Minősítés nélkül is mehet a hús a vágóhídra
Az agrártárca rendeletmódosítása felmenti a kisebb vágóhidakat a minősítési kötelezettség alól, amennyiben 50 km-en belüli állattartó telepről szerzik be a húst és helyben hozzák forgalomba vagy Budapestre szállítják.
A módosítás értelmében a kisebb vágóhidak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központjától kérhetnek felmentést a minősítési kötelezettség alól. Az ilyen vágóhidak hetente legfeljebb 25 szarvasmarhát, vagy 50 sertést, illetve 80 juhot vághatnak le. Feltétel még, hogy a vágóhidak 50 kilométeres körzetből vásárolják fel az állatokat, a húst pedig a vágóhídnak otthont adó, illetve az azzal szomszédos településeken, továbbá budapesti boltokban értékesítsék. Az önkormányzati és kórházi vágóhidak akkor mentesülnek a minősítési kötelezettség alól, ha saját célra használják fel a húst – derül ki a földművelési és vidékfejlesztési miniszter 119/2009. (IX.10.) FVM rendeletéből, mely a Magyar Közlöny szeptember 10-i, 126. számában jelent meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >