Milyen szendvicset eszik a magyar?
Egy szendvics bármely étkezésre jó választás lehet, a magyarok fele mindennap fogyasztja – ez derült ki az 1242 résztvevő megkérdezésével készült reprezentatív felmérésről, a nagy Kométa szendvicskörképből. – A férfiak négyötöde úgy véli, hogy egy ízletes és kiadós szendvics bármelyik étkezésre jó választás lehet, a nők nem kevésbé szendvicspártiak. A férfiak kétharmada szerint elmaradhatatlan feltét a magas hústartalmú sonka, szalámi vagy bacon, az ötven év felettiek pedig egyenesen húsimádók. A tinik kedvelik a bacont, ugyanakkor ódzkodnak a kolbászos szendvicstől, amelyet nem szívesen fogyasztanak el zárt térben vagy társaságban. A válaszadók negyven százaléka viszont bármikor bevállalja a fokhagymaszagot az ízélményért cserébe.
Szeretünk új ízeket kipróbálni, a sonka-sajt-paradicsom triumvirátusa még mindig hódít: a válaszadók többségének ilyen feltétekből áll a kedvenc szendvicse. A felmérésben részt vevők egyharmada állítja, hogy diétája idején is rendszeresen eszik szendvicset, és csupán 14 százalékuk mond le róla teljesen. Nos, fogyókúra idején is érdemes megfogadni a dietetikusok tanácsait: tartsunk mértéket, mérsékeljük az adagokat, válasszunk csökkentett zsírtartalmú feltéteket, tegyünk a szendvicsbe sok zöldséget!//
Kapcsolódó cikkeink
Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >A fiatalok és idősek a legboldogabbak, a negyvenesek a legboldogtalanabbak – KOMETA kutatás a boldogság világnapjára
A magyarok 54 százaléka boldog vagy többször az, mint boldogtalan…
Tovább olvasom >Sonkák az árérzékenység hálójában
Nagyjából a tavalyi számokat és trendeket várják a sonkagyártók az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >