Minőségi pálinka, mint Hungaricum
Az un. Pálinka Törvény értelmében felállt Pálinka Nemzeti Tanács felügyeli és szervezi a pálinka minőségének ellenőrzését és dolgozza ki a nemzeti pálinkastratégiát – írja a Világgazdaság Online.
A 13 tagú testületben az agrárminiszter és a pénzügyminiszter képviselői mellett a szakmai szervezetek delegáltjai vesznek részt. A Tanács vezetője a Miskolci Likőrgyár Zrt igazgatója, Oroszné Prekop Erzsébet, aki szerint a pálinka (mint száz százalékban gyümölcsből főzött párlat) csak akkor lehet valódi nemzeti ital, ha a gyártók valamennyi paramétert betartanak. A minőség védelméhez meg kell teremteni a laboratóriumi vizsgálatok feltételeit, és ha valamelyik gyártó eltér a meghatározott minőségtől, azt szankcionálni kell.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >Ausztriában lassult az infláció júniusban
Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >