King…
Tovább olvasom >Gyorséttermi nagyüzem: tovább nőtt a McDonald’s és a Burger King árbevétele, de egyre többe kerül a hamburger
Sikeres pénzügyi évet zárt 2024-ben a két legnagyobb gyorsétteremlánc Magyarországon:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több mint 70 milliárd forint értékben kapnak élelmiszer-utalványt az idősek
Összesen több mint 70 milliárd forint értékű élelmiszer-utalványt kapnak az…
Tovább olvasom >A VOSZ további javaslatokat tesz a vállalkozások működési feltételeinek javítására
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) további javaslatokat tesz…
Tovább olvasom >Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >