Több mint ízek
A szuperprémium szegmensben és a teakülönlegességek világában már nem a tea színe, egészségessége a fő kérdés, hanem az általa nyújtott kulináris élmény. A teaivás élvezet, és, keleti módra, kicsit már filozófia, rekreáció, életforma is. A fogyasztói társadalmak polgárainak igénye támadt arra, hogy extravagáns vagy éppen meglepő teatermékeket is kipróbáljon – és nemcsak a bárokban egyre népszerűbb teaalapú koktélok közül. A legtöbbet ígérők (így többnyire a legdrágábbak) között vannak terroár-szelektáltak, hosszú érlelésűek, a tea virágának bimbójából készülők, különleges módon szüreteltek, különleges fákkal füstöltek, esetleg különféle keleti fűszerekkel „ízesítettek”. És amit még a marketing megenged!
Ezúttal maradjunk a „szeszes” vonalnál! A spanyol Alma Teas & Herbal Infusions likőr ízű teákat készít, amelyek ugyan mind alkoholmentesek, de visszaadják a hagyományos likőrök igazi ízét. Ehhez képest a portlandi (USA) Tazo cég whiskey-s és brandys tölgyfahordókban érleli a teafüveket. Márciusban a Newcastle University Business Schoolon tanuló két huszonéves német diák a hagyományos angol teákat ötvözte alkohollal. Itt persze ne a rumosteára tessék gondolni, hanem kiváló minőségű szálas teából hidegen „főzött” italra, különleges fűszerekkel érlelt rummal, illetve ginnel! A 11 százalék alkoholtartalmú, Noveltea nevű termék már most többtucatnyi üzletben kapható Nagy-Britanniában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >