Mit ér a jó eredmény az éttermi toplistákon?
Aligha kell magyarázni az olvasónak, miért nagy úr az étteremkritikus, az éttermi toplisták készítője, éttermi kalauzok kiadója: befolyásolja a piacot, egekig emelhet vagy mélybe taszíthat egy-egy vendéglátóhelyet, hatást gyakorolhat annak megítélésére és legfőképpen forgalmára. Azaz sorsokról dönthet, anélkül, hogy „felelnie” kellene mindezért.
A most a világ legjobb éttermévé választott El Celler de Can Roca étteremben eddig sem volt egyszerű helyet kapni – hétköznapra is 6-7 hónappal korábban kellett asztalt foglalni – a jelenlegi helyzet viszont az, hogy 2014 júniusáig még a foglalások lehetősége is megszűnt, az ínyencek akkor próbálhatnak legközelebb szerencsét.
A legjobbnak kikiáltott éttermekbe persze egyébként is nehéz bekerülni; akad olyan, ahol demokratikusan sorsolással döntik el, ki juthat a hely áhított fogásaihoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Kötelező légitársasági csődvédelmi alapot javasol az Európai Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetsége
A globális turizmus folyamatos növekedése és az utazási kedv erősödése…
Tovább olvasom >A múlt ízei a jövő egészsége
A Magyar Pékszövetség által április elején 14. alkalommal kiírt szakmai…
Tovább olvasom >