Mitől tartós a tartós tej?
A tejjel kapcsolatos tévhitekre irányította rá a figyelmet a Tetra Pak és a GfK Hungária közös kutatása.Sajtótájékoztatójukon, május 6-án kiderült, hogy európai viszonylatban magas ugyan a hazai tejfogyasztás, de a tej egészségessége, összetevői, csomagolása és kezelése tekintetében a fogyasztók igen magas aránya tájékozatlan.
Négyből hárman például úgy gondolják, hogy az UHT-tejek tartósítószert tartalmaznak.
– Ezzel szemben tény, hogy az UHT-tejben semmilyen tartósítószer nincs. A tej az UHT-típusú hőkezelés következtében nem tartalmaz baktériumokat, a 6 rétegű kartondoboz pedig megakadályozza, hogy a tej fénnyel és levegővel érintkezzen. Emiatt áll el hosszú ideig hűtés nélkül is, ezért lett a közkeletű és sajnos félrevezető elnevezése „tartós” tej – mondta Várallyai István, a Tetra Pak Hungária Zrt. marketingvezetője.A kutatás feltárta, hogy az eddigieknél nagyobb szerepet kell kapnia a tej marketingjében az edukációs elemeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: a kiskereskedelmi forgalom 4,1, százalékkal emelkedett augusztusban az előző év azonos időszakához viszonyítva
Augusztusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2,…
Tovább olvasom >Nyolc hónapja töretlen a fogyasztás bővülése, augusztusban 4,1 százalékra gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján 2024 augusztusában…
Tovább olvasom >K&H: valamivel több, mint évi 6 ezer forintért kötöttek biztosítást a mikromobilitási eszközökre
A mikromobilitási eszközökre szóló kötelező biztosítás bevezetése óta a K&H-nál…
Tovább olvasom >