Magazin: Mit eszik a szakácskönyvmoly?
Egy könyvesboltba települt kávézóban rendszerint olyan csendesen beszélgetnek az emberek, mint a könyvtárban.Így is van ez rendjén: a könyv valamiféle áhítatot kíván, amihez nem illik a hangoskodás.Nem így van ez azonban a szakácskönyvekre specializálódott könyvesboltokban (merthogy ilyenből sok van a világon – előbb-utóbb nálunk is elindítja valaki az elsőt). Ráadásul a szingapúri 25 °C nevű könyvesbolt nem kávézót vagy büfét üzemeltet, hanem egy kis éttermet, ami időnként bemutatókonyhaként is funkcionál. Ugyanis annak szakácsai rendszeresen próbafőzéseket tartanak: egy kiválasztott szakácskönyvből néhány ételt elkészítenek a receptekben leírtak szó szerinti betartásával.
Ennek célja pedig az, hogy bizonyítsák a könyv használhatóságát. A legjobban fogadott fogások egy-két hétig aztán az „étlapon is maradnak”. És senki se gondolja, hogy a koncepció egy távoli ország speciális igényű háziasszonyainak szórakozása csak: főzőtanfolyam és bemutatókonyha működik például a londoni Books for Cooks „gasztrós” könyvesboltban is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Body art hamburger – A nap videója
Van-e a hamburgernek neme? Jörg Düsterwald testfestő-performanszművész szerint nő!
Tovább olvasom >