Modern környezet, új technológia a SPAR perbáli Regnum húsüzemében
Nagyszabású, 1,1 milliárd forint értékű felújítás és korszerűsítés történt az elmúlt két évben a SPAR perbáli húsüzemében, így a modern bicskei Regnum Húsüzemmel együtt Közép-Európa egyik legkorszerűbb élelmiszer-előállítási helyszíneit mondhatja magáénak a hazai üzletlánc, amelynek legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött, lehetőleg magyar alapanyagokból készült, minőségi termékeket juttasson el.
A SPAR Magyarország bicskei Regnum húsüzeme közel húsz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy az áruházlánc saját gyártásban készült, megbízható forrásból származó és a legmodernebb technológiával feldolgozott tőkehúsokat és húskészítményeket biztosítson üzlethálózata számára. A termékek népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a további növekedés érdekében a cégcsoport 2020-ban megvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli telephelyét.
„Azért, hogy a perbáli üzem is messzemenően megfeleljen a minőségi követelményeinknek mind technológiában, mind berendezésben, mind pedig a környezettudatos működésben, átfogó fejlesztést hajtottunk végre a megvásárlás óta eltelt időszakban. 2021-ben és 2022-ben az 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás részeként bővítettük a segédanyag-raktárunkat, ahová új polcrendszert is telepítettünk, átalakítottuk a teljes gépészetet, új dörzsgenerátort vásároltunk, bővítettük az eszközmosó helyiségeket, korszerűsítettük a világítást és a mai kor elvárásainak megfelelő takarékos és környezetbarát CO2-alapú hűtési rendszert telepítettünk”
– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
A munkálatok a meghatározott ütemterv alapján 2022 második felére be is fejeződtek. A felújításnak köszönhetően nemcsak az üzemfelújítás történt meg – padozat javítások, segédanyag raktár bővítés, világítás korszerűsítés, tolóajtók cseréje –, de kibővített tárgyalóval, felújított irodai mosdókkal, új dolgozói étkezővel és tálaló konyhával is gyarapodott a perbáli telephely. A SPAR bicskei húsüzeme 19 évvel ezelőtt 70 fővel kezdte meg a munkát, míg napjainkban már együttesen közel ötszázan dolgoznak a bicskei és perbáli üzemekben, miközben a termelés nagyságrendje az indulási mennyiség 120-szorosára növekedett. Tavaly a bicskei üzem nettó forgalma 53 milliárd forint volt, míg a perbálié meghaladta a 8 milliárd forintot. A két egységben több mint 1,5 millió kilogramm bontott marhahúst és közel 30 millió kilogramm bontott sertéshúst dolgoztak fel és 38,7 kilogramm saját márkás termék készült 2022-ben.
A bicskei Regnum Húsüzem a legmagasabb minőséget biztosító igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek betartását évente auditálják, s háromévente újra minősítik. Ez is igazolja azt a magas minőséget, amelynek hátterében nemcsak a legmodernebb technológia, a minőségi munkakörnyezet, de a magasan képzett, kiváló élelmiszeripari szakemberek tudása is ott áll. A Regnum Húsüzemekből kikerülő termékeket a SPAR a saját, korszerűen felszerelt önellenőrző üzemi laboratóriumaiban, illetve független, akkreditált laboratóriumban is folyamatosan vizsgálja, hogy ezek alapján is megfeleljen a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és minőségi követelményeknek.
Kapcsolódó cikkeink
Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >Több mint 1,2 milliárdos korszerűsítés a székesfehérvári INTERSPAR hipermarketben
A SPAR folyamatosan arra törekszik, hogy áruházai kényelmes körülményeket biztosítsanak…
Tovább olvasom >Mindenkinek a vásárló a fontos – mindig, mindenhol, mindenkor – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
A Business Days harmadik, szerdai napjának délelőttje az elmúlt másfél…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >