Mitől olyan jó az aranyérmes Twickel Kajmád Rosé?
nemesi tradíciókra építve készítik
a Szekszárdi borvidék kiváló fekvésű lankáiról származik
természetes ízvilágú
23 év tapasztalat áll mögötte
a hagyományt és a modernitást ötvözi
következetes szőlészeti és borászati munka eredménye
TUDTAD?
Először indult el a Twickel Szőlőbirtok az idén 33. alkalommal megrendezett Sélections Mondiales des Vins Canada nemzetközi borversenyen, és a 30 induló ország 2000 elbírált bora közül a 2015-ös Kajmád Rosé Cuvée borával rögtön aranyérmet is nyert Észak-Amerika legnagyobb megmérettetésén.
A TWICKEL SZŐLŐBIRTOK
23 év tapasztalat. 200 hektár szőlő. 4 borcsalád. 15 szőlőfajta. 16 000 hl-es pinceméret.
Nemesi tradíciókra építve, a közel 2700 hektáron elterülő Szekszárdi borvidék legnagyobb pincészeteként kiváló szőlőből készítik a Twickel borokat. A csaknem 200 hektáron gazdálkodó Szőlőbirtok tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György, édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő. A hagyománytisztelet tetten érhető a 4 nagy borcsalád elnevezésében is: Liszt, Kajmád, Gróf Zichy és Baronesse.
A Twickel szőlőültetvények a borvidék kiváló fekvésű területein találhatóak (Bátaszék és Görögszó határában), és kizárólag ezekről a remek területekről származó szőlőt dolgozza fel a Pincészet. A nagyszerű fekvésű lankákon termő szőlő adja a Twickel borok gazdag fűszereit, sokszínű aromáit, jellegzetes és harmonikus savait. A borászati eljárások során a hagyományosat ötvözik a modern technikával, így törekedve arra, hogy a borvidék és a szőlőfajták karakterét a borban is megőrizzék. Alapelv, hogy a bor fejlődése során a lehető legkisebb mértékben avatkozzanak be a bor életébe. A borok kezelésénél alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását, kiemelkedő borok készítését. A következetes szőlészeti és borászati munkának köszönhetően a pincészet borai számos elismerést nyertek el hazai és nemzetközi borversenyeken.
A Twickel Szőlőbirtok legmeghatározóbb fajtái a szekszárdi Kadarka és a fűszeres, zamatos Kékfrankos. Ezek mellett kiemelt figyelmet kap a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, a Merlot, és a különleges adottságú Syrah. A birtok közel 30%-án termelt fehér szőlők, az üde Sauvignon Blanc, Rajnai rizling és Olaszrizling teszik teljessé a szortimentet.
További információ a Twickel Szőlőbirtokról: http://twickel.hu/
További információ a borversenyről: http://www.smvcanada.ca
Kapcsolódó cikkeink
Kihívásokat jelent a magyar borászat számára az EPR és a DRS
A magyar borászok számára jelentős kihívást jelent az újonnan bevezetett…
Tovább olvasom >Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Milliók dönthetnek milliókról akár egy mozdulattal a Tescónál
Emberek millióinak kezében van újra több millió forint és környékbeli…
Tovább olvasom >Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >