Mosatlan burgonyával küzd a Tesco az élelmiszer-hulladék ellen
A Tesco az Egyesült Királyságban mintegy 262 üzletében vezette be a mosatlan, még földes burgonya árusítását, ezzel igyekezve mérsékelni az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A mosatlan burgonya eltarthatósági ideje hosszabb, hiszen a héjat borító föld védi a burgonyát a napfénytől, így lelassítja a természetes rothadási folyamatot. Az intézkedés nem újdonság, hiszen a szigetországban az 1970-es évekig a legtöbb üzletben és zöldségesnél mosatlan burgonyát lehetett kapni.
A WRAP tanácsadó csoport szerint egyébként a legnagyobb mennyiségben kukába kerülő élelmiszer az országban a burgonya, aminek az oka az időn túli felhasználás.
A lépést megelőző kísérleti projektben a Tesco a Branstonnal, az Egyesült Királyság vezető burgonyabeszállítójával társult: országszerte 120 üzletben helyeztek ki mosatlan fehérburgonyát, amit a vásárlók pozitívan fogadtak. A projekt során egyértelműen megállapításra került, hogy a burgonya eltarthatósági ideje közel kétszerese a mosott burgonyáénak.
Kapcsolódó cikkeink
A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >Egymillió adag ételt adományoz a brit Aldi rászorulóknak a nyári szünetben
Az Aldi tovább bővíti jótékonysági kezdeményezései körét: a diszkontlánc vállalta,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben
Országszerte ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben és…
Tovább olvasom >Hazánk újra mentes a magas patogenitású madárinfluenzától
Magyarország ismét madárinfluenzától mentesnek minősül az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) előírásai…
Tovább olvasom >Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >