Mi a helyes étrend a fogyókúrához?
A sikeres fogyókúra lényege, hogy mit, mikor és mennyit együnk – állítja a egeszseg-fogyokura-meregtelenites.hu. Tanácsaikkal nem kívánnak túl nagy önmérsékletet, mindössze néhány figyelemre méltó elvet sorolnak fel.
Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatóság (FDA) által kiadott – felülvizsgálatra szoruló! – irányelvek alapján az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen a koleszterin és a zsírok kizárása az étrendből.
Amerikában már rengeteg féle étel zsír- és koleszterinmentes, ennek ellenére az amerikai emberek nagy része továbbra is kórosan túlsúlyos és a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya sem csökkent. Valami tehát nem stimmel!
Az emberi szervezet nagy ellensége a cukor! Az elmúlt 200 évben 500-szorosára nőtt a szénhidrát fogyasztás. Ahhoz tehát, hogy egészségesebben étkezhessünk elengedhetetlen a szénhidrátfogyasztás csökkentése.
Sok ajánlás látott már napvilágot a fogyókúrás étrendről, melyből néhányról bebizonyosodott, hogy tényleg működik. Mi az, amit érdemes betartani fogyókúra idején
Ha vércukor ingadozásainkat mérsékeljük, éhségérzetünk csökken. Ezt úgy érhetjük el, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokat teljesen kiiktatjuk étrendünkből!
A fogyás 6.0 mmol/l vércukorszint alatt indul meg, ezért fontos ügyelnünk az elfogyasztott ételek menyiségére és összetételére.
A fogyókúrás étrendnek fehérjében gazdagnak kell lennie, aránya a napi tápanyagbevitelben legalább 25% kell legyen.
Délután 4 óra után semmiképpen kerüljük a könnyen felszívódó szénhidrát fogyasztását. Az este elfogyasztott csokoládé például lelassítja a növekedési hormon termelődését, amely képes lenne még éjszaka is fogyasztani!
Kerülendők az édes üdítőitalok, energiaitalok, konzervek és a fehér kenyér. Köretnek fogyasszunk párolt zöldséget, vagy nyers salátát!
Gyümölcsöket cukortartalmuk miatt inkább reggel fogyasszunk!
Sok vizet igyunk és és persze mozogjunk sokat!
Kapcsolódó cikkeink
A MIND étrend az agy egészségéért – egy egyre nagyobb figyelmet kapó táplálkozási irányzat
Az elmúlt évtizedek során egyre nagyobb figyelmet kapott a demencia…
Tovább olvasom >Nem egészséges mindig ugyanazt enni reggelire és vacsorára
A mindennap azonos étrend reggelente és esténként kényelmes és időtakarékos…
Tovább olvasom >A környezet miatti aggodalom étrendjük megváltoztatására készteti a fogyasztókat
Az étkezési szokásaikat megváltoztató fogyasztók nagy része környezetvédelmi okokból tesz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Modern gyorsételek reneszánsz műremekek stílusában – akinek köszönjük: Rebecca Ruetten…
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >