Miért az ElBulli?
Adria is a molekuláris gasztronómia híve, akárcsak Blumenthal, éves ajánlatát fél év munkájával kísérletezi ki. Étlapja 170–200 fogást tartalmaz, de népszerűek 40 fogásnál is hosszabb ételsorai – ezekből állítólag az első öt néhány másodperc alatt olvad a szájban. Az étteremről talán a számok mondanak a legtöbbet: 15 asztal – 50 vendég naponta, 250 négyzetméteres vendégtér – 350 négyzetméteres konyha, 70 alkalmazott, közülük 40 szakács, 55 féle pohárkészletből napi 750 pohárból isznak a vendégek; 216 féle szőlőből közel 1700 borfajta áll 2 borpincében, a vendégek pedig még több ezer kilométer távolságból is érkeznek. Nyilván, mert megéri!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyar-izraeli turisztikai kapcsolatok erősek
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta Hájim Kac izraeli…
Tovább olvasom >2024 vendéglőse
Idén az Év Vendéglőse díjat Rácz Mihálynak, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Világszintű megaprodukciót valósít meg a magyar rendezvényszervező cég
Ötórás Depeche Mode koncertet állít színpadra egy magyar rendezvényszervező cég,…
Tovább olvasom >