Mit ér a jó eredmény az éttermi toplistákon?
Aligha kell magyarázni az olvasónak, miért nagy úr az étteremkritikus, az éttermi toplisták készítője, éttermi kalauzok kiadója: befolyásolja a piacot, egekig emelhet vagy mélybe taszíthat egy-egy vendéglátóhelyet, hatást gyakorolhat annak megítélésére és legfőképpen forgalmára. Azaz sorsokról dönthet, anélkül, hogy „felelnie” kellene mindezért.
A most a világ legjobb éttermévé választott El Celler de Can Roca étteremben eddig sem volt egyszerű helyet kapni – hétköznapra is 6-7 hónappal korábban kellett asztalt foglalni – a jelenlegi helyzet viszont az, hogy 2014 júniusáig még a foglalások lehetősége is megszűnt, az ínyencek akkor próbálhatnak legközelebb szerencsét.
A legjobbnak kikiáltott éttermekbe persze egyébként is nehéz bekerülni; akad olyan, ahol demokratikusan sorsolással döntik el, ki juthat a hely áhított fogásaihoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >