Micsoda Anuga volt az idei!

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2025. 11. 06. 10:56
🎧 Hallgasd a cikket:

2025. október 4–8. között ismét Kölnre irányult a világ élelmiszeriparának figyelme: az Anuga eddigi történetének legnagyobb eseményén 110 ország közel 8300 kiállítója mutatta be termékeit 290 000 m² vásárterületen.

A cikk a Trade magazin 2025/11. lapszámában olvasható.

A rendezvényre közel 200 országból több mint 145 000 szakmai látogató érkezett, a külföldi résztvevők aránya pedig elérte 80%-ot.

Az idei Anuga kiállításon a Trade magazint (balról jobbra) Czégény Anikó, Bátai Dóra és Hermann Zsuzsanna képviselték. Két év múlva októberben ismét jövünk!

Az idei szakvásáron a legnagyobb kiállítói létszámmal Olaszország, Spanyolország, Kína, Németország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Törökország és az Egyesült Államok képviseltette magát. Az eseményen 174 nemzeti stand jelent meg, közülük az öt legnagyobb – Isztambul, Kína, Olaszország, Spanyolország és az USA – összesen mintegy 6000 m²-en.

Gerald Böse
elnök-vezérigazgató
Koelnmesse GmbH

– Az Anuga jóval több egyszerű szakkiállításnál – találkozási pont és inspirációs közeg, amely irányt mutat a globális élelmiszeripar számára. Kölnben a szektor vezető agytrösztjei gyűlnek össze, hogy bemutassák innovációikat, és megvitassák a jövőbeli trendeket. Itt válik láthatóvá és egyben alakíthatóvá az élelmiszerek jövője – mondta Gerald Böse, a Koelnmesse GmbH elnök-vezérigazgatója.

Mi sem bizonyítja jobban az Anuga népszerűségét, mint hogy a kölni esemény mellett globális márkaként is egyre erősödik: a Brazíliában, Kínában, Indiában, Japánban és Thaiföldön, legújabban pedig Olaszországban, és az Anuga Select Ibérica égisze alatt Madridban megrendezett szatellit eseményekkel együtt már 10 formátuma van.

Az offline mellett az Anuga jelenléte a digitális platformokon is meghatározó: idén összesen több mint 3 millió főt ért el, ami 25%-kal haladta meg a legutóbbi 2023-as eseményt a világhálón figyelemmel kísérők arányát.

Minden idők eddigi legnagyobb Anugájaként vonul be a történelembe az idei világtalálkozó. Aki úgy érzi, elég 5 nap közel 8300 kiállítót bejárni 290 ezer négyzetméteren, téved. De mindig érdemes megpróbálni!

Megszokott programok új elrendezésben

Az Anuga idén új elrendezéssel igyekezett a látogatóknak még kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni a vásár bejárását, a tartalmilag egymáshoz közel álló szegmenseket ugyanis fizikailag is közelebb hozta egymáshoz.

Új programpontként idén először került megrendezésre az Anuga Alternatives, amely a növényi alapú és sejttenyésztett termékekre fókuszált, míg az aktuális piaci adatokat a közönség elé táró Anuga Trend Zone színpada, a 2025-ös Anuga legkiemelkedőbb innovációit felvonultató Anuga Taste Innovation Show, valamint egy több mint 100 startup bemutatkozásának helyet adó tér együttesen alkották az „Innovációs Sétányt”, az élelmiszeripari trendeket és befektetési lehetőségeket ismertető központot.

A start-upok megjelenése hihetetlenül sokszínű volt – és bátran hirdették, hogy befektetőt keresnek. Eközben az innovációs trendek nem nagyon változtak az elmúlt években: minden izgalmas, ami fenntartható, proteinnel dúsított, alternatív és mentes

A konferencián idén is volt Halal Fórum, Anuga Horizon Stage a mesterséges intelligenciáról és fenntarthatóságról szóló panelbeszélgetésekkel, valamint a fagyasztott élelmiszerekről szóló International Frozen Food Conference.

Az állandó kísérő programok, folyamatos előadások, beszélgetések segítettek megérteni a kiállítók által képviselt trendek okait és hosszútávú hatásait

Bemutatkozott: Korea

Az idei Anuga hivatalos partnerországa Korea volt: több mint 100 kiállító mutatta be, miként kapcsolódik össze az évszázados kulináris hagyomány a modern gasztronómiai trendekkel. A „Flavour meets trends” mottó jegyében három ikonikus elem, a hagyományos konyha fermentált különlegességei – a kimcsi, a ramyeon és a jang trió (ganjang, doenjang, gochujang) – kerültek reflektorfénybe.

A fermentált, probiotikus hatású kimcsi a „jó egészség” trend szimbólumává vált, míg a ramyeon a koreai popkultúra hatására szerzett globális ismertséget. A vezető ramen márkák – Samyang, Nongshim, Paldo, Harim – egészségtudatos és fenntartható termékvariánsokat mutattak be. A koreai szószok, különösen a jang trió, a globális naturalista irányzatra reflektálnak, miközben a fermentációs kultúra UNESCO általi elismerése kiemeli ezek kulturális értékét is.

Emellett az ország élen jár a modern élelmiszer-technológiai megoldásokban, például az alternatív fehérjék, az okos mezőgazdaság és a digitális ellátási láncok terén, jelentős exportkapacitása révén pedig a nemzetközi élelmiszerpiac meghatározó szereplője.

Az idei vendégország, Korea 100-nál is több céggel képviseltette magát, de ahogy régóta tapasztalható trend minden élelmiszeripari kiállításon, úgy itt is: az ázsiai országok jelenléte minden termékkategóriában jelentős

Anuga Organic – rekordszámú kiállító

Az Anuga 2025 bioélelmiszer-szekciója minden eddiginél nagyobb nemzetközi érdeklődést vonzott: több mint 300 kiállító érkezett a világ 20 országából. Nem annyira meglepő ez, tekintve, hogy a bio piac dinamikusan fejlődik: az Innova Market Insights adatai szerint az új termékek közel 60%-a Nyugat-Európából származik, míg Kelet-Európa (+17%) a leggyorsabban növekvő régiók között van, és a bio címke is világszerte a vásárlók 43%-ának döntését befolyásolja, különösen a vegán, gluténmentes és adalékanyag-mentes élelmiszerek esetében.

Sok példát hozhattunk volna azokra az ötletekre, amelyekkel egyes cégeknek sikerült kitűnni 8300 kiállító között is – látványos standelemek, fények és csillogás, dekoratív személyzet, kíváncsivá tevő termékek

Az eseményen az ágazat növekedésének olyan kulcstényezői jutottak főszerephez, mint a fenntarthatóság, az átláthatóság és az innováció, minek jegyében a termékkínálatban helyi különlegességek, méltányos kereskedelemből származó áruk és vegán élelmiszerek jelentek meg.

Anuga Chilled & Fresh Food 2025: fókuszban a frissesség és a kényelmi innováció

Az Anuga Chilled & Fresh Food a 2019–2023-ban globálisan évi 3%-os növekedést mutató hűtött friss élelmiszerek szegmensének globális szakkiállításaként idén több mint 150 kiállító részvételével zajlott. A kibővített kiállítótér és a 10 országpavilon – köztük Lettország, Olaszország, Lengyelország, Korea és Kína – a friss, minőségi és az időmegtakarításra törekvő fogyasztók igényeit célzó praktikus termékek – így friss tészták, antipasti, előkészített saláták, szeletelt gyümölcsök, prémium hal- és tengeri ételek – iránti növekvő keresletet tükrözte.

Az Innova Market Insights szerint a szegmens legnépszerűbb kategóriái a hús, hal és tojás (34%), a tejtermékek (21%) és a készételek (19%). A kényelmi szempontok mellett egyre inkább elvárás e területen is a gluténmentesség, a magas fehérjetartalom, az adalékanyag- és laktózmentesség.

 

Az alternatívák külön pavilonos megjelenése többet ígért, mint amit végül adott: a korábbihoz képest lényegesen kevesebb és szolidabb megjelenéssel vettek részt a cégek

Anuga Meat: fókuszban a globális trendek

A globális hús- és kolbászpiac átalakulóban van: a fogyasztók egyre inkább prémium minőségű, átlátható származású és állatjóléti szempontokat figyelembe vevő termékeket keresnek, amelyek legalább a több mozgásteret és jobb körülményeket biztosító Farming Form 3 állattartási szabványnak megfelelnek. Növekszik az igény a tiszta címkés, természetes összetevőket tartalmazó, tápérték szempontjából jól kommunikált termékekre, miközben a kényelmi megoldások és nemzetközi ízek is egyre népszerűbbek. Az alternatív fehérjék globális térnyerése mellett a hibrid termékek kiegészítik a hagyományos húsféléket, ám a fogyasztók továbbra is érzékenyek az árakra, és fontos számukra a minőség, fenntarthatóság és költségek közötti egyensúly.

A szakkiállítás e szekciójában mintegy 860 kiállítóval kapcsolatba lépve tapasztalhatták meg e trendeket az érdeklődők. A világpiac vezető szereplőin túl (JBS Foods, Tyson Foods, Wiesenhof, LDC Sable, VION Food International Danish Crown) idén Kelet-Európa is egyre több – főként Romániából és Lengyelországból érkezett – gyártó révén képviseltette magát.

változó trendeket mutatja, hogy idén újra hatalmas standokkal és hűtőkkel, érlelőkkel mutatták meg a cégek minőségi húsalapanyagaikat és feldolgozott termékeiket

Gluténmentes zabsör és szuvidált kacsahús a legmenőbb magyar termékek között

34 magyar cég mutatkozott be az AMC közösségi standján Kölnben, a 2025. október 4–8. között zajló ANUGA-n, képet adva a hazai élelmiszeripar sokszínűségéről és exportképes kínálatáról.

Ahogy minden alkalommal, idén se hiányozhatott az országstandok közül a magyar közösségi stand, természetesen tematikus bontásokkal több helyszínen

A rangos eseményen nagy népszerűségnek örvendtek a beszerzők körében a teljesen gluténmentes zabkészítmények, többek között a granolák, müzlik és a zabsör is. Szintén komoly érdeklődés mutatkozott az olyan kényelmi termékek iránt, mint a szuvidált húsok, de a libamáj, a különleges magolajok, a különböző superfoodok, mézek, szörpök és a magas minőségű magyar fűszerpaprika is számos érdeklődőt vonz. A felvonultatott termékek között megtalálható volt a tavalyi párizsi SIAL egyik slágerterméke, a magyar gyártású halchips is, de az egészséges készételekre is fokozott figyelem irányult a nemzetközi üzletláncok részéről.

– A magyar élelmiszerexport fejlődése szempontjából az egyik legfontosabb esemény az ANUGA, ahol koncentráltan vannak jelen a beszerzők, gyakorlatilag a világ minden országából. A professzionális kiállításokon való magyar részvétel megszervezése továbbra is kiemelkedő szerepet tölt be az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési tevékenységében, így a Hungarian Food Business Programban is – emelte ki a kiállításon részt vevő Giczi Gergely, az AMC ügyvezető-helyettese.

A Hungarian Food Business Program (HFBP) az ANUGA alatt is aktív szerepet vállalt a kapcsolatépítés elősegítésében. A vásár ideje alatt folyamatosan regisztrálták a magyar termékek iránt érdeklődő külföldi beszerzőket a Hungarian Food Business Catalogue nevű online rendszerbe. Az adatbázis már most több mint 281 magyar gyártót, 2600 terméket és 627 külföldi beszerző céget tartalmaz, így hatékony platformot biztosít az exportorientált cégek számára az üzleti lehetőségek kiaknázásához

Több hazai cég önállóan állított ki az idei Anugán. Csodaszép, hatalmas standjaikkal méltón prezentálták márkáikat a világ előtt

 

Az Anugára legközelebb 2027. október 9. és 13. között kerül sor.

Kiemelkedő újdonságok

A szektor szereplői számára trendbarométerként és inspirációs forrásként szolgáló Anuga Taste Innovation Show-n 53 országból 608 vállalat vett részt. A kiemelt eseményen a legtöbb termékkel Olaszország, Németország, Görögország, Franciaország és Spanyolország vállalta a megmérettetést. A nemzetközi zsűri az 1900 pályázatból végül 62 innovációt emelt ki. 

Díjazottak és innovációik

Tahini krémmel töltött „Pitaki” süti

Gyártó: FEDON SA, Görögország

Egyenként csomagolt, puha sütik krémes tahini töltettel, melyek minőségi alapanyagok felhasználásával készült, édes-diós ízvilágú snackek praktikus, modern formában

Kern Tec 100% sárgabarackmag-vaj

Gyártó: Kern Tec GmbH, Ausztria

Ez a 100%-ban sárgabarackmagból készült „vaj” nemcsak ízletes, de tápláló is. A krémes állagú, enyhén diós ízvilágú növényi vaj természetes fehérjeforrás, hozzáadott cukor nélkül

air up® Liquid Rainbow válogatáscsomag

Gyártó: air up GmbH, Németország

A csomag minden kapszulájának ízvilága más érzelmi állapotra hangol, az ízeket viszont nem a szánkban, hanem az orrunkon át érezzük. 5 kapszula összesen több mint 25 liter vízhez elegendő

Alkoholos boba tea 100 g

Gyártó: HONG DA MA FOODS CO., LTD, Tajvan

Ízletes, alkoholos tápióka gyöngyökkel teli különlegesség, amely extra izgalmat tud csempészni minden koktélba, mock­tailba és party-italba

AlgMighty emulgeálószer és kötőanyag

Gyártó: AlgMighty, Hollandia

Mikroalga-alapú, természetes, fenntartható és egészséges emulgeálószer növényi levesekben, szószokban és snackekben való felhasználásra. Kiváltja a mesterséges adalékokat, csökkenti az elkészítéshez szükséges sómennyiséget, és növeli az étel tápértékét

ALLEGRO AIRFRYER olaj spray 200/147 ml

Gyártó: IFFCO IBERIA, S. L. U., Spanyolország

Légsütőhöz készült magolaj, amely környezetbarát BOV (bag on valve) technológiával működő rendszerben pazarlás- és cseppmentesen adagolható a könnyen újrahasznosítható csomagolásból

ApriCoa

Gyártó: Kern Tec GmbH, Ausztria

Fenntartható, vegán édesség, amely sárgabarackmag-tejből készült csokoládét és ropogós barackmagdarabokat kombinál, így ízletes példája a körforgásos gazdaság elvein alapuló innovációnak

AROMArch Oatmilk Microground Coffee Latte

Gyártó: Morning Arch Sdn. Bhd., Malajzia

Extra finomra őrölt arabica kávéból zabtejjel készült növényi alapú funkcionális ital, amely clean label összetevőivel, magas rost- és prebiotikum-tartalmával támogatja az emésztést és az immunrendszert

Ceyloni kézműves „virágzó” teakülönlegesség

Gyártó: Anverally and Sons Pvt Ltd, Sri Lanka

Gondosan válogatott tealevelekből és dekoratív bíborkavirágból napon szárítva készített teakülönlegesség, mely nemcsak ízében, de megjelenésében is rendkívüli élményt nyújt

Balsamic Flakes™

Gyártó: Chef Seasons Gıda San. ve Tic. A.S., Törökország

Látványos és sokoldalúan használható gourmet ízesítő valódi finom balzsamecetkristályokkal, amely édes-savanykás aromájával képes természetes módon – kevesebb só felhasználása mellett – gazdagítani a húsok, zöldségek és saláták ízét

Tengeri algával dúsított marha carpaccio

Gyártó: Selektmeat, Hollandia

Ez az ízletes és fenntartható húskülönlegesség 25% tengeri algát tartalmaz az íz fokozása és a CO₂-kibocsátás, valamint a víz- és földhasználat csökkentése érdekében

Bio fermentált tatárhajdina-ital

Gyártó: Fermentful, Lettország

100%-ban organikus, növényi alapú, kefir jellegű, nagyon ízletes superfood ital, amely élő probiotikumokkal támogatja az emésztést és az általános jóllétet. Fenntartható módon készült, alacsony cukortartalmú és ideális edzés után, turmixban vagy útközben

