Minősítés nélkül is mehet a hús a vágóhídra
Az agrártárca rendeletmódosítása felmenti a kisebb vágóhidakat a minősítési kötelezettség alól, amennyiben 50 km-en belüli állattartó telepről szerzik be a húst és helyben hozzák forgalomba vagy Budapestre szállítják.
A módosítás értelmében a kisebb vágóhidak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központjától kérhetnek felmentést a minősítési kötelezettség alól. Az ilyen vágóhidak hetente legfeljebb 25 szarvasmarhát, vagy 50 sertést, illetve 80 juhot vághatnak le. Feltétel még, hogy a vágóhidak 50 kilométeres körzetből vásárolják fel az állatokat, a húst pedig a vágóhídnak otthont adó, illetve az azzal szomszédos településeken, továbbá budapesti boltokban értékesítsék. Az önkormányzati és kórházi vágóhidak akkor mentesülnek a minősítési kötelezettség alól, ha saját célra használják fel a húst – derül ki a földművelési és vidékfejlesztési miniszter 119/2009. (IX.10.) FVM rendeletéből, mely a Magyar Közlöny szeptember 10-i, 126. számában jelent meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Bizalomzuhanás a globális gazdaságban az amerikai vámháború nyomán
A világgazdaság vezető szereplőinek gazdasági bizalmi indexei jelentősen romlottak az…
Tovább olvasom >Föld napja: Felemás a magyar lakosság klímatudatossága
Április 22-e a Föld napja, így kifejezetten aktuális kérdés a…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >