Mitiszol: Természetes italok és ételek fesztiválja a Millenáris parkban
Tizenegy borvidék csaknem 30 termelőjének több mint 100 természethű bora lesz kóstolható az 7. Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol számos, organikus alapanyagokat használó gasztrokiállító is várja a látogatókat.
Noha Nyugat-Európában már egyre többen érzik a természethűség fontosságát, Magyarországon még ritka az olyan rendezvény, ahol a kiállítók a boroktól az ételeken át a kozmetikumokig bármiről, amit a fesztiválon fogyaszt vagy kipróbál a vendég, meg tudják mondani, hogy honnan származik és miből áll – közölték az MTI-vel a szervezők.
Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett Mitiszol alapkoncepciója továbbra is ugyanaz: a Terra Hungarica-tag borászatokat megmutatni egy emberléptékű sétáló kóstolón.
A természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica tagjai mellett szombaton néhány külföldi pincészet borait is megismerhetik az érdeklődők Európa számos kiemelkedő borvidékéről.
A közös nevező továbbra is a természethűség, ezért a több mint száz bor mellett hasonló szellemiségben, organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült ételeket is kóstolhatnak majd a látogatók.
A Mitiszol újdonságokkal is készül: a 42 Coffee a rendezvényen tartja meg a Magyarországon elsőként megrendezett barista liga 3. fordulóját, a Házikó Farmbistro pedig legújabb, Miteszel névre keresztelt projektjét mutatja be.
A fesztivál célja az organikus borok népszerűsítésén túl, hogy egyéb italokat gyártó, feltörekvő és innovatív vállalkozók termékeit is bemutassa. Ezek közé tartozik például a Shrubbie, amely tokaji borecet alapú üdítőket gyárt, a Gyömbír, friss gyömbérből készülő kreatív üdítőivel, a 42 Coffee fair trade kávéival és a Zhao Zhou is, amely prémium minőségű vad teáit mutatja be. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >Tudatos borfogyasztók: változó szokások a fiatalabb generációk körében
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >További cikkeink
Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >