Mindent az ízéért!
A magyar lakosság négyötöde fogyaszt kávét, 71 százalékuk használ a kávéfőzéshez valamiféle berendezést. Az áruk miatt populárisabb robusta kávék viszonylag magas koffeintartalmúak, ízviláguk szegényesebb, kesernyésebbek és többnyire őrölt formában kaphatók, míg az arabica fajták kevesebb koffeinnel, lágyabb ízzel rendelkeznek, és szemes formában vásárolhatók meg. A szemcseméret, az íz- és illatanyagok, valamint a koffeintartalom ismerete fontos szempont a kávé élvezeti értékének megállapításakor, akárcsak a főzéshez használt víz minősége – utóbbi a kávéfőzők működése szempontjából is lényeges.
A késztermék megfelelő íze, minősége érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a nyers kávék tárolásának körülményeire, valamint a berendezések és a kiszolgáláshoz szükséges eszközök és egyéb kiegészítők higiéniai állapotára is. Az SGS Hungária Kft. laboratóriumi vizsgálatokkal és szaktanácsadással egyaránt segítheti partnereit abban, hogy megfelelhessenek mind a fogyasztói, mind pedig a hatósági elvárásoknak. (x)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni és kapni (egy koktélt a bárban) – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >