Mexikói ízek Budapest szívében

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 29. 11:40

Tequila, burrito, viva la Mexico! Margarita alapú fagyival, különleges tequilás koktélokkal és autentikus ételekkel idézte Budapest szívébe a napfényes Mexikót a nagy burrito tekerő bajnokság. Amíg a hazai hírességek és az étterem főszakácsa a mexikói finomságokat készítette, Keresztes Ferenc világbajnok tequila mixer nem mindennapi molekuláris koktélokkal kápráztatta el a résztvevőket.

burrito

Grillezett zöldség, sültbabpüré, csirke- és marhahús, sajt, saláta, avokádókrém, pico de gallo (apróra vágott paradicsom, hagyma, koriander, chili) és az elmaradhatatlan tortilla – egy igazi burrito elkészítéséhez ezeket az alapanyagokat mindenképpen érdemes beszerezni. A felsorolt hozzávalókból készíthették el egyedi kreációikat a burrito tekerő versenyben részt vevő sztárok, Sarka Kata, Tolvai Reni, Kállay-Saunders András és Sipos Tomi is.

Az autentikus helyszínen szervezett eseményen azonban nemcsak burritót lehetett kóstolni. A Tacos Locos főszakácsa ugyanis eredeti mexikói ízekkel kedveskedett a résztvevőknek. Volt Jalapeno poppers (Cheddar sajttal töltött zöld chili bundázva) kéksajt mártással, Mini flautas (csirkehússal és burgonyával töltött ropogósra sütött tortilla rudacskák), Nachos pikáns szósszal és avokádókrémmel tálalva, levezetésként az édesszájúak pedig Tres leches-t vagyis hagyományos mexikói háromtejes piskótadesszertet és el Jimador tequila felhasználásával készült Margarita fagylaltot fogyaszthattak.

A „csípős hangulatot” Keresztes Ferenc világbajnok tequila mixer csillapította hűsítő koktélkülönlegességekkel.

„A koktélok összetevőit kifejezetten a mexikói ízvilághoz válogattam össze, így született például a molekuláris Margarita koktél, vagy a kakaólikőr és cseresznye szirup felhasználásával kevert Mexikói Csokoládé gömb, amelyekből természetesen nem hiányozhatott a 100% kék agavéból készült el Jimador tequila sem. Ráadásul ezúttal a koktélokat nem egyedül készítettem, a mixerkedésbe a meghívott hírességek is lelkesen besegítettek” – mondta el Keresztes Ferenc, aki az esemény végén egy igazán különleges, Passion Fruit tequila koktélt is elkészített folyékony nitrogén felhasználásával.

Az el Jimador csapata a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Kapcsolódó cikkeink