Mindenünk a rizs
Minden bizonnyal az ázsiai konyha növekvő népszerűségének tudhatjuk be az amerikaiak néhány évvel ezelőtt éledt rizskultuszát. A vendéglátásban egész koncepciókat építenek rá, méghozzá sikereseket! Rizottó öt perc alatt – hangzik a Risotteria elnevezésű New York-i étterem mottója. Nem ámítás, hiszen a speciálisan az üzletnek kialakított technológia lehetővé teszi a gyors tálalást. Az étlapon 42 féle állandó rizottó szerepel, plusz minden napra jut egy rendkívüli különlegesség is. Ugyancsak a Nagy Almában működik a Rice to Riches (Rizs a gazdagoknak – a nevet állítólag azért kapta, mert az amerikaiak számára a rizs korábban a szegények eledele volt), ahol kávén, teán, ásványvízen kívül csak tejberizst árulnak – ott inkább rizspudingnak nevezik –, de azt kéttucatnyi változatban. A tulajdonos álma eredetileg egy hagyományos rizsétterem volt, de egy olaszországi utazás során lenyűgözték a helyi fagylaltozók: innen jött a tejberizsbár ötlete. Hogy mekkora a siker? Az üzlet portálját ismert amerikai filmekben is láttuk felbukkanni, a cég pedig a terjeszkedést tervezi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >