Minőségi pálinka, mint Hungaricum
Az un. Pálinka Törvény értelmében felállt Pálinka Nemzeti Tanács felügyeli és szervezi a pálinka minőségének ellenőrzését és dolgozza ki a nemzeti pálinkastratégiát – írja a Világgazdaság Online.
A 13 tagú testületben az agrárminiszter és a pénzügyminiszter képviselői mellett a szakmai szervezetek delegáltjai vesznek részt. A Tanács vezetője a Miskolci Likőrgyár Zrt igazgatója, Oroszné Prekop Erzsébet, aki szerint a pálinka (mint száz százalékban gyümölcsből főzött párlat) csak akkor lehet valódi nemzeti ital, ha a gyártók valamennyi paramétert betartanak. A minőség védelméhez meg kell teremteni a laboratóriumi vizsgálatok feltételeit, és ha valamelyik gyártó eltér a meghatározott minőségtől, azt szankcionálni kell.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi az optimális fehérje-zsír-szénhidrát bevitel?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >ifo: Németországban javult az üzleti hangulat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra: nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
