Magazin: Mi lesz még a vörösborból?
A kreatív kezdeményezéseiről (is) ismert révfülöpi Gelencsér Pincészetben a „melléküzemág” nem a máshol már bevált ötletekkel dolgozik. Míg a sokadik generációs fiatal borász, Gelencsér Gergő a szőlővel és borral foglalkozik, felesége, Rita „termékfejleszt” – boralapú kézműves különlegességeket kreál. Célja a vállalkozás termékpalettájának egyedivé tétele. A hagyományos borlekvárral való sikeres kísérletei után jöttek annak aszalt gyümölcsös és fűszeres változatai, többek között vörös áfonyás, fahéjas-gyömbéres és chilis. Az ínyencségek nemcsak sütemények, de – minthogy fő alapanyaguk a bor – húsból készült ételek mellé is jól illenek. A következő lépés a bor és csokoládé párosításának divatjához alkalmazkodó vörösboros csokoládékrémek voltak, onnan meg már magától értődött ezek fagylaltokra, desszertekre szánt öntetváltozatainak megszületése. A tél közeledte új inspirációt hozott: Rita most fűszeres szirupokat készít forralt borokhoz.
A termékek színvonaluknak megfelelő kiszerelést kaptak: speciális formájú üvegekbe kerülnek, ízléses címke és jutaanyaggal borított fedő kerül rájuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >