Miért az ElBulli?
Adria is a molekuláris gasztronómia híve, akárcsak Blumenthal, éves ajánlatát fél év munkájával kísérletezi ki. Étlapja 170–200 fogást tartalmaz, de népszerűek 40 fogásnál is hosszabb ételsorai – ezekből állítólag az első öt néhány másodperc alatt olvad a szájban. Az étteremről talán a számok mondanak a legtöbbet: 15 asztal – 50 vendég naponta, 250 négyzetméteres vendégtér – 350 négyzetméteres konyha, 70 alkalmazott, közülük 40 szakács, 55 féle pohárkészletből napi 750 pohárból isznak a vendégek; 216 féle szőlőből közel 1700 borfajta áll 2 borpincében, a vendégek pedig még több ezer kilométer távolságból is érkeznek. Nyilván, mert megéri!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >