Magazin: Mi lesz még a vörösborból?
A kreatív kezdeményezéseiről (is) ismert révfülöpi Gelencsér Pincészetben a „melléküzemág” nem a máshol már bevált ötletekkel dolgozik. Míg a sokadik generációs fiatal borász, Gelencsér Gergő a szőlővel és borral foglalkozik, felesége, Rita „termékfejleszt” – boralapú kézműves különlegességeket kreál. Célja a vállalkozás termékpalettájának egyedivé tétele. A hagyományos borlekvárral való sikeres kísérletei után jöttek annak aszalt gyümölcsös és fűszeres változatai, többek között vörös áfonyás, fahéjas-gyömbéres és chilis. Az ínyencségek nemcsak sütemények, de – minthogy fő alapanyaguk a bor – húsból készült ételek mellé is jól illenek. A következő lépés a bor és csokoládé párosításának divatjához alkalmazkodó vörösboros csokoládékrémek voltak, onnan meg már magától értődött ezek fagylaltokra, desszertekre szánt öntetváltozatainak megszületése. A tél közeledte új inspirációt hozott: Rita most fűszeres szirupokat készít forralt borokhoz.
A termékek színvonaluknak megfelelő kiszerelést kaptak: speciális formájú üvegekbe kerülnek, ízléses címke és jutaanyaggal borított fedő kerül rájuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >