Mitől tartós a tartós tej?
A tejjel kapcsolatos tévhitekre irányította rá a figyelmet a Tetra Pak és a GfK Hungária közös kutatása.Sajtótájékoztatójukon, május 6-án kiderült, hogy európai viszonylatban magas ugyan a hazai tejfogyasztás, de a tej egészségessége, összetevői, csomagolása és kezelése tekintetében a fogyasztók igen magas aránya tájékozatlan.
Négyből hárman például úgy gondolják, hogy az UHT-tejek tartósítószert tartalmaznak.
– Ezzel szemben tény, hogy az UHT-tejben semmilyen tartósítószer nincs. A tej az UHT-típusú hőkezelés következtében nem tartalmaz baktériumokat, a 6 rétegű kartondoboz pedig megakadályozza, hogy a tej fénnyel és levegővel érintkezzen. Emiatt áll el hosszú ideig hűtés nélkül is, ezért lett a közkeletű és sajnos félrevezető elnevezése „tartós” tej – mondta Várallyai István, a Tetra Pak Hungária Zrt. marketingvezetője.A kutatás feltárta, hogy az eddigieknél nagyobb szerepet kell kapnia a tej marketingjében az edukációs elemeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >