Mit ér a jó eredmény az éttermi toplistákon?

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 05. 28. 11:18

Aligha kell magyarázni az olvasónak, miért nagy úr az étteremkritikus, az éttermi toplisták készítője, éttermi kalauzok kiadója: befolyásolja a piacot, egekig emelhet vagy mélybe taszíthat egy-egy vendéglátóhelyet, hatást gyakorolhat annak megítélésére és legfőképpen forgalmára. Azaz sorsokról dönthet, anélkül, hogy „felelnie” kellene mindezért.

A most a világ legjobb éttermévé választott El Celler de Can Roca étteremben eddig sem volt egyszerű helyet kapni – hétköznapra is 6-7 hónappal korábban kellett asztalt foglalni – a jelenlegi helyzet viszont az, hogy 2014 júniusáig még a foglalások lehetősége is megszűnt, az ínyencek akkor próbálhatnak legközelebb szerencsét.

A legjobbnak kikiáltott éttermekbe persze egyébként is nehéz bekerülni; akad olyan, ahol demokratikusan sorsolással döntik el, ki juthat a hely áhított fogásaihoz.

Kapcsolódó cikkeink