Mindent az ízéért!
A magyar lakosság négyötöde fogyaszt kávét, 71 százalékuk használ a kávéfőzéshez valamiféle berendezést. Az áruk miatt populárisabb robusta kávék viszonylag magas koffeintartalmúak, ízviláguk szegényesebb, kesernyésebbek és többnyire őrölt formában kaphatók, míg az arabica fajták kevesebb koffeinnel, lágyabb ízzel rendelkeznek, és szemes formában vásárolhatók meg. A szemcseméret, az íz- és illatanyagok, valamint a koffeintartalom ismerete fontos szempont a kávé élvezeti értékének megállapításakor, akárcsak a főzéshez használt víz minősége – utóbbi a kávéfőzők működése szempontjából is lényeges.
A késztermék megfelelő íze, minősége érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a nyers kávék tárolásának körülményeire, valamint a berendezések és a kiszolgáláshoz szükséges eszközök és egyéb kiegészítők higiéniai állapotára is. Az SGS Hungária Kft. laboratóriumi vizsgálatokkal és szaktanácsadással egyaránt segítheti partnereit abban, hogy megfelelhessenek mind a fogyasztói, mind pedig a hatósági elvárásoknak. (x)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >