Micsoda Anuga volt az idei!
2025. október 4–8. között ismét Kölnre irányult a világ élelmiszeriparának figyelme: az Anuga eddigi történetének legnagyobb eseményén 110 ország közel 8300 kiállítója mutatta be termékeit 290 000 m² vásárterületen.
A cikk a Trade magazin 2025/11. lapszámában olvasható.
A rendezvényre közel 200 országból több mint 145 000 szakmai látogató érkezett, a külföldi résztvevők aránya pedig elérte 80%-ot.

Az idei Anuga kiállításon a Trade magazint (balról jobbra) Czégény Anikó, Bátai Dóra és Hermann Zsuzsanna képviselték. Két év múlva októberben ismét jövünk!
Az idei szakvásáron a legnagyobb kiállítói létszámmal Olaszország, Spanyolország, Kína, Németország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Törökország és az Egyesült Államok képviseltette magát. Az eseményen 174 nemzeti stand jelent meg, közülük az öt legnagyobb – Isztambul, Kína, Olaszország, Spanyolország és az USA – összesen mintegy 6000 m²-en.

Gerald Böse
elnök-vezérigazgató
Koelnmesse GmbH
– Az Anuga jóval több egyszerű szakkiállításnál – találkozási pont és inspirációs közeg, amely irányt mutat a globális élelmiszeripar számára. Kölnben a szektor vezető agytrösztjei gyűlnek össze, hogy bemutassák innovációikat, és megvitassák a jövőbeli trendeket. Itt válik láthatóvá és egyben alakíthatóvá az élelmiszerek jövője – mondta Gerald Böse, a Koelnmesse GmbH elnök-vezérigazgatója.
Mi sem bizonyítja jobban az Anuga népszerűségét, mint hogy a kölni esemény mellett globális márkaként is egyre erősödik: a Brazíliában, Kínában, Indiában, Japánban és Thaiföldön, legújabban pedig Olaszországban, és az Anuga Select Ibérica égisze alatt Madridban megrendezett szatellit eseményekkel együtt már 10 formátuma van.
Az offline mellett az Anuga jelenléte a digitális platformokon is meghatározó: idén összesen több mint 3 millió főt ért el, ami 25%-kal haladta meg a legutóbbi 2023-as eseményt a világhálón figyelemmel kísérők arányát.

Minden idők eddigi legnagyobb Anugájaként vonul be a történelembe az idei világtalálkozó. Aki úgy érzi, elég 5 nap közel 8300 kiállítót bejárni 290 ezer négyzetméteren, téved. De mindig érdemes megpróbálni!
Megszokott programok új elrendezésben
Az Anuga idén új elrendezéssel igyekezett a látogatóknak még kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni a vásár bejárását, a tartalmilag egymáshoz közel álló szegmenseket ugyanis fizikailag is közelebb hozta egymáshoz.
Új programpontként idén először került megrendezésre az Anuga Alternatives, amely a növényi alapú és sejttenyésztett termékekre fókuszált, míg az aktuális piaci adatokat a közönség elé táró Anuga Trend Zone színpada, a 2025-ös Anuga legkiemelkedőbb innovációit felvonultató Anuga Taste Innovation Show, valamint egy több mint 100 startup bemutatkozásának helyet adó tér együttesen alkották az „Innovációs Sétányt”, az élelmiszeripari trendeket és befektetési lehetőségeket ismertető központot.

A start-upok megjelenése hihetetlenül sokszínű volt – és bátran hirdették, hogy befektetőt keresnek. Eközben az innovációs trendek nem nagyon változtak az elmúlt években: minden izgalmas, ami fenntartható, proteinnel dúsított, alternatív és mentes
A konferencián idén is volt Halal Fórum, Anuga Horizon Stage a mesterséges intelligenciáról és fenntarthatóságról szóló panelbeszélgetésekkel, valamint a fagyasztott élelmiszerekről szóló International Frozen Food Conference.

Az állandó kísérő programok, folyamatos előadások, beszélgetések segítettek megérteni a kiállítók által képviselt trendek okait és hosszútávú hatásait
Bemutatkozott: Korea
Az idei Anuga hivatalos partnerországa Korea volt: több mint 100 kiállító mutatta be, miként kapcsolódik össze az évszázados kulináris hagyomány a modern gasztronómiai trendekkel. A „Flavour meets trends” mottó jegyében három ikonikus elem, a hagyományos konyha fermentált különlegességei – a kimcsi, a ramyeon és a jang trió (ganjang, doenjang, gochujang) – kerültek reflektorfénybe.
A fermentált, probiotikus hatású kimcsi a „jó egészség” trend szimbólumává vált, míg a ramyeon a koreai popkultúra hatására szerzett globális ismertséget. A vezető ramen márkák – Samyang, Nongshim, Paldo, Harim – egészségtudatos és fenntartható termékvariánsokat mutattak be. A koreai szószok, különösen a jang trió, a globális naturalista irányzatra reflektálnak, miközben a fermentációs kultúra UNESCO általi elismerése kiemeli ezek kulturális értékét is.
Emellett az ország élen jár a modern élelmiszer-technológiai megoldásokban, például az alternatív fehérjék, az okos mezőgazdaság és a digitális ellátási láncok terén, jelentős exportkapacitása révén pedig a nemzetközi élelmiszerpiac meghatározó szereplője.

Az idei vendégország, Korea 100-nál is több céggel képviseltette magát, de ahogy régóta tapasztalható trend minden élelmiszeripari kiállításon, úgy itt is: az ázsiai országok jelenléte minden termékkategóriában jelentős
Anuga Organic – rekordszámú kiállító
Az Anuga 2025 bioélelmiszer-szekciója minden eddiginél nagyobb nemzetközi érdeklődést vonzott: több mint 300 kiállító érkezett a világ 20 országából. Nem annyira meglepő ez, tekintve, hogy a bio piac dinamikusan fejlődik: az Innova Market Insights adatai szerint az új termékek közel 60%-a Nyugat-Európából származik, míg Kelet-Európa (+17%) a leggyorsabban növekvő régiók között van, és a bio címke is világszerte a vásárlók 43%-ának döntését befolyásolja, különösen a vegán, gluténmentes és adalékanyag-mentes élelmiszerek esetében.

Sok példát hozhattunk volna azokra az ötletekre, amelyekkel egyes cégeknek sikerült kitűnni 8300 kiállító között is – látványos standelemek, fények és csillogás, dekoratív személyzet, kíváncsivá tevő termékek
Az eseményen az ágazat növekedésének olyan kulcstényezői jutottak főszerephez, mint a fenntarthatóság, az átláthatóság és az innováció, minek jegyében a termékkínálatban helyi különlegességek, méltányos kereskedelemből származó áruk és vegán élelmiszerek jelentek meg.
Anuga Chilled & Fresh Food 2025: fókuszban a frissesség és a kényelmi innováció
Az Anuga Chilled & Fresh Food a 2019–2023-ban globálisan évi 3%-os növekedést mutató hűtött friss élelmiszerek szegmensének globális szakkiállításaként idén több mint 150 kiállító részvételével zajlott. A kibővített kiállítótér és a 10 országpavilon – köztük Lettország, Olaszország, Lengyelország, Korea és Kína – a friss, minőségi és az időmegtakarításra törekvő fogyasztók igényeit célzó praktikus termékek – így friss tészták, antipasti, előkészített saláták, szeletelt gyümölcsök, prémium hal- és tengeri ételek – iránti növekvő keresletet tükrözte.
Az Innova Market Insights szerint a szegmens legnépszerűbb kategóriái a hús, hal és tojás (34%), a tejtermékek (21%) és a készételek (19%). A kényelmi szempontok mellett egyre inkább elvárás e területen is a gluténmentesség, a magas fehérjetartalom, az adalékanyag- és laktózmentesség.

Az alternatívák külön pavilonos megjelenése többet ígért, mint amit végül adott: a korábbihoz képest lényegesen kevesebb és szolidabb megjelenéssel vettek részt a cégek
Anuga Meat: fókuszban a globális trendek
A globális hús- és kolbászpiac átalakulóban van: a fogyasztók egyre inkább prémium minőségű, átlátható származású és állatjóléti szempontokat figyelembe vevő termékeket keresnek, amelyek legalább a több mozgásteret és jobb körülményeket biztosító Farming Form 3 állattartási szabványnak megfelelnek. Növekszik az igény a tiszta címkés, természetes összetevőket tartalmazó, tápérték szempontjából jól kommunikált termékekre, miközben a kényelmi megoldások és nemzetközi ízek is egyre népszerűbbek. Az alternatív fehérjék globális térnyerése mellett a hibrid termékek kiegészítik a hagyományos húsféléket, ám a fogyasztók továbbra is érzékenyek az árakra, és fontos számukra a minőség, fenntarthatóság és költségek közötti egyensúly.
A szakkiállítás e szekciójában mintegy 860 kiállítóval kapcsolatba lépve tapasztalhatták meg e trendeket az érdeklődők. A világpiac vezető szereplőin túl (JBS Foods, Tyson Foods, Wiesenhof, LDC Sable, VION Food International Danish Crown) idén Kelet-Európa is egyre több – főként Romániából és Lengyelországból érkezett – gyártó révén képviseltette magát.

változó trendeket mutatja, hogy idén újra hatalmas standokkal és hűtőkkel, érlelőkkel mutatták meg a cégek minőségi húsalapanyagaikat és feldolgozott termékeiket
Gluténmentes zabsör és szuvidált kacsahús a legmenőbb magyar termékek között
34 magyar cég mutatkozott be az AMC közösségi standján Kölnben, a 2025. október 4–8. között zajló ANUGA-n, képet adva a hazai élelmiszeripar sokszínűségéről és exportképes kínálatáról.

Ahogy minden alkalommal, idén se hiányozhatott az országstandok közül a magyar közösségi stand, természetesen tematikus bontásokkal több helyszínen
A rangos eseményen nagy népszerűségnek örvendtek a beszerzők körében a teljesen gluténmentes zabkészítmények, többek között a granolák, müzlik és a zabsör is. Szintén komoly érdeklődés mutatkozott az olyan kényelmi termékek iránt, mint a szuvidált húsok, de a libamáj, a különleges magolajok, a különböző superfoodok, mézek, szörpök és a magas minőségű magyar fűszerpaprika is számos érdeklődőt vonz. A felvonultatott termékek között megtalálható volt a tavalyi párizsi SIAL egyik slágerterméke, a magyar gyártású halchips is, de az egészséges készételekre is fokozott figyelem irányult a nemzetközi üzletláncok részéről.
– A magyar élelmiszerexport fejlődése szempontjából az egyik legfontosabb esemény az ANUGA, ahol koncentráltan vannak jelen a beszerzők, gyakorlatilag a világ minden országából. A professzionális kiállításokon való magyar részvétel megszervezése továbbra is kiemelkedő szerepet tölt be az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési tevékenységében, így a Hungarian Food Business Programban is – emelte ki a kiállításon részt vevő Giczi Gergely, az AMC ügyvezető-helyettese.
A Hungarian Food Business Program (HFBP) az ANUGA alatt is aktív szerepet vállalt a kapcsolatépítés elősegítésében. A vásár ideje alatt folyamatosan regisztrálták a magyar termékek iránt érdeklődő külföldi beszerzőket a Hungarian Food Business Catalogue nevű online rendszerbe. Az adatbázis már most több mint 281 magyar gyártót, 2600 terméket és 627 külföldi beszerző céget tartalmaz, így hatékony platformot biztosít az exportorientált cégek számára az üzleti lehetőségek kiaknázásához

Több hazai cég önállóan állított ki az idei Anugán. Csodaszép, hatalmas standjaikkal méltón prezentálták márkáikat a világ előtt
Az Anugára legközelebb 2027. október 9. és 13. között kerül sor.
Kiemelkedő újdonságok
A szektor szereplői számára trendbarométerként és inspirációs forrásként szolgáló Anuga Taste Innovation Show-n 53 országból 608 vállalat vett részt. A kiemelt eseményen a legtöbb termékkel Olaszország, Németország, Görögország, Franciaország és Spanyolország vállalta a megmérettetést. A nemzetközi zsűri az 1900 pályázatból végül 62 innovációt emelt ki.
Díjazottak és innovációik
Tahini krémmel töltött „Pitaki” süti
Gyártó: FEDON SA, Görögország
Egyenként csomagolt, puha sütik krémes tahini töltettel, melyek minőségi alapanyagok felhasználásával készült, édes-diós ízvilágú snackek praktikus, modern formában
Kern Tec 100% sárgabarackmag-vaj
Gyártó: Kern Tec GmbH, Ausztria
Ez a 100%-ban sárgabarackmagból készült „vaj” nemcsak ízletes, de tápláló is. A krémes állagú, enyhén diós ízvilágú növényi vaj természetes fehérjeforrás, hozzáadott cukor nélkül
air up® Liquid Rainbow válogatáscsomag
Gyártó: air up GmbH, Németország
A csomag minden kapszulájának ízvilága más érzelmi állapotra hangol, az ízeket viszont nem a szánkban, hanem az orrunkon át érezzük. 5 kapszula összesen több mint 25 liter vízhez elegendő
Alkoholos boba tea 100 g
Gyártó: HONG DA MA FOODS CO., LTD, Tajvan
Ízletes, alkoholos tápióka gyöngyökkel teli különlegesség, amely extra izgalmat tud csempészni minden koktélba, mocktailba és party-italba
AlgMighty emulgeálószer és kötőanyag
Gyártó: AlgMighty, Hollandia
Mikroalga-alapú, természetes, fenntartható és egészséges emulgeálószer növényi levesekben, szószokban és snackekben való felhasználásra. Kiváltja a mesterséges adalékokat, csökkenti az elkészítéshez szükséges sómennyiséget, és növeli az étel tápértékét
ALLEGRO AIRFRYER olaj spray 200/147 ml
Gyártó: IFFCO IBERIA, S. L. U., Spanyolország
Légsütőhöz készült magolaj, amely környezetbarát BOV (bag on valve) technológiával működő rendszerben pazarlás- és cseppmentesen adagolható a könnyen újrahasznosítható csomagolásból
ApriCoa
Gyártó: Kern Tec GmbH, Ausztria
Fenntartható, vegán édesség, amely sárgabarackmag-tejből készült csokoládét és ropogós barackmagdarabokat kombinál, így ízletes példája a körforgásos gazdaság elvein alapuló innovációnak
AROMArch Oatmilk Microground Coffee Latte
Gyártó: Morning Arch Sdn. Bhd., Malajzia
Extra finomra őrölt arabica kávéból zabtejjel készült növényi alapú funkcionális ital, amely clean label összetevőivel, magas rost- és prebiotikum-tartalmával támogatja az emésztést és az immunrendszert
Ceyloni kézműves „virágzó” teakülönlegesség
Gyártó: Anverally and Sons Pvt Ltd, Sri Lanka
Gondosan válogatott tealevelekből és dekoratív bíborkavirágból napon szárítva készített teakülönlegesség, mely nemcsak ízében, de megjelenésében is rendkívüli élményt nyújt
Balsamic Flakes™
Gyártó: Chef Seasons Gıda San. ve Tic. A.S., Törökország
Látványos és sokoldalúan használható gourmet ízesítő valódi finom balzsamecetkristályokkal, amely édes-savanykás aromájával képes természetes módon – kevesebb só felhasználása mellett – gazdagítani a húsok, zöldségek és saláták ízét
Tengeri algával dúsított marha carpaccio
Gyártó: Selektmeat, Hollandia
Ez az ízletes és fenntartható húskülönlegesség 25% tengeri algát tartalmaz az íz fokozása és a CO₂-kibocsátás, valamint a víz- és földhasználat csökkentése érdekében
Bio fermentált tatárhajdina-ital
Gyártó: Fermentful, Lettország
100%-ban organikus, növényi alapú, kefir jellegű, nagyon ízletes superfood ital, amely élő probiotikumokkal támogatja az emésztést és az általános jóllétet. Fenntartható módon készült, alacsony cukortartalmú és ideális edzés után, turmixban vagy útközben
Magas proteintartalmú bio desszert
Gyártó: THE BRIDGE SRL SOCIETA\’ UNIPERSONALE, Olaszország
Növényi alapú desszert a kókusz és a csokoládé ízével, poharanként 10 g lóbabfehérjével. A krémes, intenzív ízű, glutén- és laktózmentes finomság kiváló lehet edzés után vagy egészséges snackként fogyasztva
Szénsavas kék pillangóborsó-virág tea
Gyártó: NESCO GIDA İÇECEK TUR. İNŞ İTH. İHR SAN, Törökország
Természetes, cukormentes, pillangóborsó-virágból készült élénkkék ital, amely citromlé hatására látványosan lilára változik, és nosztalgikus rágógumiízével minden kortya játékos, újszerű ízélményt nyújt
BRESAOLA 2GO Julienne of Bresaola Ambient
Gyártó: Salumificio Bordoni srl, Olaszország
A szobahőmérsékleten tárolható, vékonyra szeletelt, magas fehérjetartalmú olasz marhahús snack ősi családi recept alapján készül, és ízletes, könnyed kiegészítője lehet bármely fogásnak, de önálló snackként is megállja a helyét
CheeseDog
Gyártó: Vergeer Holland B.V., Hollandia
Ropogós külsővel és krémes sajttöltelékkel készült ínyenc holland sajtsnack
Kókuszkefir
Gyártó: ECOLIFE FOOD, S.L., Spanyolország
Probiotikus, vízből, kókuszból édesítőszerrel, sűrítőanyaggal, sóval, aromákkal és starter kultúrával készülő növényi alapú ital, amely előbb 80 °C-os hőkezelésen, majd fermentáción megy keresztül
Kókuszvízalapú tészta
Gyártó: F W Inter Trading CO., Ltd., Thaiföld
Innovatív, egészséges tészta, amelyet 100%-os kókuszvízből állítanak elő 15 nap alatt Acetobacter Xylinum baktérium segítségével. Gluténmentes, zselatin-, zsír-, cukor-, nátrium- és káliummentes, melynek energiatartalma csak 10 kalória, rosttartalma viszont a zöldségekéhez hasonló
Áfonyás ízű kollagénes joghurt
Gyártó: YÖMilch / DBG Deutsches Biogeschäft GmbH, Németország
A csészénként 2 gramm kollagén-hidrolizátumot tartalmazó innovatív joghurt természetes összetevőkből készül mesterséges adalékanyagok nélkül. A csésze alján található gyümölcsréteg teszi teljes értékű, akár mindennap fogyasztható desszertté
Krémes Pecorino sajt és szarvasgombaszósz
Gyártó: SACCHI TARTUFI INTERNATIONAL SRL, Olaszország
Bársonyosan krémes szósz, amely a pecorino sajt gazdag ízét és a szarvasgomba intenzív aromáját ötvözi. Használható tészta- és húsételekhez, de crostinire kenve elegáns előételként is fogyasztható
Ropogós jégkrém áfonyával és szederrel
Gyártó: Panfruit, Ukrajna
A fagyasztva szárított jégkrém áfonyával és szederrel könnyű, ropogós, telt gyümölcsízű snack, mely hosszan eltartható. Hűtést nem igényel, így ideális szabadtéri programokra, kávézókba, automatákba
SKINNY WITCH donut-fánk áfonyás töltelékkel
Gyártó: MANTINGA, Litvánia
Könnyed, áfonyatöltelékes, rostban gazdag fánk, amely 30%-kal kevesebb zsírt és 50%-kal kevesebb cukrot tartalmaz. Csomagolása 100%-ban újrahasznosítható
Easy Fingers zabkása
Gyártó: Tastiway Sdn. Bhd., Malajzia
Fagyasztva szárított, tartósítószer-mentes, ízletes és tápanyagban gazdag instant étel, amely kimchi, tengeri alga, gomba- vagy csirkeízben kapható, és forró vízzel pillanatok alatt elkészíthető
Energy Bursting Boba – Volt Amber ízben
Gyártó: Leamaxx International Co., Ltd., Tajvan
Élénkítő citrusos ízű tápiókagyöngyök, melyet az energiaitalok merész ízvilága ihletett. Frissítően édes-savanykás ízével bubble teák, gyümölcsteák, turmixok vagy fagyasztott joghurtok izgalmas kiegészítője lehet
Fügechutney
Gyártó: Furore GmbH, Ausztria
Gazdag ízvilágú gyümölcsös szósz, amely jól illik sajtokhoz, felvágottakhoz, füstölt húsokhoz, halételekhez és terrine-ekhez, valamint kiválóan használható mártások és pácok ízesítésére
Halcurry
Gyártó: followfood GmbH, Németország
8 perc alatt elkészíthető fagyasztott étel fenntarthatóan halászott alaszkai tőkehallal, rizzsel, krémes kókuszos curryszósszal és extra adag bio zöldséggel, amely egészséges és ízletes alternatívát kínál főzés nélkül
FLAVORWATCH™
Gyártó: GAT FOODS, Izrael
Az Amazonas menti esőerdőkből származó, gyantából kivont teljesen természetes és clean-label megoldás, amely hatékonyan védi a szénsavmentes italokat az Alicyclobacillus baktérium okozta romlástól, miközben megfelel a tiszta címkézés követelményeinek
STAR CANDIES fagyasztva szárított vanília jégkrém fehérjével
Gyártó: JSC Geld Baltic, Litvánia
Innovatív, szobahőmérsékleten eltartható, valóditej-alapú, magas fehérjetartalmú snack, amely a valódi, krémes fagylaltélményt nyújt
Gluténmentes Salmorejo
Gyártó: Álvarez Camacho SL, Spanyolország
Ez a hagyományos andalúziai hideg leves a gazpachóra emlékeztet, de ízében intenzívebb; kiváló minőségű paradicsomból, kenyérből készül olívaolajjal, fokhagymával és sóval, tartósítószer nélkül – most először gluténmentes változatban is
Coccodrillo d’oro – krokodil farokfilé
Gyártó: Vitalyv international, Olaszország
Különleges olasz húsétel öt kontinensről válogatott, prémium fűszerekkel és alapanyagokkal – például argánolajjal, baobab liszttel és himalájai sóval – gazdagítva
GOODIE – Fermentált homoktövisital
Gyártó: UAB OKTOFORS, Litvánia
Pasztörizálatlan, friss bogyós gyümölcsöt és több mint 96 jótékony baktériumtörzset tartalmazó, gluténmentes, hűtést nem igénylő, napi kétszer fogyasztandó probiotikus ital, amelyet egészségmegőrző hatása és innovatív összetétele miatt több rangos díjjal is elismertek
Kézzel nyújtott Gamtae tészta – 32 órán át érlelt
Gyártó: Girin company (Seaforest), Koreai Köztársaság
Hagyományosan kézzel nyújtott, 32 órán át természetes fermentálással érlelt, rugalmas állagú és ízgazdag prémium koreai tészta, melyet a „koreai fehér szarvasgomba”, a Gamtae aromája tesz igazi különlegességgé
Hotly – vegán forró ital
Gyártó: And Ice P.C., Görögország
Az első olyan fagyasztott termék, amely néhány másodperc alatt prémium, vegán forró itallá alakul. 100%-ban természetes gyümölcsökből, gyógynövényekből és fűszerekből készül, alacsony kalóriatartalmú, finomított cukrot és adalékanyagokat nem tartalmaz
Perla leveles tészta hummus töltelékkel
Gyártó: G.M. PICCOLI S.P.A. – THE PERLA COMPANY, Olaszország
A jellegzetes, szabadalmaztatott formájú Perla™ leveles tészta legújabb változata hummusszal töltött, növényi fehérjében gazdag. A vegán étrendbe illeszthető és halal tanúsítvánnyal rendelkező termék kiváló minőségű növényi alapanyagokból készül
Kefir bogyós gyümölcsökkel és chia maggal
Gyártó: Vikeda, Litvánia
Kefir ízű jégkrém liofilizált bogyós gyümölcsökkel és magokkal
KOA PURE: kakaógyümölcs
Gyártó: Koa Germany GmbH, Németország
99%-ban újrahasznosított kakaógyümölcs-léből készült, természetes polifenolokban és 100% C-vitaminban gazdag shot
Libre mycoprotein
Gyártó: planetary SA, Svájc
Fenntartható, magas tápértékű gombaalapú élelmiszer szinte tökéletes fehérjeminőséggel és húsra emlékeztető rostos szerkezettel. Magas β-glükán-tartalma révén fogyasztása az egészségre is előnyös
Mand’or Pistacchio
Gyártó: POLI.COM S.R.L, Olaszország
Az első teljesen tej- és gluténmentes növényi alapú pisztáciaital, amely gazdag krémességével és intenzív pisztáciaízével hidegen és melegen fogyasztva is különleges élményt nyújt
Meatless hibrid hal
Gyártó: Meatless B.V., Hollandia
A Meatless hibrid hal 30% tőkehalból és 70% természetes fehér színű, semleges ízű, különleges harapásérzetet biztosító, texturált rizspehelyből készült
Mediterrán kimchi
Gyártó: Complete Organics, Németország
Teljesen növényi alapú, pasztörizálatlan, aktív kultúrákat tartalmazó fermentált zöldségétel bio fehér káposztával, paradicsommal, paprikával, olívával és mediterrán fűszerekkel a napsütötte mediterrán ízvilágért
Mini Rainboba – Popping Boba csípős szósz
Gyártó: TACHIZ ENTERPRISE CO., LTD., Tajvan
Különleges csípős szósz, amelybe 5 mm-es popping tápiókagyöngyök keverednek, izgalmas, roppanós textúrát és pikáns ízélménnyel gazdagítva minden ételt, melybe belekerül
Gomba Hot Pot
Gyártó: CHI MEI FROZEN FOOD CO, LTD., Tajvan
E hagyományos kínai wellness leves, amely shiitake, shimeji, bükkfa- és Lingzhi gombák alacsony lángon történő lassú főzésével készült, gazdag, aromás és természetesen édes növényi alaplével, a keleti konyha mély umami ízvilágát elhozva
Rubies in the Rubble mustár
Gyártó: Casa Mendes Gonçalves, Portugália
Amerikai stílusú, selymesen pikáns, ízletes mustár, amely édesburgonya- és mustármag-felesleg felhasználásával készült, hozzájárulva az élelmiszer-pazarlás mérsékléséhez
Nefeli bio grillezett olíva
Gyártó: MEDBEST S.A., Görögország
Magozott, faszénen grillezett, füstös ízű és bársonyos állagú, organikus görög olíva, amely a mediterrán ízvilágot idézve tökéletes kiegészítő sajtokhoz, salátákhoz és meleg ételekhez
Alkoholmentes Popping Boba Mocktail szett
Gyártó: EMPIRE EAGLE FOOD CO., LTD., Tajvan
Az első popping boba gyöngyöket tartalmazó moktélcsomag, amely három ízben – Piña Colada, Queen Roselle Breeze és Blue Lagoon – kínál növényi alapú, fenntartható és minden korosztály számára élvezetes, a tajvani italkultúra ihlette italélményt
OH-MAMI ízfokozó
Gyártó: wunderfish GmbH, Németország
Ez a bio, clean label ízfokozó európai tengeri algából készül, hőstabil és fokozza az umami ízt a sós és édes ételekben. Vajra emlékeztető telt aromájával elfedi a kellemetlen mellékízeket
Ouegg tojásfehérjechips
Gyártó: Patatas Torres, Spanyolország
Magas fehérjetartalmú, ropogós tojásfehérje chips, amely egyszerű összetevőkből készül, hűtést nem igényel, és ideális snackként vagy ételek feltétjeként
Pastisart Protein Croissant
Gyártó: PASTISART, Spanyolország
Növényi fehérjével dúsított klasszikus péksütemény, amely három változatban – csokoládés, szójafehérjés és natúr – kínál tápláló, de egyben élvezetes alternatívát a modern étrendhez
Pink Gin ízesítésű burgonyachips
Gyártó: Ustukiu malunas, JSC, Litvánia
Ropogós, könnyed, pink gin ízesítésű, nem olajban sült, rostban gazdag és vegánbarát burgonyachips, amely tökéletes választás társasági alkalmakra és nyári estékre
Növényi alapú és gluténmentes rétegezett desszertek
Gyártó: Ustukiu malunas, Belgium
A gluténmentes növényi alapú réteges desszert négyféle ízben kapható, felolvasztás után gyorsan tálalható, könnyen dekorálható, és fagyasztva akár 18 hónapig is eltartható
Planton MICROBIOME fehérjedús funkcionális desszert
Gyártó: Magda Plant Based Sp. z o. o., Lengyelország
E hozzáadottcukor-, laktóz-, glutén- és szójamentes, növényi alapú funkcionális desszert gazdag csokoládéízzel, növényi fehérjével, adaptogénekkel, szuperélelmiszerekkel és prebiotikus inulinnal támogatja a bélflóra egyensúlyát
Poached Neggst alternatív buggyantott tojás
Gyártó: Neggst Foods GmbH, Németország
A Poached Neggst az első teljesen növényi alapú és allergénmentes buggyantott „tojás”, amely tökéletes választás brunchhoz és reggelikhez. A gyártó szerint lágy, folyós sárgája és ízletes „fehérjéje” valódi tojásélményt nyújt
PopCrok – az újragondolt Gnocchi Snack
Gyártó: Il Pastaio SPA – Patarò & Canuti, Olaszország
Olaj hozzáadása nélkül, légsütőben 5 perc alatt elkészíthető, ropogós, növényi alapú gnocchi snack, amely glutén-, tej-, tojás- és tartósítószer-mentes, édes és sós változatban is kapható.
Potts’ Tikka Masala Curry szósz
Gyártó: Potts Partnership Ltd, Egyesült Királyság
Ízletes indiai stílusú curry szósz, amely a világ első 100%-ban újrahasznosítható alumíniumdobozában kapható
Protein tejszelet 3×28 g
Gyártó: TSC Food Products GmbH, Ausztria
A klasszikus hűtött tejdesszert modern, funkcionális változata 16% tejsavófehérjével és hozzáadott cukor nélkül – praktikus 3 darabos kiszerelésben
SEACRUNCH – tengeri sós
Gyártó: Sewha Seafood Co., Ltd., Dél-Korea
Prémium koreai tengeri algából készült, ropogós rizsbe csomagolt, kiegyensúlyozott umami ízű és enyhén tengeri sós aromájú, roppanós snack
Seeberger liofilizált áfonya
Gyártó: Seeberger GmbH, Németország
A liofilizált áfonya 100%-ban gyümölcsből készült, adalékmentes, ropogós és intenzív ízű egészséges snack, amely tökéletes reggelihez, feltétként vagy útravalóként
SENS tücsök jerky – BBQ (25 g)
Gyártó: Rec Rec Ltd. Co, Vietnám
Füstös ízű, rovarfehérjéből és növényi összetevőkből készült, húsra emlékeztető állagú és ízű, fenntartható szárított snack, amely a marhahús magas tápértékű és lényegesen kisebb szénlábnyomú alternatívája
Szója Onigiri Wrap
Gyártó: Hyper Sun Foods Ltd., Tajvan
Színes, GMO-mentes szójából készült, puha és könnyen formázható, növényi alapú termék, amely a hagyományos japán snack, a háromszög vagy gömb alakú onigiri rizsgolyók gluténmentes, vegánbarát alternatívája
Pattogó aszalt barack
Gyártó: PAULA Ingredients Sp. z o.o., Lengyelország
Különleges, természetes snack, amely az érett őszibarack intenzív ízét új pezsgő-bizsergető ízélménnyel ötvözi, hozzáadott cukor és mesterséges összetevők nélkül
Yondu növényi alapú nedves ételízesítő, bio
Gyártó: Sempio Foods Company, Dél-Korea
100%-ban növényi alapú, organikus ételízesítő, amely néhány cseppben mély, összetett umami ízt kölcsönöz az ételeknek, fűszerek, olaj, só vagy vaj hozzáadása nélkül, felgyorsítva a főzést és ízletesebbé téve a fogásokat
Kapcsolódó cikkeink
MEGJELENT A TRADE MAGAZIN LEGFRISSEBB SZÁMA!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Biztonság, minőség, fenntarthatóság
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Továbbra is a hazai partnerségekre épít a PENNY
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mutassa be innovációját a SIRHA Budapest 2026 kiállításon!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ritmusváltás előtt a magyar intermodális forgalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A döntések 89%-a a nőké, mégis úgy érzik, figyelmen kívül hagyják őket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


