Mitől olyan jó az aranyérmes Twickel Kajmád Rosé?
nemesi tradíciókra építve készítik
a Szekszárdi borvidék kiváló fekvésű lankáiról származik
természetes ízvilágú
23 év tapasztalat áll mögötte
a hagyományt és a modernitást ötvözi
következetes szőlészeti és borászati munka eredménye
TUDTAD?
Először indult el a Twickel Szőlőbirtok az idén 33. alkalommal megrendezett Sélections Mondiales des Vins Canada nemzetközi borversenyen, és a 30 induló ország 2000 elbírált bora közül a 2015-ös Kajmád Rosé Cuvée borával rögtön aranyérmet is nyert Észak-Amerika legnagyobb megmérettetésén.
A TWICKEL SZŐLŐBIRTOK
23 év tapasztalat. 200 hektár szőlő. 4 borcsalád. 15 szőlőfajta. 16 000 hl-es pinceméret.
Nemesi tradíciókra építve, a közel 2700 hektáron elterülő Szekszárdi borvidék legnagyobb pincészeteként kiváló szőlőből készítik a Twickel borokat. A csaknem 200 hektáron gazdálkodó Szőlőbirtok tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György, édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő. A hagyománytisztelet tetten érhető a 4 nagy borcsalád elnevezésében is: Liszt, Kajmád, Gróf Zichy és Baronesse.
A Twickel szőlőültetvények a borvidék kiváló fekvésű területein találhatóak (Bátaszék és Görögszó határában), és kizárólag ezekről a remek területekről származó szőlőt dolgozza fel a Pincészet. A nagyszerű fekvésű lankákon termő szőlő adja a Twickel borok gazdag fűszereit, sokszínű aromáit, jellegzetes és harmonikus savait. A borászati eljárások során a hagyományosat ötvözik a modern technikával, így törekedve arra, hogy a borvidék és a szőlőfajták karakterét a borban is megőrizzék. Alapelv, hogy a bor fejlődése során a lehető legkisebb mértékben avatkozzanak be a bor életébe. A borok kezelésénél alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását, kiemelkedő borok készítését. A következetes szőlészeti és borászati munkának köszönhetően a pincészet borai számos elismerést nyertek el hazai és nemzetközi borversenyeken.
A Twickel Szőlőbirtok legmeghatározóbb fajtái a szekszárdi Kadarka és a fűszeres, zamatos Kékfrankos. Ezek mellett kiemelt figyelmet kap a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, a Merlot, és a különleges adottságú Syrah. A birtok közel 30%-án termelt fehér szőlők, az üde Sauvignon Blanc, Rajnai rizling és Olaszrizling teszik teljessé a szortimentet.
További információ a Twickel Szőlőbirtokról: http://twickel.hu/
További információ a borversenyről: http://www.smvcanada.ca
Kapcsolódó cikkeink
Kiemelt cél a hazai borágazat sikere és támogatása
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Nem csak a bor, a tető is lehet fehér: így küzd a felmelegedés ellen ez a borászat
Esztergom fölött bújik meg az a szlovákiai, zömében magyarok lakta kis…
Tovább olvasom >Őszi kirándulás és borkóstoló az Etyek-Budai borvidéken
Az őszi időszak tökéletes lehetőséget nyújt az aktív turizmus kedvelőinek,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >