Modern szakácsképzés indul Magyarországon
A Magyar Gasztronómiai Egyesület egyéves időtartamú, intenzív szakácsképzést hirdet – erről adott hírt a gaultmillau.hu. Az első évfolyam 2013 szeptemberében kezdi meg a tanulást, a kurzusra már lehet jelentkezni..
Az elméleti oktatás alapja A hivatásos szakács (La cuisineprofessionnelle) c. francia tankönyv, a The Professional Chef (az amerikai CIA hivatalos tankönyve), a Bűvös Szakács és a készülő Új magyar konyha anyaga. Minden második héten a résztvevők az ország vezető éttermeiben dolgoznak. Az MGE biztosítja a legjobbaknak, hogy a Gault&Millau étteremkalauzban szakácssapkát vagy magas pontszámot kiérdemelt konyhákra kerüljenek, ahol a kor követelményeinek megfelelő éttermi gyakorlatot sajátíthatnak el. A havi tandíj előreláthatóan 40 000 Ft.
Az MGE célja az, hogy a minden második héten zajló szakmai gyakorlaton lehetőleg mindenki meg tudja keresni a tandíját. A tandíj pontos összege a jelentkezők számától is függ.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >