Modern oktatókonyha Siófokon
Október végén adták át a siófoki Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban létrehozott képzőközpontot Balatoni Kulináris Műhely néven. Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa mérföldkőnek nevezte a gasztronómiai oktatásban az oktatókonyha fejlesztését, a műhely létrehozását.

280 millió forintos GINOP támogatással
A cikk a Trade magazin 2023/12-01. lapszámában olvasható.
– Az ágazati központok kialakítása új lehetőség a szakképzési rendszerben, különösen, ha azokkal a vállalatokkal együtt hozzák létre, amelyek számára zajlik a képzés – mondta az átadóünnepségén Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.
A Siófoki Szakképzési Centrum (SZC) két évvel ezelőtt nyert el egy 280 millió forintos, vissza nem térítendő uniós (GINOP) támogatást ágazati képzőközpont infrastrukturális, eszköz- és szakmai fejlesztésére, ebből épült meg az ország talán legmodernebb oktatókonyhája. Az iskola 620 diák és 120 felnőtt képzését biztosítja, akiknek több mint fele turizmus-vendéglátást tanul.//
Kapcsolódó cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A irodai szemeteskosarak apoteózisa – A nap videója
Láttunk már olyan automata szemeteseket – bár nem ilyen szellemes…
Tovább olvasom >Ha egy ajtó bezárul, valahol kinyílik egy másik – A nap képe
Idén ezt a fotót választottuk az évi egyetlen nem FMCG-kapcsolatú…
Tovább olvasom >