Minősítés nélkül is mehet a hús a vágóhídra
Az agrártárca rendeletmódosítása felmenti a kisebb vágóhidakat a minősítési kötelezettség alól, amennyiben 50 km-en belüli állattartó telepről szerzik be a húst és helyben hozzák forgalomba vagy Budapestre szállítják.
A módosítás értelmében a kisebb vágóhidak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központjától kérhetnek felmentést a minősítési kötelezettség alól. Az ilyen vágóhidak hetente legfeljebb 25 szarvasmarhát, vagy 50 sertést, illetve 80 juhot vághatnak le. Feltétel még, hogy a vágóhidak 50 kilométeres körzetből vásárolják fel az állatokat, a húst pedig a vágóhídnak otthont adó, illetve az azzal szomszédos településeken, továbbá budapesti boltokban értékesítsék. Az önkormányzati és kórházi vágóhidak akkor mentesülnek a minősítési kötelezettség alól, ha saját célra használják fel a húst – derül ki a földművelési és vidékfejlesztési miniszter 119/2009. (IX.10.) FVM rendeletéből, mely a Magyar Közlöny szeptember 10-i, 126. számában jelent meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Századvég: az aszály hajtotta fel a júliusi élelmiszerárakat
Júliusban az éves infláció 4,3 százalékra lassult, havi összevetésben azonban…
Tovább olvasom >Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok
Csak Magyarországon évente közel 16 milliárd forintos bevételkiesést és több…
Tovább olvasom >Új pénzügyi igazgató és ellátási lánc igazgató csatlakozik a HEINEKEN Hungária csapatához
Két kulcsfontosságú területen is új szakember csatlakozott a HEINEKEN Hungária…
Tovább olvasom >