Minőségi pálinka, mint Hungaricum

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 05. 00:51

Az un. Pálinka Törvény értelmében felállt Pálinka Nemzeti Tanács felügyeli és szervezi a pálinka minőségének ellenőrzését és dolgozza ki a nemzeti pálinkastratégiát – írja a Világgazdaság Online.

A 13 tagú testületben az agrárminiszter és a pénzügyminiszter képviselői mellett a szakmai szervezetek delegáltjai vesznek részt. A Tanács vezetője a Miskolci Likőrgyár Zrt igazgatója, Oroszné Prekop Erzsébet, aki szerint a pálinka  (mint száz százalékban gyümölcsből főzött párlat) csak akkor lehet valódi nemzeti ital, ha a gyártók valamennyi paramétert betartanak. A  minőség védelméhez meg kell teremteni a laboratóriumi vizsgálatok feltételeit, és ha valamelyik gyártó eltér a meghatározott minőségtől, azt szankcionálni kell.  

Kapcsolódó cikkeink