Modern oktatókonyha Siófokon
Október végén adták át a siófoki Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban létrehozott képzőközpontot Balatoni Kulináris Műhely néven. Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa mérföldkőnek nevezte a gasztronómiai oktatásban az oktatókonyha fejlesztését, a műhely létrehozását.

280 millió forintos GINOP támogatással
A cikk a Trade magazin 2023/12-01. lapszámában olvasható.
– Az ágazati központok kialakítása új lehetőség a szakképzési rendszerben, különösen, ha azokkal a vállalatokkal együtt hozzák létre, amelyek számára zajlik a képzés – mondta az átadóünnepségén Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.
A Siófoki Szakképzési Centrum (SZC) két évvel ezelőtt nyert el egy 280 millió forintos, vissza nem térítendő uniós (GINOP) támogatást ágazati képzőközpont infrastrukturális, eszköz- és szakmai fejlesztésére, ebből épült meg az ország talán legmodernebb oktatókonyhája. Az iskola 620 diák és 120 felnőtt képzését biztosítja, akiknek több mint fele turizmus-vendéglátást tanul.//
Kapcsolódó cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója
A SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója – idén…
Tovább olvasom >A Colonnade Biztosító felkészült az Unitravel utasainak mielőbbi kártalanítására
A Colonnade Biztosító a jogszabályoknak megfelelően felkészült az Unitravel Kft.…
Tovább olvasom >Kedvezményes éjszakai jegyet vezettek be az idei Sziget fesztiválra
Kedvezményes éjszakai jegyet vezettek be az idei Sziget fesztiválra, amivel…
Tovább olvasom >