Modern szakácsképzés indul Magyarországon
A Magyar Gasztronómiai Egyesület egyéves időtartamú, intenzív szakácsképzést hirdet – erről adott hírt a gaultmillau.hu. Az első évfolyam 2013 szeptemberében kezdi meg a tanulást, a kurzusra már lehet jelentkezni..
Az elméleti oktatás alapja A hivatásos szakács (La cuisineprofessionnelle) c. francia tankönyv, a The Professional Chef (az amerikai CIA hivatalos tankönyve), a Bűvös Szakács és a készülő Új magyar konyha anyaga. Minden második héten a résztvevők az ország vezető éttermeiben dolgoznak. Az MGE biztosítja a legjobbaknak, hogy a Gault&Millau étteremkalauzban szakácssapkát vagy magas pontszámot kiérdemelt konyhákra kerüljenek, ahol a kor követelményeinek megfelelő éttermi gyakorlatot sajátíthatnak el. A havi tandíj előreláthatóan 40 000 Ft.
Az MGE célja az, hogy a minden második héten zajló szakmai gyakorlaton lehetőleg mindenki meg tudja keresni a tandíját. A tandíj pontos összege a jelentkezők számától is függ.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >