Minősítés nélkül is mehet a hús a vágóhídra
Az agrártárca rendeletmódosítása felmenti a kisebb vágóhidakat a minősítési kötelezettség alól, amennyiben 50 km-en belüli állattartó telepről szerzik be a húst és helyben hozzák forgalomba vagy Budapestre szállítják.
A módosítás értelmében a kisebb vágóhidak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központjától kérhetnek felmentést a minősítési kötelezettség alól. Az ilyen vágóhidak hetente legfeljebb 25 szarvasmarhát, vagy 50 sertést, illetve 80 juhot vághatnak le. Feltétel még, hogy a vágóhidak 50 kilométeres körzetből vásárolják fel az állatokat, a húst pedig a vágóhídnak otthont adó, illetve az azzal szomszédos településeken, továbbá budapesti boltokban értékesítsék. Az önkormányzati és kórházi vágóhidak akkor mentesülnek a minősítési kötelezettség alól, ha saját célra használják fel a húst – derül ki a földművelési és vidékfejlesztési miniszter 119/2009. (IX.10.) FVM rendeletéből, mely a Magyar Közlöny szeptember 10-i, 126. számában jelent meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >42 százalékkal csökkent a nettó üvegházhatású gázkibocsátásunk 1990-hez képest
Hazánk az európai viszonylatban jelenleg elért hetedik legjobb eredményével a…
Tovább olvasom >Az OECD-ben 4,2 százalékra lassult az éves infláció márciusban
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban a fogyasztói…
Tovább olvasom >