Magas proteintartalmú bio desszert

Gyártó: THE BRIDGE SRL SOCIETA\’ UNIPERSONALE, Olaszország

Növényi alapú desszert a kókusz és a csokoládé ízével, poharanként 10 g lóbabfehérjével. A krémes, intenzív ízű, glutén- és laktózmentes finomság kiváló lehet edzés után vagy egészséges snackként fogyasztva

Szénsavas kék pillangóborsó-virág tea

Gyártó: NESCO GIDA İÇECEK TUR. İNŞ İTH. İHR SAN, Törökország

Természetes, cukormentes, pillangóborsó-virágból készült élénkkék ital, amely citromlé hatására látványosan lilára változik, és nosztalgikus rágógumiízével minden kortya játékos, újszerű ízélményt nyújt

BRESAOLA 2GO Julienne of Bresaola Ambient

Gyártó: Salumificio Bordoni srl, Olaszország

A szobahőmérsékleten tárolható, vékonyra szeletelt, magas fehérjetartalmú olasz marhahús snack ősi családi recept alapján készül, és ízletes, könnyed kiegészítője lehet bármely fogásnak, de önálló snackként is megállja a helyét

CheeseDog

Gyártó: Vergeer Holland B.V., Hollandia

Ropogós külsővel és krémes sajttöltelékkel készült ínyenc holland sajtsnack

Kókuszkefir

Gyártó: ECOLIFE FOOD, S.L., Spanyolország

Probiotikus, vízből, kókuszból édesítőszerrel, sűrítőanyaggal, sóval, aromákkal és starter kultúrával készülő növényi alapú ital, amely előbb 80 °C-os hőkezelésen, majd fermentáción megy keresztül

Kókuszvízalapú tészta

Gyártó: F W Inter Trading CO., Ltd., Thaiföld

Innovatív, egészséges tészta, amelyet 100%-os kókuszvízből állítanak elő 15 nap alatt Acetobacter Xylinum baktérium segítségével. Gluténmentes, zselatin-, zsír-, cukor-, nátrium- és káliummentes, melynek energiatartalma csak 10 kalória, rosttartalma viszont a zöldségekéhez hasonló

Áfonyás ízű kollagénes joghurt

Gyártó: YÖMilch / DBG Deutsches Biogeschäft GmbH, Németország

A csészénként 2 gramm kollagén-hidrolizátumot tartalmazó innovatív joghurt természetes összetevőkből készül mesterséges adalékanyagok nélkül. A csésze alján található gyümölcsréteg teszi teljes értékű, akár mindennap fogyasztható desszertté

Krémes Pecorino sajt és szarvasgombaszósz

Gyártó: SACCHI TARTUFI INTERNATIONAL SRL, Olaszország

Bársonyosan krémes szósz, amely a pecorino sajt gazdag ízét és a szarvasgomba intenzív aromáját ötvözi. Használható tészta- és húsételekhez, de crostinire kenve elegáns előételként is fogyasztható

Ropogós jégkrém áfonyával és szederrel

Gyártó: Panfruit, Ukrajna

A fagyasztva szárított jégkrém áfonyával és szederrel könnyű, ropogós, telt gyümölcsízű snack, mely hosszan eltartható. Hűtést nem igényel, így ideális szabadtéri programokra, kávézókba, automatákba

SKINNY WITCH donut-fánk áfonyás töltelékkel

Gyártó: MANTINGA, Litvánia

Könnyed, áfonyatöltelékes, rostban gazdag fánk, amely 30%-kal kevesebb zsírt és 50%-kal kevesebb cukrot tartalmaz. Csomagolása 100%-ban újrahasznosítható

Easy Fingers zabkása

Gyártó: Tastiway Sdn. Bhd., Malajzia

Fagyasztva szárított, tartósítószer-mentes, ízletes és tápanyagban gazdag instant étel, amely kimchi, tengeri alga, gomba- vagy csirkeízben kapható, és forró vízzel pillanatok alatt elkészíthető

Energy Bursting Boba – Volt Amber ízben

Gyártó: Leamaxx International Co., Ltd., Tajvan

Élénkítő citrusos ízű tápiókagyöngyök, melyet az energiaitalok merész ízvilága ihletett. Frissítően édes-savanykás ízével bubble teák, gyümölcsteák, turmixok vagy fagyasztott joghurtok izgalmas kiegészítője lehet

Fügechutney

Gyártó: Furore GmbH, Ausztria

Gazdag ízvilágú gyümölcsös szósz, amely jól illik sajtokhoz, felvágottakhoz, füstölt húsokhoz, halételekhez és terrine-ekhez, valamint kiválóan használható mártások és pácok ízesítésére

Halcurry

Gyártó: followfood GmbH, Németország

8 perc alatt elkészíthető fagyasztott étel fenntarthatóan halászott alaszkai tőkehallal, rizzsel, krémes kókuszos curryszósszal és extra adag bio zöldséggel, amely egészséges és ízletes alternatívát kínál főzés nélkül

FLAVORWATCH™

Gyártó: GAT FOODS, Izrael

Az Amazonas menti esőerdőkből származó, gyantából kivont teljesen természetes és clean-label megoldás, amely hatékonyan védi a szénsavmentes italokat az Alicyclobacillus baktérium okozta romlástól, miközben megfelel a tiszta címkézés követelményeinek

STAR CANDIES fagyasztva szárított vanília jégkrém fehérjével

Gyártó: JSC Geld Baltic, Litvánia

Innovatív, szobahőmérsékleten eltartható, valóditej-alapú, magas fehérjetartalmú snack, amely a valódi, krémes fagylaltélményt nyújt

Gluténmentes Salmorejo

Gyártó: Álvarez Camacho SL, Spanyolország

Ez a hagyományos andalúziai hideg leves a gazpachóra emlékeztet, de ízében intenzívebb; kiváló minőségű paradicsomból, kenyérből készül olívaolajjal, fokhagymával és sóval, tartósítószer nélkül – most először gluténmentes változatban is

Coccodrillo d’oro – krokodil farokfilé

Gyártó: Vitalyv international, Olaszország

Különleges olasz húsétel öt kontinensről válogatott, prémium fűszerekkel és alapanyagokkal – például argán­olajjal, baobab liszttel és himalájai sóval – gazdagítva

GOODIE – Fermentált homoktövisital

Gyártó: UAB OKTOFORS, Litvánia

Pasztörizálatlan, friss bogyós gyümölcsöt és több mint 96 jótékony baktériumtörzset tartalmazó, gluténmentes, hűtést nem igénylő, napi kétszer fogyasztandó probiotikus ital, amelyet egészségmegőrző hatása és innovatív összetétele miatt több rangos díjjal is elismertek

Kézzel nyújtott Gamtae tészta – 32 órán át érlelt

Gyártó: Girin company (Seaforest), Koreai Köztársaság

Hagyományosan kézzel nyújtott, 32 órán át természetes fermentálással érlelt, rugalmas állagú és ízgazdag prémium koreai tészta, melyet a „koreai fehér szarvasgomba”, a Gamtae aromája tesz igazi különlegességgé

Hotly – vegán forró ital

Gyártó: And Ice P.C., Görögország

Az első olyan fagyasztott termék, amely néhány másodperc alatt prémium, vegán forró itallá alakul. 100%-ban természetes gyümölcsökből, gyógynövényekből és fűszerekből készül, alacsony kalóriatartalmú, finomított cukrot és adalékanyagokat nem tartalmaz

Perla leveles tészta hummus töltelékkel

Gyártó: G.M. PICCOLI S.P.A. – THE PERLA COMPANY, Olaszország

A jellegzetes, szabadalmaztatott formájú Perla™ leveles tészta legújabb változata hummusszal töltött, növényi fehérjében gazdag. A vegán étrendbe illeszthető és halal tanúsítvánnyal rendelkező termék kiváló minőségű növényi alapanyagokból készül

Kefir bogyós gyümölcsökkel és chia maggal

Gyártó: Vikeda, Litvánia

Kefir ízű jégkrém liofilizált bogyós gyümölcsökkel és magokkal

KOA PURE: kakaógyümölcs

Gyártó: Koa Germany GmbH, Németország

99%-ban újrahasznosított kakaógyümölcs-léből készült, természetes polifenolokban és 100% C-vitaminban gazdag shot

Libre mycoprotein

Gyártó: planetary SA, Svájc

Fenntartható, magas tápértékű gomba­alapú élelmiszer szinte tökéletes fehérjeminőséggel és húsra emlékeztető rostos szerkezettel. Magas β-glükán-tartalma révén fogyasztása az egészségre is előnyös

Mand’or Pistacchio

Gyártó: POLI.COM S.R.L, Olaszország

Az első teljesen tej- és gluténmentes növényi alapú pisztáciaital, amely gazdag krémességével és intenzív pisztáciaízével hidegen és melegen fogyasztva is különleges élményt nyújt

Meatless hibrid hal

Gyártó: Meatless B.V., Hollandia

A Meatless hibrid hal 30% tőkehalból és 70% természetes fehér színű, semleges ízű, különleges harapásérzetet biztosító, texturált rizspehelyből készült

Mediterrán kimchi

Gyártó: Complete Organics, Németország

Teljesen növényi alapú, pasztörizálatlan, aktív kultúrákat tartalmazó fermentált zöldségétel bio fehér káposztával, paradicsommal, paprikával, olívával és mediterrán fűszerekkel a napsütötte mediterrán ízvilágért

Mini Rainboba – Popping Boba csípős szósz

Gyártó: TACHIZ ENTERPRISE CO., LTD., Tajvan

Különleges csípős szósz, amelybe 5 mm-es popping tápiókagyöngyök keverednek, izgalmas, roppanós textúrát és pikáns ízélménnyel gazdagítva minden ételt, melybe belekerül

Gomba Hot Pot

Gyártó: CHI MEI FROZEN FOOD CO, LTD., Tajvan

E hagyományos kínai wellness leves, amely shiitake, shimeji, bükkfa- és Lingzhi gombák alacsony lángon történő lassú főzésével készült, gazdag, aromás és természetesen édes növényi alaplével, a keleti konyha mély umami ízvilágát elhozva

Rubies in the Rubble mustár

Gyártó: Casa Mendes Gonçalves, Portugália

Amerikai stílusú, selymesen pikáns, ízletes mustár, amely édesburgonya- és mustármag-felesleg felhasználásával készült, hozzájárulva az élelmiszer-pazarlás mérsékléséhez

Nefeli bio grillezett olíva

Gyártó: MEDBEST S.A., Görögország

Magozott, faszénen grillezett, füstös ízű és bársonyos állagú, organikus görög olíva, amely a mediterrán ízvilágot idézve tökéletes kiegészítő sajtokhoz, salátákhoz és meleg ételekhez

Alkoholmentes Popping Boba Mocktail szett

Gyártó: EMPIRE EAGLE FOOD CO., LTD., Tajvan

Az első popping boba gyöngyöket tartalmazó moktélcsomag, amely három ízben – Piña Colada, Queen Roselle Breeze és Blue Lagoon – kínál növényi alapú, fenntartható és minden korosztály számára élvezetes, a tajvani italkultúra ihlette italélményt

OH-MAMI ízfokozó

Gyártó: wunderfish GmbH, Németország

Ez a bio, clean label ízfokozó európai tengeri algából készül, hőstabil és fokozza az umami ízt a sós és édes ételekben. Vajra emlékeztető telt aromájával elfedi a kellemetlen mellékízeket

Ouegg tojásfehérjechips

Gyártó: Patatas Torres, Spanyolország

Magas fehérjetartalmú, ropogós tojásfehérje chips, amely egyszerű összetevőkből készül, hűtést nem igényel, és ideális snackként vagy ételek feltétjeként

Pastisart Protein Croissant

Gyártó: PASTISART, Spanyolország

Növényi fehérjével dúsított klasszikus péksütemény, amely három változatban – csokoládés, szójafehérjés és natúr – kínál tápláló, de egyben élvezetes alternatívát a modern étrendhez

Pink Gin ízesítésű burgonyachips

Gyártó: Ustukiu malunas, JSC, Litvánia

Ropogós, könnyed, pink gin ízesítésű, nem olajban sült, rostban gazdag és vegánbarát burgonyachips, amely tökéletes választás társasági alkalmakra és nyári estékre

Növényi alapú és gluténmentes rétegezett desszertek

Gyártó: Ustukiu malunas, Belgium

A gluténmentes növényi alapú réteges desszert négyféle ízben kapható, felolvasztás után gyorsan tálalható, könnyen dekorálható, és fagyasztva akár 18 hónapig is eltartható

Planton MICROBIOME fehérjedús funkcionális desszert

Gyártó: Magda Plant Based Sp. z o. o., Lengyelország

E hozzáadottcukor-, laktóz-, glutén- és szójamentes, növényi alapú funkcionális desszert gazdag csokoládéízzel, növényi fehérjével, adaptogénekkel, szuperélelmiszerekkel és prebiotikus inulinnal támogatja a bélflóra egyensúlyát

Poached Neggst alternatív buggyantott tojás

Gyártó: Neggst Foods GmbH, Németország

A Poached Neggst az első teljesen növényi alapú és allergénmentes buggyantott „tojás”, amely tökéletes választás brunchhoz és reggelikhez. A gyártó szerint lágy, folyós sárgája és ízletes „fehérjéje” valódi tojásélményt nyújt

PopCrok – az újragondolt Gnocchi Snack

Gyártó: Il Pastaio SPA – Patarò & Canuti, Olaszország

Olaj hozzáadása nélkül, légsütőben 5 perc alatt elkészíthető, ropogós, növényi alapú gnocchi snack, amely glutén-, tej-, tojás- és tartósítószer-mentes, édes és sós változatban is kapható.

Potts’ Tikka Masala Curry szósz

Gyártó: Potts Partnership Ltd, Egyesült Királyság

Ízletes indiai stílusú curry szósz, amely a világ első 100%-ban újrahasznosítható alumíniumdobozában kapható

Protein tejszelet 3×28 g

Gyártó: TSC Food Products GmbH, Ausztria

A klasszikus hűtött tejdesszert modern, funkcionális változata 16% tejsavófehérjével és hozzáadott cukor nélkül – praktikus 3 darabos kiszerelésben

SEACRUNCH – tengeri sós

Gyártó: Sewha Seafood Co., Ltd., Dél-Korea

Prémium koreai tengeri algából készült, ropogós rizsbe csomagolt, kiegyensúlyozott umami ízű és enyhén tengeri sós aromájú, roppanós snack

Seeberger liofilizált áfonya

Gyártó: Seeberger GmbH, Németország

A liofilizált áfonya 100%-ban gyümölcsből készült, adalékmentes, ropogós és intenzív ízű egészséges snack, amely tökéletes reggelihez, feltétként vagy útravalóként

SENS tücsök jerky – BBQ (25 g)

Gyártó: Rec Rec Ltd. Co, Vietnám

Füstös ízű, rovarfehérjéből és növényi összetevőkből készült, húsra emlékeztető állagú és ízű, fenntartható szárított snack, amely a marhahús magas tápértékű és lényegesen kisebb szénlábnyomú alternatívája

Szója Onigiri Wrap

Gyártó: Hyper Sun Foods Ltd., Tajvan

Színes, GMO-mentes szójából készült, puha és könnyen formázható, növényi alapú termék, amely a hagyományos japán snack, a háromszög vagy gömb alakú onigiri rizsgolyók gluténmentes, vegánbarát alternatívája

Pattogó aszalt barack

Gyártó: PAULA Ingredients Sp. z o.o., Lengyelország

Különleges, természetes snack, amely az érett őszibarack intenzív ízét új pezsgő-bizsergető ízélménnyel ötvözi, hozzáadott cukor és mesterséges összetevők nélkül

Yondu növényi alapú nedves ételízesítő, bio

Gyártó: Sempio Foods Company, Dél-Korea

100%-ban növényi alapú, organikus ételízesítő, amely néhány cseppben mély, összetett umami ízt kölcsönöz az ételeknek, fűszerek, olaj, só vagy vaj hozzáadása nélkül, felgyorsítva a főzést és ízletesebbé téve a fogásokat

Kapcsolódó cikkeink