Mit ér a jó eredmény az éttermi toplistákon?
Aligha kell magyarázni az olvasónak, miért nagy úr az étteremkritikus, az éttermi toplisták készítője, éttermi kalauzok kiadója: befolyásolja a piacot, egekig emelhet vagy mélybe taszíthat egy-egy vendéglátóhelyet, hatást gyakorolhat annak megítélésére és legfőképpen forgalmára. Azaz sorsokról dönthet, anélkül, hogy „felelnie” kellene mindezért.
A most a világ legjobb éttermévé választott El Celler de Can Roca étteremben eddig sem volt egyszerű helyet kapni – hétköznapra is 6-7 hónappal korábban kellett asztalt foglalni – a jelenlegi helyzet viszont az, hogy 2014 júniusáig még a foglalások lehetősége is megszűnt, az ínyencek akkor próbálhatnak legközelebb szerencsét.
A legjobbnak kikiáltott éttermekbe persze egyébként is nehéz bekerülni; akad olyan, ahol demokratikusan sorsolással döntik el, ki juthat a hely áhított fogásaihoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >