Mosatlan burgonyával küzd a Tesco az élelmiszer-hulladék ellen
A Tesco az Egyesült Királyságban mintegy 262 üzletében vezette be a mosatlan, még földes burgonya árusítását, ezzel igyekezve mérsékelni az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A mosatlan burgonya eltarthatósági ideje hosszabb, hiszen a héjat borító föld védi a burgonyát a napfénytől, így lelassítja a természetes rothadási folyamatot. Az intézkedés nem újdonság, hiszen a szigetországban az 1970-es évekig a legtöbb üzletben és zöldségesnél mosatlan burgonyát lehetett kapni.
A WRAP tanácsadó csoport szerint egyébként a legnagyobb mennyiségben kukába kerülő élelmiszer az országban a burgonya, aminek az oka az időn túli felhasználás.
A lépést megelőző kísérleti projektben a Tesco a Branstonnal, az Egyesült Királyság vezető burgonyabeszállítójával társult: országszerte 120 üzletben helyeztek ki mosatlan fehérburgonyát, amit a vásárlók pozitívan fogadtak. A projekt során egyértelműen megállapításra került, hogy a burgonya eltarthatósági ideje közel kétszerese a mosott burgonyáénak.
Kapcsolódó cikkeink
Kivonulhat Lengyelországból a Carrefour
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nőtt a Tesco forgalma a pénzügyi év első felében, javult a közép-európai üzletág értékesítése is
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Premierrel tesztel a Tesco – új márkát hozott Magyarországra a brit lánc
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Yettel: Új, rugalmas üzleti tarifacsalád és digitális app KKV-knak – a változó gazdasági környezethez igazodva
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Praktiker: jön a személyes tanácsadás, egyszerűsödik a vásárlás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pink kürtőskalácsokkal és desszertekkel nyit a 12. Kürtőskalács Fesztivál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >