Mezőgazdasági kockázatkezelési egyeztetések Franciaországban
Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár május végén Párizsban folytatott tárgyalásokat a mezőgazdasági kockázatkezelés témakörében.

(Fotó: Pixabay)
A helyettes államtitkár elsőként a francia agrárium vezető biztosítójánál, a több mint százéves agrár-kockázatközösségi múltra visszatekintő Groupama vállalatnál Pascal Viné intézményi kapcsolati igazgatóval és Olivier Pequeux nemzetközi igazgatóval egyeztetett a biztosítói szektor franciaországi szerepvállalásáról, a rendszer növekvő éghajlati kockázatok miatt szükségessé vált reformjáról. Ezt követően a Mezőgazdasági és Élelmiszer-szuverenitási Minisztériumban Mylène Testut-Neves-szel, a tárca Agrárgazdasági Főigazgatóságának versenyképességi igazgatóhelyettesével, valamint kockázatkezelésért felelős vezető munkatársaival került sor a tapasztalatok megosztására, többek között a rendszer felépítéséről, jogszabályi hátteréről, valamint szó esett a magyar-francia együttműködési lehetőségekről, például az Európai Űrügynökség bevonásával folytatandó agrármonitoring tevékenység terén.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Agrárminisztérium: jó perspektíva a fiataloknak az agrár felsőoktatás
Kihirdették a 2025 szeptemberében kezdődő felsőoktatási képzések ponthatárait; az adatok…
Tovább olvasom >MBH Bank: kissé javultak a magyar agrárium várakozásai a második negyedév végére
Kissé javultak a magyar agrárium várakozásai a második negyedév végére…
Tovább olvasom >A változó körülményekhez való alkalmazkodás nélkül sötét jövő vár a magyar agráriumra
Bár Európa-szerte kedvezőbb terméshozamokat jeleznek előre az uniós szakértők, Magyarországon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Eltérően értelmezi a versenyhivatal vizsgálatainak eredményeit a kereskedelmi szövetség és a versenyhatóság
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH)…
Tovább olvasom >Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >