Mitől tartós a tartós tej?
A tejjel kapcsolatos tévhitekre irányította rá a figyelmet a Tetra Pak és a GfK Hungária közös kutatása.Sajtótájékoztatójukon, május 6-án kiderült, hogy európai viszonylatban magas ugyan a hazai tejfogyasztás, de a tej egészségessége, összetevői, csomagolása és kezelése tekintetében a fogyasztók igen magas aránya tájékozatlan.
Négyből hárman például úgy gondolják, hogy az UHT-tejek tartósítószert tartalmaznak.
– Ezzel szemben tény, hogy az UHT-tejben semmilyen tartósítószer nincs. A tej az UHT-típusú hőkezelés következtében nem tartalmaz baktériumokat, a 6 rétegű kartondoboz pedig megakadályozza, hogy a tej fénnyel és levegővel érintkezzen. Emiatt áll el hosszú ideig hűtés nélkül is, ezért lett a közkeletű és sajnos félrevezető elnevezése „tartós” tej – mondta Várallyai István, a Tetra Pak Hungária Zrt. marketingvezetője.A kutatás feltárta, hogy az eddigieknél nagyobb szerepet kell kapnia a tej marketingjében az edukációs elemeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >