Mindenünk a rizs

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 27. 08:00

Minden bizonnyal az ázsiai konyha növekvő népszerűségének tudhatjuk be az amerikaiak néhány évvel ezelőtt éledt rizskultuszát. A vendéglátásban egész koncepciókat építenek rá, méghozzá sikereseket! Rizottó öt perc alatt – hangzik a Risotteria elnevezésű New York-i étterem mottója. Nem ámítás, hiszen a speciálisan az üzletnek kialakított technológia lehetővé teszi a gyors tálalást. Az étlapon 42 féle állandó rizottó szerepel, plusz minden napra jut egy rendkívüli különlegesség is. Ugyancsak a Nagy Almában működik a Rice to Riches (Rizs a gazdagoknak – a nevet állítólag azért kapta, mert az amerikaiak számára a rizs korábban a szegények eledele volt), ahol kávén, teán, ásványvízen kívül csak tejberizst árulnak – ott inkább rizspudingnak nevezik –, de azt kéttucatnyi változatban. A tulajdonos álma eredetileg egy hagyományos rizsétterem volt, de egy olaszországi utazás során lenyűgözték a helyi fagylaltozók: innen jött a tejberizsbár ötlete. Hogy mekkora a siker? Az üzlet portálját ismert amerikai filmekben is láttuk felbukkanni, a cég pedig a terjeszkedést tervezi.

Kapcsolódó cikkeink