MNB: az élelmiszerek növelték a fogyasztói árakat
Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban – erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Várhegyi Judit azt mondta, főleg a szezonális élelmiszerek ára emelkedett, a tejtermékek ára viszont csökkent.
Az infláció 2018 közepe óta három százalék körüli. A jegybank inflációs céljának bevezetése óta még nem volt olyan időszak, amikor ilyen hosszú ideig a cél körül alakult az infláció – emelte ki.
Úgy vélekedett, a következő hónapokban is emelkedés várható, utána viszont ismét visszafelé fogja venni az irányt az inflációs mutató. Kitért arra is: az eurózónában mérsékelt inflációs környezet jellemző. Ott az infláció februárban 1,5 százalék körül alakult. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Komáromon túl olcsóbb az élet? – A magyar vásárlók tömegesen járnak Szlovákiába spórolni
Az Mfor.hu tesztje szerint a szlovákiai Komárom diszkontáruházaiban jelentős árkülönbségek…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >HÖOK: a felére esett négy év alatt az ösztöndíjak vásárlóereje
A bérek ugyan nőni kezdtek, a hallgatói juttatások azonban nem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Trade marketing, az elengedhetetlen? – Szerelmem a trade marketing – idén is
A Trade Marketing Klub hagyományos, online konferenciája, a Szerelmem a…
Tovább olvasom >Tedd láthatóvá a minőséget! Válaszd a Kiváló Termék védjegyet!
A fogyasztói tudatosság erősödésével nő a kereslet a kiváló minőségű…
Tovább olvasom >Rugalmasabb nyitvatartást sürgetnek a német kereskedelmi szervezetek
Rheinland-Pfalz tartomány ipari és kereskedelmi kamarái, valamint önkormányzati érdekképviseletei rugalmasabb…
Tovább olvasom >