MTÜ: jól kezdte az évet a magyar turizmus
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint a külföldi vendégek 4,1 százalékkal, a belföldi vendégek 4,7 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a belföldi szálláshelyeken, mint egy éve, ám a szezonális és naptárhatással számolva a külföldi vendégforgalom 1,7 százalékkal, a belföldi vendégforgalom 3,7 százalékkal bővült.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményében üdvözölte, hogy a szálláshelyek bevételei töretlenül emelkednek, a SZÉP-kártyás költések pedig megugrottak az első negyedévben. A húsvét és a tavaszi szünet hatása az áprilisi forgalomban jelenik majd meg – hívták fel a figyelmet.
Utóbbi minden eddiginél nagyobb mértékben ösztönzi a belföldi utazásokat, a szálláshely-szolgáltatás versenyképességét pedig a digitalizáció erősíti – tették hozzá. Az ügynökség arra számít, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ valós idejű, a teljes ágazatra vonatkozó adatai 2020-tól hozzájárulnak a célzott fejlesztésekhez és az idegenforgalmi kampányok tervezéséhez. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >KSH: januárban az ipari termelés 3,9 százalékkal mérséklődött
2025 januárjában az ipari termelés volumene 3,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >