Mindent az ízéért!
A magyar lakosság négyötöde fogyaszt kávét, 71 százalékuk használ a kávéfőzéshez valamiféle berendezést. Az áruk miatt populárisabb robusta kávék viszonylag magas koffeintartalmúak, ízviláguk szegényesebb, kesernyésebbek és többnyire őrölt formában kaphatók, míg az arabica fajták kevesebb koffeinnel, lágyabb ízzel rendelkeznek, és szemes formában vásárolhatók meg. A szemcseméret, az íz- és illatanyagok, valamint a koffeintartalom ismerete fontos szempont a kávé élvezeti értékének megállapításakor, akárcsak a főzéshez használt víz minősége – utóbbi a kávéfőzők működése szempontjából is lényeges.
A késztermék megfelelő íze, minősége érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a nyers kávék tárolásának körülményeire, valamint a berendezések és a kiszolgáláshoz szükséges eszközök és egyéb kiegészítők higiéniai állapotára is. Az SGS Hungária Kft. laboratóriumi vizsgálatokkal és szaktanácsadással egyaránt segítheti partnereit abban, hogy megfelelhessenek mind a fogyasztói, mind pedig a hatósági elvárásoknak. (x)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >