MNB: az élelmiszerek növelték a fogyasztói árakat
Az élelmiszerárak emelkedése növelte az inflációt februárban – erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Várhegyi Judit azt mondta, főleg a szezonális élelmiszerek ára emelkedett, a tejtermékek ára viszont csökkent.
Az infláció 2018 közepe óta három százalék körüli. A jegybank inflációs céljának bevezetése óta még nem volt olyan időszak, amikor ilyen hosszú ideig a cél körül alakult az infláció – emelte ki.
Úgy vélekedett, a következő hónapokban is emelkedés várható, utána viszont ismét visszafelé fogja venni az irányt az inflációs mutató. Kitért arra is: az eurózónában mérsékelt inflációs környezet jellemző. Ott az infláció februárban 1,5 százalék körül alakult. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A gazdasági fellendülés ellenére nőtt a fizetésképtelenségek száma a közép-kelet-európai régióban
Ellentmondásos képet fest a Coface nemzetközi hitelbiztosító éves Közép- és…
Tovább olvasom >Májusban lassult az éves infláció az euróövezetben és az EU-ban
Az euróövezetben és az Európai Unióban is lassult az éves…
Tovább olvasom >K&H: jövőre 2,5-3 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság
A jelenlegi, bizonytalan kilátások alapján az idei évre várható 0,5…
Tovább olvasom >További cikkeink
65 millió dolláros beruházással bővíti a kávé- és kávéfehérítő-gyártást a Danone Amerikában
A Danone 65 millió dollárt invesztált floridai gyárának bővítésébe, hogy…
Tovább olvasom >Alig vásárolnak a németek a közösségi médián keresztül
A német vásárlók körében továbbra sem terjedt el a közösségi…
Tovább olvasom >Több mint ezer munkavállalót toboroz az Aldi az Egyesült Királyságban
Nagyszabású toborzási kampányt indított az Aldi az Egyesült Királyságban, amelynek…
Tovább olvasom >