Mosatlan burgonyával küzd a Tesco az élelmiszer-hulladék ellen
A Tesco az Egyesült Királyságban mintegy 262 üzletében vezette be a mosatlan, még földes burgonya árusítását, ezzel igyekezve mérsékelni az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A mosatlan burgonya eltarthatósági ideje hosszabb, hiszen a héjat borító föld védi a burgonyát a napfénytől, így lelassítja a természetes rothadási folyamatot. Az intézkedés nem újdonság, hiszen a szigetországban az 1970-es évekig a legtöbb üzletben és zöldségesnél mosatlan burgonyát lehetett kapni.
A WRAP tanácsadó csoport szerint egyébként a legnagyobb mennyiségben kukába kerülő élelmiszer az országban a burgonya, aminek az oka az időn túli felhasználás.
A lépést megelőző kísérleti projektben a Tesco a Branstonnal, az Egyesült Királyság vezető burgonyabeszállítójával társult: országszerte 120 üzletben helyeztek ki mosatlan fehérburgonyát, amit a vásárlók pozitívan fogadtak. A projekt során egyértelműen megállapításra került, hogy a burgonya eltarthatósági ideje közel kétszerese a mosott burgonyáénak.
Kapcsolódó cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >AI-jelölést szeretnének a fogyasztók az élelmiszercímkéken
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók 83%-a úgy véli, hogy…
Tovább olvasom >Kávézót nyit egyes üzleteiben a brit Waitrose
Tovább bővítette együttműködését a Waitrose tulajdonosa, a John Lewis Partnership…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >