Milyen szendvicset eszik a magyar?
Egy szendvics bármely étkezésre jó választás lehet, a magyarok fele mindennap fogyasztja – ez derült ki az 1242 résztvevő megkérdezésével készült reprezentatív felmérésről, a nagy Kométa szendvicskörképből. – A férfiak négyötöde úgy véli, hogy egy ízletes és kiadós szendvics bármelyik étkezésre jó választás lehet, a nők nem kevésbé szendvicspártiak. A férfiak kétharmada szerint elmaradhatatlan feltét a magas hústartalmú sonka, szalámi vagy bacon, az ötven év felettiek pedig egyenesen húsimádók. A tinik kedvelik a bacont, ugyanakkor ódzkodnak a kolbászos szendvicstől, amelyet nem szívesen fogyasztanak el zárt térben vagy társaságban. A válaszadók negyven százaléka viszont bármikor bevállalja a fokhagymaszagot az ízélményért cserébe.
Szeretünk új ízeket kipróbálni, a sonka-sajt-paradicsom triumvirátusa még mindig hódít: a válaszadók többségének ilyen feltétekből áll a kedvenc szendvicse. A felmérésben részt vevők egyharmada állítja, hogy diétája idején is rendszeresen eszik szendvicset, és csupán 14 százalékuk mond le róla teljesen. Nos, fogyókúra idején is érdemes megfogadni a dietetikusok tanácsait: tartsunk mértéket, mérsékeljük az adagokat, válasszunk csökkentett zsírtartalmú feltéteket, tegyünk a szendvicsbe sok zöldséget!//
Kapcsolódó cikkeink
Új kereskedelmi vezérigazgató és marketing csapat a KOMETÁ-nál
Fabio Valle tölti be 2024 elejétől a KOMETA kereskedelmi vezérigazgatói pozícióját.…
Tovább olvasom >HonestFood – hatékonyabb, fenntarthatóbb, igazságosabb rendszer
Az HonestFood koncepció a fenntarthatóságot, az egészséges élelmiszer-termelést, valamint az…
Tovább olvasom >Hamarosan javulhat a magyar fogyasztók vásárlóereje
Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója szerint az alacsonyabb infláció…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >