Minőségi pálinka, mint Hungaricum
Az un. Pálinka Törvény értelmében felállt Pálinka Nemzeti Tanács felügyeli és szervezi a pálinka minőségének ellenőrzését és dolgozza ki a nemzeti pálinkastratégiát – írja a Világgazdaság Online.
A 13 tagú testületben az agrárminiszter és a pénzügyminiszter képviselői mellett a szakmai szervezetek delegáltjai vesznek részt. A Tanács vezetője a Miskolci Likőrgyár Zrt igazgatója, Oroszné Prekop Erzsébet, aki szerint a pálinka (mint száz százalékban gyümölcsből főzött párlat) csak akkor lehet valódi nemzeti ital, ha a gyártók valamennyi paramétert betartanak. A minőség védelméhez meg kell teremteni a laboratóriumi vizsgálatok feltételeit, és ha valamelyik gyártó eltér a meghatározott minőségtől, azt szankcionálni kell.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >BMI: mérsékelt bővülés februárban
A 2024. évi tavaszi időszak mérsékelt bővülését követően június óta tartós…
Tovább olvasom >Újra növekedési pályán a biopiac
A globális biopiac 2023-ban újra növekedési pályára állt, elérve a…
Tovább olvasom >